Το νέο Xiaomi 14 έρχεται με Leica Optics και HyperOS

  Κάμερες με οπτικά Leica Summilux, προηγμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες με Τεχνητή Νοημοσύνη.

  Xiaomi 14

  Το Xiaomi 14 αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα της δημοφιλούς Κινέζικης εταιρείας επιδεικνύοντας προηγμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες με Τεχνητή Νοημοσύνη, εκπληκτικές κάμερες που βασίζονται σε οπτικά Leica Summilux και εμφάνιση που ξεχωρίζει από μακριά.   

   

  Σχεδιασμένο ως καθημερινός σύμμαχος σε συμπαγές σώμα το Xiaomi 14 έχει διαστάσεις 152,8 x 71,5 x 8,2 χιλ. Το ελαφρώς καμπυλωτό πάνελ της οθόνης του εγγυάται άνετο και ασφαλές κράτημα στο χέρι, επιτρέποντας παρατεταμένες περιόδους χρήσης.

   

  Η μινιμαλιστική αισθητική του επιτυγχάνεται, μεταφέροντας το ηχείο στην οθόνη και τον πομπό υπερύθρων στην κάμερα, για καθαρή εμφάνιση στα άνω και πλαϊνά άκρα. Για την κατασκευή, χρησιμοποιείται τεχνολογία FIAA ώστε τα κυκλώματα να ενσωματώνονται στην οθόνη με αποτέλεσμα το κάτω περιθώριο (bezel) να είναι μόλις 1,71 χιλ.

   

  Xiaomi 14
  ©Xiaomi

   

  Το Xiaomi 14 διαθέτει ένα πλήρες, τριπλό σύστημα καμερών για μια ολοκληρωμένη εμπειρία φωτογράφισης, με εύρος 14mm μέχρι 75mm. To Xiaomi 14 σχεδιάστηκε με φακούς Leica Summilux με ανανεωμένο διάφραγμα ƒ/1.6 στη βασική κάμερα σε συνδυασμό με τον αισθητήρα Light Fusion 900 και δυναμικό εύρος 13.5 EV. Επιπλέον, η ανάλυση της 14mm ultra-wide κάμερας της Leica έχει ανανεωθεί στα 50ΜΡ, ενώ o περίφημος floating φακός στα 75mm της Leica έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 10εκ.

   

  Αναφορικά με την οθόνη, το Xiaomi 14 διαθέτει μια εντυπωσιακή CrystalRes AMOLED 1.5K (2.670 x 1.200 pixels) στις 6,36 ίντσες. Η πυκνότητα των pixel αυξήθηκε στα 460ppi για περισσότερη λεπτομέρεια από ποτέ. Με μέγιστη φωτεινότητα στα 3.000 nits, τα χρώματα είναι ζωντανά και οι εικόνες παραμένουν καθαρές ακόμα και κάτω από έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον, με κυμαινόμενο ρυθμό ανανέωσης από 1 στα 120Hz, η οπτική εμπειρία που προσφέρει η συσκευή σε κάθε λειτουργία, όπως ανάγνωση, περιήγηση στο διαδίκτυο και gaming, παραμένει σταθερή και αδιάκοπη.

   

  Xiaomi 14
  ©Xiaomi

   

  Ασυμβίβαστο hardware

  Το Xiaomi 14 βασίζεται στην Qualcomm® Snapdragon™ 8 Gen 3 Mobile Platform, με αύξηση 32% στις επιδόσεις και 34% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, σε συνδυασμό με 34% καλύτερη επίδοση GPU και 38% καλύτερη κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. To Xiaomi 14 διαθέτει το Qualcomm FastConnect 7800 για σύνδεση Wi-Fi 7 με εντυπωσιακή επίδοση στα 320MHz.  

   

  Χάρη στο σύστημα ψύξης Xiaomi IceLoop, αμφότερες συσκευές προσφέρουν εκπληκτική εμπειρία χρήσης ακόμα και υπό απαιτητικές συνθήκες όπως βιντεοσκόπηση, computational photography, χρήση ΑΙ σε πραγματικό χρόνο και απαιτητικό gaming.  

   

  Αναφορικά με τη μπαταρία και τη λειτουργία φόρτισης, το Xiaomi 14 διαθέτει το σύστημα διαχείρισης μπαταρίας Xiaomi Surge, το οποίο εγγυάται καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Xiaomi 14 διαθέτει μια μπαταρία στα 4610mAh με σύστημα φόρτισης HyperCharge στα 90W και ασύρματη φόρτιση Hypercharge στα 50W.  

