Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα: Για όλα όσα μας έχει μάθει

    Για άλλη μια χρονιά, μετά τη γιορτή της μητέρας, έρχεται και η σειρά του… μπαμπά!    Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909. Συγκεκριμένα, η Sonora Smart Dodd και τα πέντε…

    Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

    Για άλλη μια χρονιά, μετά τη γιορτή της μητέρας, έρχεται και η σειρά του… μπαμπά! 

     

    Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα εορτάστηκε για πρώτη φορά το 1909. Συγκεκριμένα, η Sonora Smart Dodd και τα πέντε της αδέρφια μεγάλωσαν μόνο με τον πατέρα τους. Μετά τη γιορτή της μητέρας, ήθελαν να ευχαριστήσουν τον πατέρα τους, γιορτάζοντας για όσα τους έχει προσφέρει. Αρκετά χρόνια αργότερα, η ημέρα καθιερώθηκε και γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, και φέτος πέφτει στις 19 του μήνα! Όπως και η μητέρα, ο πατέρας μαθαίνει πολλά και διαφορετικά πράγματα στα παιδιά του, και συχνά είναι ο «ήρωας» τους. Ένα δώρο είναι τέλεια ιδέα. Όμως, μπορείς να γιορτάσεις με τον πατέρα σου, κάνοντας κάποια από τις δραστηριότητες που κάνατε παλαιότερα και να αναπολήσεις όλες τις ωραίες στιγμές. Δεν είναι ποτέ αργά να μάθεις ακόμα περισσότερα πράγματα από εκείνον.

     

    #01 Αθληθείτε στο γήπεδο της γειτονιάς

    Αρκετοί είναι οι μπαμπάδες που μαθαίνουν στα παιδιά τους κάποιο άθλημα. Είτε αυτό είναι μπάσκετ, είτε ποδόσφαιρο, μπορείς να επισκεφτείς το γήπεδο της γειτονιάς σου και να αθληθείς μαζί του για να θυμηθείτε τα παλιά! Δεν χρειάζεται να δώσετε το 100%, μερικά «σουτάκια» είναι αρκετά για να ξυπνήσουν μνήμες.

     

    #02 Πλύντε παρέα το αυτοκίνητο

    Μια… παλαιότερη συνήθεια, που όμως είναι κλασική και ευχάριστη. Ξέφυγε από την γρήγορη καθημερινότητα και βοήθησε τον πατέρα σου να πλύνει το αυτοκίνητο του. Η ζέστη του Ιουνίου είναι ό,τι πρέπει για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Πάρε ένα κουβά, ένα σφουγγάρι και το λάστιχο, και κάντε συζητήσεις όσο φροντίζετε το οικογενειακό αυτοκίνητο που σας προσέφερε πολλές εκδρομές.

     

     

    Ημέρα του Πατέρα

     

    #03 Ετοίμασε το αγαπημένο του φαγητό

     

    Ένα ζεστό και απολαυστικό γεύμα, μπορεί να φτιάξει τη μέρα οποιουδήποτε. Μπορεί τα γούστα σας στην κουζίνα να μην είναι τα ίδια, όμως μπορείς να δείξεις πόσο νοιάζεσαι για τον πατέρα σου ετοιμάζοντας το αγαπημένο του φαγητό.

     

    #04 Μάθε περισσότερα για το γενεαλογικό δέντρο

     

    Μετά από ένα μεγάλο γεύμα, είναι η τέλεια ώρα να συζητήσεις και να μάθεις ακόμα περισσότερα πράγματα για την οικογένεια σου. Ετοίμασε τον καφέ και ρώτησε τον πατέρα σου για το γενεαλογικό δέντρο και για ιστορίες από τους προγόνους σου.

     

    #05 Βόλτα στο κέντρο της πόλης

     

    Δεν υπάρχει καλύτερος ξεναγός από τον πατέρα σου. Μία βόλτα στο κέντρο της πόλης μαζί του, θα του ξυπνήσει πολλές αναμνήσεις και θα μάθεις περισσότερα για την εξέλιξη της περιοχής, αλλά και τις δραστηριότητες που έκαναν παλαιότερα.

     

    Όπως και αν επιλέξεις να περάσεις τη μέρα με τον πατέρα σου, μην ξεχάσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες για να κρατήσετε τις νέες αναμνήσεις που θα δημιουργήσετε.

    Χρόνια πολλά σε όλους τους πατεράδες!