Το Ηνωμένο Βασίλειο καθυστερεί τη συμφωνία ARM-NVIDIA για λόγους εθνικής ασφάλειας

    Θα χρειαστεί λίγο μεγαλύτερο διάστημα για να εγκριθεί και να επικυρωθεί η συμφωνία πώλησης της ARM από την SoftBank Holdings στην NVIDIA έναντι $40 δισεκατομμυρίων καθώς οι Βρετανικές αρχές…

    arm-nvidia-scaled
    Θα χρειαστεί λίγο μεγαλύτερο διάστημα για να εγκριθεί και να επικυρωθεί η συμφωνία πώλησης της ARM από την SoftBank Holdings στην NVIDIA έναντι $40 δισεκατομμυρίων καθώς οι Βρετανικές αρχές επικαλούμενες λόγους δημοσίου συμφέροντος φαίνεται να καθυστερούν την διαδικασία. Η αρχές του Ηνωμένου Βασίλειου έχουν ξεκινήσει έρευνα εξετάζοντας τις επιπτώσεις της συμφωνίας εξαγοράς στην εθνική ασφάλεια. Βλέπετε, αν και η συμφωνία αφορά ένα Ιαπωνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και μία Αμερικάνικη εταιρεία, η ARM έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την έρευνα πραγματοποιεί η αρχή ανταγωνισμού και αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA), η οποία θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα της μέχρι τις 30 Ιουνίου στην κυβέρνηση.

    Μετά από αυτή την εξέλιξη, η NVIDIA προχώρησε σε ανακοίνωση λέγοντας ότι η εξαγορά δεν επηρεάζει στο επίπεδο της εθνικής ασφάλειας το Ηνωμένο Βασίλειο και τόνισε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές, όπως έκανε και από την αρχή της ανακοίνωσης της συμφωνίας εξαγοράς. Πολλές μεγάλες εταιρείες από τον τεχνολογικό κλάδο εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τη συμφωνία -π.χ. οι Qualcomm, Google, Microsoft κ.ά.- καθώς η NVIDIA, θα μπορούσε να «κρατάει» την κορυφαία τεχνολογία της ARM για τον εαυτό της, αποκτώντας ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα έναντι των λύσεων που θα αδειοδοτηθούν σε εταιρείες.
    Tags