Μέχρι πού φτάνει ο μπαμπάς για το παιδί: όσα μας έμαθαν οι ταινίες!

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πατέρα, γιορτάζουμε τις διαφορετικές πτυχές της φροντίδας των μπαμπάδων, όπως τις πρόβαλαν κλασσικές ταινίες. Μερικά από τα πιο σημαντικά μαθήματα, τα έχουμε λάβει από…

    Κινηματογραφικοί μπαμπάδες
    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πατέρα, γιορτάζουμε τις διαφορετικές πτυχές της φροντίδας των μπαμπάδων, όπως τις πρόβαλαν κλασσικές ταινίες.
    Μερικά από τα πιο σημαντικά μαθήματα, τα έχουμε λάβει από τους μπαμπάδες μας. Από το πώς περπατάμε στα 2 πόδια, πώς κολυμπάμε και πώς κάνουμε ποδήλατο, μέχρι πώς θα «κατακτήσουμε» τον κόσμο με το όραμα, τη φαντασία και τις ιδέες μας. Η αγάπη τους για εμάς είναι αστείρευτη, γι’ αυτό έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης πολλών ταινιών. Κάθε ταινία μάς έχει περάσει και μια διαφορετική πτυχή της φροντίδας τους. Έτσι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πατέρα, πάμε να δούμε κάποιες από τις σημαντικότερες!

    Ο μπαμπάς σου μπορεί και θα κάνει τα πάντα για εσένα.

    [caption id="attachment_99374" align="aligncenter" width="600"]Μπαμπάδες της μεγάλης οθόνης Πηγή: IMDb[/caption] Στο κυνήγι της ευτυχίας, ο Chris Gardner παλεύει να σωθεί από τη φτώχεια και να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Όχι για τον ίδιο, αλλά για τον γιο του. Κυνηγώντας, κυρίως, όποια ευκαιρία μπορεί, δεν πτοείται απ΄ όσους θεωρούν ότι δε θα τα καταφέρει. Το ίδιο μάθημα περνάει και στον μικρό Christopher. «Αν έχεις ένα όνειρο, κυνήγησέ το. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι».

    Είναι υπερπροστατευτικός, μα το κάνει από αγάπη.

    Ο Μάρλιν είναι ένας υπερπροστατευτικός μπαμπάς, που αγαπάει το παιδί του όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Τόσο, που πολλές φορές αυτή η αγάπη «το πνίγει». Όταν ο μεγαλύτερος φόβος του -να πάθει κάτι κακό ο Νέμο- γίνεται πραγματικότητα, ξεπερνά τον εαυτό και τις φοβίες του για να σώσει τον γιο του. Μέσα από μια απίστευτη περιπέτεια ψάχνοντας τον Νέμο, καταφέρνει να τον αγκαλιάσει ξανά, και βλέπει τελικά πως ο μικρός του γιος τα καταφέρνει πλέον και μόνος του.

    Ο μπαμπάς θα βάψει το μαύρο με χρώμα & φαντασία, για σένα.

    [caption id="attachment_99375" align="aligncenter" width="600"]La vita e bella Πηγή: IMDb[/caption] Buongiorno Principessa!” Η παραμυθένια ζωή του Γκουΐντο Ορεφίτσε πήρε μια τραγική τροπή, κι όμως, μέσα στη μαυρίλα του πολέμου, μάς χάρισε 2 πολύ βασικά διδάγματα. Πρώτον, ότι η ζωή είναι ωραία, αρκεί να την αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία & φαντασία, σαν μικρά παιδιά. Δεύτερον, ότι ένας πατέρας θα ξεπεράσει τον εαυτό του, τον πόνο και τους φόβους του, για το παιδί του. Θα επινοήσει το πιο απίστευτο παιχνίδι, ώστε να το προστατεύσει από την δυστυχία, δίνοντας γερές δόσεις αγάπης, για να μην κλάψει ποτέ.

    Ο μπαμπάς έχει εξίσου ανάγκη από ποιοτικό χρόνο μαζί σου.

    Μπορεί το διαζύγιο να χωρίζει ένα ζευγάρι, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να χωρίσει έναν πατέρα από τα παιδιά του. Στην ομώνυμη ταινία, όταν η ουσιαστική επαφή ήταν δύσκολη, ο Daniel Hillard εφηύρε και μεταμφιέστηκε στην Mrs. Doubtfire. Έτσι, ως οικιακή βοηθός, κατάφενε να προσληφθεί από την πρώην σύζυγό του και να περνά ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά του.

    Η υπόσχεση του μπαμπά σου δεν αθετείται και είναι για πάντα.

    Η πιο δύσκολη απόφαση για έναν μπαμπά είναι να αφήσει πίσω το παιδί του. Ειδικά όταν τον καλεί το καθήκον. Γι΄αυτό, δίνει μια υπόσχεση, να επιστρέψει πίσω σε εκείνο. Την ίδια υπόσχεση έδωσε στην μικρή κόρη του και ο Joseph Cooper, στο Interstellar, η οποία τον περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Γιατί; Because my dad promised me".

    Ο μπαμπάς είναι «δίπλα σου», ακόμα κι αν δεν είναι.

    [caption id="attachment_99372" align="aligncenter" width="600"]Κινηματογραφικός μπαμπάς_Mufasa και Simba Πηγή: IMDb[/caption] Πρόκειται ίσως για τον πιο τραγικό θάνατο στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων. Η θυσία του Mufasa, στην προσπάθεια να σώσει τον μικρό Simba, έχει στιγματίσει μία ολόκληρη γενιά. Βέβαια, ο βασιλιάς των λιονταριών έχει διδάξει αρκετά σημαντικά μαθήματα. Πώς ένας πατέρας μεταλαμπαδεύει όλη τη γνώση που χρειάζεται το παιδί του για να «κατακτήσει» τον κόσμο. Πώς το προστατεύει και είναι πάντα στο πλευρό του, καθοδηγώντας το, ακόμα κι αν δεν βρίσκεται πια μαζί του.
    Αναμφίβολα, ο μπαμπάς είναι ο ήρωάς σου. Σου έχει μάθει τόσα, και θα συνεχίσει να το κάνει κάθε μέρα της ζωής του για εσένα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Πατέρα να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί, κάνοντας κάτι ιδιαίτερο; Σίγουρα, θα του δώσεις πολλή χαρά! Κι αν θες ένα ξεχωριστό δώρο για να του δείξεις την αγάπη σου, έχεις αμέτρητες επιλογές στο plaisio.gr!