Το Start Menu στα Windows 10 θα ανανεωθεί

    Αυτή τη περίοδο, η Microsoft δοκιμάζει ορισμένες ιδέες για να ανανεώσει το «μενού έναρξης» στα Windows 10. Η γνωστή εταιρεία λογισμικού και cloud, με τη διάθεση του τελευταίου Windows 10 Insider…

    menu
    Αυτή τη περίοδο, η Microsoft δοκιμάζει ορισμένες ιδέες για να ανανεώσει το «μενού έναρξης» στα Windows 10. Η γνωστή εταιρεία λογισμικού και cloud, με τη διάθεση του τελευταίου Windows 10 Insider Preview build μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε μία ιδέα για το επανασχεδιασμένο «μενού έναρξης» του λειτουργικού της συστήματος, στο οποίο φαίνεται να έχει δοθεί έμφαση στη συνοχή. Τα μέλη του γνωστού προγράμματος Windows Insider που κατέβασαν το τελευταίο build των Windows 10 διαπίστωσαν ότι έχουν πρόσβαση σε ένα ανανεωμένο «μενού έναρξης» με τις βασικές αλλαγές να εντοπίζονται στο φόντο των πλακιδίων για τις εφαρμογές, των οποίων τα λογότυπα αποκτούν πια κεντρικό ρόλο. Από ότι φαίνεται η Microsoft προτίμησε να εγκαταλείψει τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις στα πλακίδια (tiles) για χάρη της συνοχής και ενός καθαρότερου, περισσότερο μοντέρνου «look». Το μενού έχει επίσης ένα ημιδιάφανο φόντο, που λειτουργεί τόσο στη σκουρόχρωμη όσο και στην ανοιχτόχρωμη λειτουργία (οι χρήστες μπορούν πάντως να επιλέξουν το χρώμα του φόντου του μενού έναρξης και των πλακιδίων). Κάποιοι επίσης Insiders του προγράμματος της Microsoft (στο οποίο αντικαταστάθηκαν τα Insider «Rings» με «Channels» ώστε να είναι ευκολότερη η επιλογή της ομάδας στην οποία θέλουν να ανήκουν) έχουν πρόσβαση σε ένα νέο χαρακτηριστικό του browser Edge: πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων Alt + Tab εμφανίζονται μαζεμένες όλες οι ανοικτές ή ενεργές καρτέλες στον browser σε μία οθόνη. «Εκτός Edge», ο συνδυασμός των πλήκτρων Alt + Tab χρησιμεύει για την γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα στις ενεργές εφαρμογές. Σύντομα ωστόσο, θα μπορεί θα μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του χρήστη (π.χ. να εμφανίζει ορισμένο αριθμό εφαρμογών).

    Μία ακόμα σημαντική αλλαγή, αφορά τις Windows συσκευές 2-in-1. Η εταιρεία αλλάζει την προεπιλεγμένη ρύθμιση, και έτσι το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία tablet όταν αφαιρέσουν την οθόνη από το πληκτρολόγιο (π.χ στο Surface Book) όταν σήμερα, στην τωρινή έκδοση του OS, προηγείται σχετική ερώτηση για την εναλλαγή.