Νέος Qualcomm Snapdragon 865+ 5G για high-end κινητά

    Η Qualcomm ανακοίνωσε πρόσφατα έναν νέο επεξεργαστή για high-end φορητές συσκευές και κινητά, τον Snapdragon 865+ 5G. Όπως είναι κατανοητό και από την ονομασία, δεν αποτελεί ένα ολοκαίνουριο…

    Sd-865
    Η Qualcomm ανακοίνωσε πρόσφατα έναν νέο επεξεργαστή για high-end φορητές συσκευές και κινητά, τον Snapdragon 865+ 5G. Όπως είναι κατανοητό και από την ονομασία, δεν αποτελεί ένα ολοκαίνουριο system-on-chip (SoC) παρά μία βελτιωμένη έκδοση του γνωστού Snapdragon 865 5G που βρίσκεται στο εσωτερικό τουλάχιστον 140 κορυφαίων συσκευών – που έχουν ανακοινωθεί ή βρίσκονται υπό ανάπτυξη- από διάφορους κατασκευαστές. Η βελτιωμένη έκδοση του επεξεργαστή Snapdragon 865 Plus 5G σχεδιάστηκε για να προσφέρει αυξημένες επιδόσεις στα παιχνίδια, βελτιωμένες εμπειρίες «Qualcomm Snapdragon Elite Gaming», ανώτερη απόδοση στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (5ης γενιάς Qualcomm AI Engine) και βεβαίως δυνατότητες 5G παγκόσμιας κλάσης (με το γνωστό modem Snapdragon X55).

    Σύμφωνα με την γνωστή εταιρεία, χάρη στα προηγμένα χαρακτηριστικά Snapdragon Elite Gaming, όπως στα Desktop Forward Rendering, Qualcomm Game Color Plus v2.0 και Qualcomm Game Smoother, στους αναβαθμίσιμους drivers για τον επεξεργαστή γραφικών (GPU), στην υποστήριξη οθονών με ρυθμό ανανέωσης 144Hz και στο True 10-bit HDR για κινηματογραφική ποιότητα και ρεαλιστικό χρώμα, ο νέος Qualcomm Snapdragon 865 Plus προσφέρει «desktop-quality gaming». Για να επιτύχει υψηλότερες επιδόσεις από τον προκάτοχό του, ο νέος “Prime CPU core” στο εσωτερικό του Snapdragon 865+ 5G με την ονομασία Kryo 585 φτάνει σε συχνότητα λειτουργίας τα 3,1GHz και αυτό ισοδυναμεί με αύξηση της απόδοσης κατά 10%. Η μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) Adreno 650 προσφέρει επίσης κατά 10% ταχύτερο rendering.

    Μία ακόμα σημαντική αλλαγή σε επίπεδο υλικού (hardware) έρχεται με τη μορφή του βελτιωμένου υποσυστήματος FastConnect 6900 που επεκτείνει δραματικά τις δυνατότητες WiFi με την υποστήριξη του πρότυπου Wi-Fi 6E (λειτουργία στο φάσμα των 6GHz) υποστηρίζοντας ταχύτητες έως και 3,2GHz με υστέρηση μικρότερη των 3ms. Επιπλέον υποστηρίζεται Bluetooth 5.2 με apt X Adaptive για ήχο 96kHz και Dual Bluetooth Antenna. Οι πρώτες high-end συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με τον νέο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865+ 5G αναμένονται μέσα στο τρίτο τρίμηνο της αγοράς.