Νέα Apple Watch Series 6 και Apple Watch SE

    Όπως αναμενόταν, η Apple ανακοίνωσε σήμερα την 6η γενιά του έξυπνου ρολογιού της, Apple Watch και μαζί, μία οικονομικότερη έκδοση, το Apple Watch SE. Πιστό στις ρίζες του σχεδιασμού, το νέο Apple…

    Apple-Watch-Family
    Όπως αναμενόταν, η Apple ανακοίνωσε σήμερα την 6η γενιά του έξυπνου ρολογιού της, Apple Watch και μαζί, μία οικονομικότερη έκδοση, το Apple Watch SE. Πιστό στις ρίζες του σχεδιασμού, το νέο Apple Watch Series 6 έρχεται με νέα, τολμηρά χρώματα (όπως το μπλε και το κόκκινο (Product [RED] σε αλουμίνιο ή το χρυσαφί σε ανοξείδωτο ατσάλι) και διάφορες βελτιώσεις στο φινίρισμα και στον σχεδιασμό, που όπως αναφέραμε παραμένει οικείος και αναγνωρίσιμος. Το Apple έρχεται σημαντικά βελτιωμένο στο εσωτερικό, με νέο hardware, νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Η οθόνη Retina Always-On διατηρείται ωστόσο τώρα είναι 2,5 φορές πιο φωτεινή (κάτι εξαιρετικά χρήσιμο όταν γυμνάζεσαι υπό το φως το ήλιου) και συνεχίζει να μην… κοιμάται ποτέ, για να βλέπεις πάντα την ώρα και την πρόσοψη του ρολογιού σου.

    Φυσικά, στη θέση του βρίσκεται ο αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών (Heart Rate Monitor) ενώ διατηρείται και η δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) μέσω του σχετικού app και η μέτρηση VO2Max. Στις λειτουργίες που σχετίζονται με την υγεία ωστόσο έρχεται και μία νέα: η μέτρηση του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα (SpO2) μέσω ενός νέου αισθητήρα που μετράει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα με ακρίβεια μέσα σε 15 μόλις δευτερόλεπτα. Επίσης, μετράει περιοδικά τα επίπεδα οξυγόνου την ώρα που ο χρήστης του κοιμάται. Φυσικά, δεν απουσιάζει το GPS, η αδιαβροχοποίηση σε βάθος έως και 50 μέτρων και οι προηγμένες μετρήσεις προπόνησης και άθλησης. Επιπλέον διαθέτει Always-On Altimeter και υποστηρίζει Sleep tracking μεταξύ άλλων.

    Στο εσωτερικό του, βρίσκεται το νέο S6 system-in-package με διπύρηνο επεξεργαστή που βασίζεται στο γνωστό A13 Bionic (είναι ταχύτερο και αποδοτικότερο ενεργειακά σε σχέση με την περασμένη γενιά) και με U1 Ultra-Wideband (WiFi 5GHz). Το Apple Watch Series 6 επίσης φορτίζει 20 φορές ταχύτερα σε σχέση με το παρελθόν.

    Το Apple Watch Series 6 έρχεται με νέα watch faces, με δυνατότητα Face Sharing καθώς και με νέα λουράκια, ανάμεσα στα οποία είναι τα σχέδια Solo Loop, Braided Solo Loop και Leather Link.

    Η οικογένεια Apple Watch έχει ένα ακόμη νέο μέλος: το Apple Watch SE. Το τρίτο μέλος της οικογένειας (πέρα από το Apple Watch Series 3 και το νέο Apple Watch Series 6) έρχεται να συμπληρώσει την προϊοντική γκάμα της εταιρείας και από άποψη κόστους βρίσκεται ανάμεσα στα «Series 6» και «Series 3», με το τελευταίο να είναι βεβαίως και το οικονομικότερο. Το Apple Watch SE έρχεται με τον γνωστό και οικείο σχεδιασμό και με πολλές από τις δυνατότητες του μεγάλου αδερφού του.

    Το νέο Apple Watch SE μπορεί να μην έρχεται με τον ταχύτερο επεξεργαστή S6 λοιπόν ή με τη νέα δυνατότητα μέτρησης του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα, ωστόσο έρχεται με το ίδιο σχεδόν σύνολο αισθητήρων (altimeter, compass, gyroscope, accelerometer) και επομένως και με την ίδια δυνατότητα ανίχνευσης πτώσης (Fall Detection). Στο εσωτερικό του βρίσκεται το S5 system-in-package και επομένως περιμένουμε απόδοση εφάμιλλη του Apple Watch Series 5. Λογικά, αν και η εταιρεία δεν αναφέρθηκε σχετικά, περιμένουμε από την συσκευή να απουσιάζει το χαρακτηριστικό ECG. Η οθόνη Retina του Watch SE έχει όμοιες διαστάσεις με του Series 6 και είναι 30% μεγαλύτερη από εκείνη του Series 3. Φυσικά, υποστηρίζει όπως και το Apple Watch Series 6 μέτρηση VO2Max καθώς και Sleep Tracking και πολλές λειτουργίες προπόνησης/ άθλησης.