Οι διαδικτυακές αναζητήσεις των παιδιών το φθινόπωρο του 2022!

  Μια νέα έρευνα της Kaspersky αποκαλύπτει τα πιο δημοφιλή ενδιαφέροντα των παιδιών για το φθινόπωρο του 2022!  Αυτή τη φορά, αναλύθηκαν τα δεδομένα από τις αναζητήσεις στο YouTube, με την Wednesday του…

  Beluga Cat Meme
  Μια νέα έρευνα της Kaspersky αποκαλύπτει τα πιο δημοφιλή ενδιαφέροντα των παιδιών για το φθινόπωρο του 2022! 
  Αυτή τη φορά, αναλύθηκαν τα δεδομένα από τις αναζητήσεις στο YouTube, με την Wednesday του Netflix να δημιουργεί το μεγαλύτερο... buzz ως η πιο δημοφιλής σειρά. Το God of War Ragnarök έχει επίσης καταφέρει να τραβήξει την προσοχή πολλών παιδιών μαζί με τους αδιαμφισβήτητους ηγέτες στο gaming – Roblox και Minecraft. Επιπλέον, το meme Beluga Cat αποκτά μια δεύτερη ζωή με το δικό του κανάλι στο YouTube.  [caption id="attachment_86648" align="alignnone" width="1500"] Wednesday (Jenna Ortega) - Image Credit: © 2022 Netflix[/caption] Ο Δεκέμβριος είναι η εποχή για να επιλέξετε δώρα και να κάνετε τα όνειρα των παιδιών πραγματικότητα. Όμως πολλές φορές είναι δύσκολο για τους γονείς να καταλάβουν τι πραγματικά θέλει ένα παιδί. Ένας τρόπος για να βρείτε το τέλειο δώρο μπορεί να είναι να εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Η Kaspersky ανέλυσε ανώνυμα δεδομένα που παρέχονται από χρήστες του λογισμικού ασφάλειας για παιδιά Kaspersky Safe Kids από τις 28 Αυγούστου έως τις 28 Νοεμβρίου 2022, συμπεριλαμβανομένων των αναζητήσεων στο YouTube.
  Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς σειρές ή ταινίες;
  Αυτό το φθινόπωρο, η σειρά Wednesday του Netflix έκανε... θραύση! Οι vloggers κυκλοφόρησαν βίντεο αφιερωμένα στο μακιγιάζ, τα ρούχα της κεντρικής ηρωίδας και τον χορό της Jenna Ortega στη χοροεσπερίδα στο τέταρτο επεισόδιο, το οποίο έγινε επίσης viral. Πάνω από 5 στα 10 παιδιά αναζήτησαν κινούμενα σχέδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στις κατηγορίες «Κινούμενα σχέδια, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές» (50,48%). Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, τα παιδιά ήταν κολλημένα στο Inside Job (Netflix) και Zootopia+ (Disney+). Επιπλέον, μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες ήταν το Enola Holmes 2, με πρωταγωνίστρια τη Millie Bobby Brown, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, επίσης στο Netflix.
  Ας δούμε τα παιχνίδια!
  Τον Νοέμβριο του 2022 είδαμε τρεις νέες κυκλοφορίες – Pokémon Scarlet and Violet, God of War Ragnarök και Just Dance 2023 Edition – όλες με πολλούς νέους ακόλουθους. Κατάφεραν να προσελκύσουν τεράστια προσοχή μεταξύ των παιδιών μαζί με τους αιώνιους ηγέτες όπως το Roblox και το Minecraft.
  Memes και άλλες τάσεις
  Φέτος το φθινόπωρο είδαμε και την επιστροφή της Beluga Cat χάρη στο νέο κανάλι της στο YouTube. Ένα άλλο σημαντικό θέμα ήταν το FIFA World Cup Qatar 2022™ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο αντιπροσώπευε σχεδόν το σύνολο των αναζητήσεων στον τομέα «Αθλητισμός». Όσο για τα παιχνίδια, η σειρά LEGO Ninjago εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε όλες τις ηλικίες και καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Είναι ενδιαφέρον ότι τα θέματα Harry Potter, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, των σετ LEGO και των αγορών (marketplaces), ήταν επίσης από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις το φθινόπωρο. [caption id="attachment_93454" align="alignnone" width="900"] «The Beluga Cat» Meme[/caption] «Βλέπουμε τακτικά ότι τα ενδιαφέροντα και οι τάσεις μεταξύ των παιδιών αλλάζουν γρήγορα. Κυριολεκτικά κάθε τρίμηνο εμφανίζονται νέα memes, ταινίες και ήρωες. Για παράδειγμα, η σειρά Wednesday έχει γίνει πραγματικό φαινόμενο μεταξύ των εφήβων, με πολλούς να επαναλαμβάνουν το βλέμμα ή να αντιγράφουν τον επικό χορό της Jenny Ortega.», σχολιάζει η Anna Larkina (Web Content Analysis Expert στην Kaspersky). Η παρακολούθηση όλων των αλλαγών μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη αν είστε ενήλικας, επομένως οι εφαρμογές γονικού ελέγχου μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε όλες τις τάσεις και τα θέματα.» Η πλήρης αναφορά σχετικά με τα διαδικτυακά ενδιαφέροντα των παιδιών και τις συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το τέλειο δώρο Χριστουγέννων είναι διαθέσιμη μέσω αυτού του συνδέσμου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κρατάτε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο:
  • Μην αμελείτε να δείξετε ενδιαφέρον για τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών σας. Ρωτήστε τα αν μπορείτε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη τους σειρά ή να ακούσετε μουσικά κομμάτια μαζί. Ακόμα μία επιλογή είναι να μάθετε παρέα ορισμένες ασφαλείς πρακτικές για να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.
  • Μια καλή επιλογή θα μπορούσαν να είναι οι εφαρμογές γονικού ελέγχου. Αλλά είναι σημαντικό να συζητήσετε αυτό το θέμα με το παιδί σας για να εξηγήσετε πώς λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές και γιατί τις χρειάζονται για να παραμείνουν ασφαλή στο διαδίκτυο. 
  • Εξηγήστε ότι ευαίσθητες πληροφορίες θα πρέπει να κοινοποιούνται μόνο μέσω messenger και μόνο με άτομα που γνωρίζουν στην πραγματική ζωή. Μπορείτε να γίνετε πρότυπο και να τους δείξετε σωστά παραδείγματα καλής συμπεριφοράς.
  • Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στην επικοινωνία με τα παιδιά σας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στο διαδίκτυο. Προσπαθήστε να δώσετε προσοχή στις δικές σας συνήθειες. Χρησιμοποιείτε το smartphone σας ενώ τρώτε ή μιλάτε; Τα παιδιά σας μιμούνται κάποια από τις συνήθειες ή τα πρότυπα συμπεριφοράς σας; Αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο όταν αφήνετε το τηλέφωνό σας μακριά;
  • Κάντε τις συζητήσεις για την κυβερνοασφάλεια πιο ευχάριστες και ενδιαφέρουσες πραγματοποιώντας τες με το παιδί σας μέσω παιχνιδιών και άλλων διασκεδαστικών μορφών. 
  Με πληροφορίες από το επίσημο Δελτίο Τύπου της Kaspersky Lab.