   

  Xiaomi 14
  ©Xiaomi

   

  Με ΗyperOS

  Το Xiaomi 14 κυκλοφορεί με το νέο λειτουργικό Χiaomi HyperOS, το αποκορύφωμα μιας εντατικής επταετούς ανάπτυξης από τη Xiaomi. Αυτό το ανθρωποκεντρικό σύστημα είναι σχεδιασμένο για το νέο έξυπνο οικοσύστημα "Human X Car X Home", το οποίο εστιάζει σε τέσσερις βασικούς στόχους: Comprehensive Refactoring, Cross-Device Intelligent Connectivity, Proactive Intelligence και End-to-End Security. Με το Xiaomi ΗyperOS, οι χρήστες της σειράς Xiaomi 14 μπορούν να ζήσουν μια ανανεωμένη λειτουργία με προηγμένα συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης αρχείων, ένα νέο UI, εύκολη διασύνδεση μεταξύ συσκευών, καθώς και νέα συστήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητα για μια ασφαλή εμπειρία χρήσης.

   

  Η νέα προσαρμογή του Google Photos επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους με ασφαλή τρόπο στο Google Photos μέσα από το Xiaomi Gallery. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να δουν, να επεξεργαστούν και να μοιραστούν το υλικό που έχουν αποθηκεύσει στο Google Photos μέσα από το Xiaomi Gallery. Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές Xiaomi την Άνοιξη του 2024.

   

  Το Xiaomi 14 αγκαλιάζει πλήρως την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που το HyperOS προωθεί για μια πιο έξυπνη ζωή. Τα Large AI models είναι ενσωματωμένα σε διάφορες εφαρμογές του συστήματος και παρέχουν καλύτερες και εξυπνότερες λειτουργίες. Με τους ΑΙ υπότιτλους οι χρήστες μπορούν να βλέπουν σε κείμενο τις συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ψηφιακών συναντήσεων. Το ΑΙ Album Search μπορεί να αναλύσει την φυσική γλώσσα και να επιτρέψει στους χρήστες να εντοπίσουν συγκεκριμένες εικόνες από τη συλλογή τους, μέσα από μια περιγραφή αυτού που ψάχνουν. Το ΑΙ Portraits χρησιμοποιεί προηγμένους αλγορίθμους για τη δημιουργία μοναδικών πορτρέτων μέσα από υπάρχουσες φωτογραφίες. Επιπλέον, το AI Expansion προσφέρει νέες δημιουργικές λειτουργίες για τις φωτογραφίες.

   

  Μέσα από το Xiaomi HyperMind, οι συσκευές μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες των χρηστών και να ανταποκρίνονται ανάλογα. Το Xiaomi HyperMind χρησιμοποιεί τέσσερεις παρατηρητικές δυνατότητες των συσκευών: περιβάλλον, οπτική, ήχος και συμπεριφορά, ώστε να μάθει καλύτερα τις προτιμήσεις των χρηστών και να προσαρμόσει αυτόματα τις συσκευές ανάλογα με τις ανάγκες τους. Για παράδειγμα, οι χρήστες που συνηθίζουν να ανάβουν το φως του σαλονιού κάθε φορά που ξεκλειδώνουν την έξυπνη πόρτα τους, θα μπορούν να περιμένουν να ανάβει αυτόματα αυτό το φως το Xiaomi HyperMind αφού «απομνημονεύσει» τη συνήθεια του χρήστη, πάντα με την έγκριση του.

   

  Πέρυσι, στο τέλος Οκτωβρίου, η Xiaomi ανακοίνωσε μια σημαντική εξέλιξη στη στρατηγική της εταιρείας, περνώντας από το «Smartphone x AIoT» στο έξυπνο οικοσύστημα «Human x Car x Home» με τα αυτοκίνητα να γίνονται όλο και πιο σημαντικά στοιχεία της στρατηγικής εστίασης της εταιρίας. Με τη παγκόσμια κυκλοφορία της σειράς Xiaomi 14 (που περιλαμβάνει και το Xiaomi 14 Ultra που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά), τα νέα IoT προϊόντα και την παρουσίαση του Xiaomi SU7, όλα εκ των οποίων τροφοδοτούνται και συνδέονται μέσα από το Xiaomi HyperOS, η Xiaomi εδραιώνει περαιτέρω την ηγετική θέση της στην τεχνολογική καινοτομία. Η πρόοδος σε αυτό το τομέα, υπογραμμίζει την αστείρευτη δέσμευση της Xiaomi για πρόοδο και εξαιρετική εμπειρία χρήσης.

   

  Το Xiaomi 14 θα το βρεις στο Πλαίσιο από τις 7/3 έως τις 17/3 με τιμή €999 και με δώρο το Xiaomi Watch S3 αξίας €179 (Early Bird). Από 18/3, η τιμή θα διαμορφωθεί στα €1.099. Δώρο οι τόκοι με το πρόγραμμα μήνα-μήνα.