Η Microsoft εισάγει το DALL·E της OpenAI σε Bing και Edge!

    Μετά την ενσωμάτωση του ChatGPT, η Microsoft εξελίσσει περαιτέρω το πρόγραμμα περιήγησης Edge και τη μηχανή αναζήτησης Bing με τον Bing Image Creator, μία προσαρμοσμένη έκδοση του μοντέλου Τεχνητής…

    Bing-Image-Creator-Main
    Μετά την ενσωμάτωση του ChatGPT, η Microsoft εξελίσσει περαιτέρω το πρόγραμμα περιήγησης Edge και τη μηχανή αναζήτησης Bing με τον Bing Image Creator, μία προσαρμοσμένη έκδοση του μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης DALL·E που μετατρέπει σύντομες γραπτές περιγραφές (κείμενο δηλαδή) σε εικόνες.
    Το Bing AI chat της Microsoft είναι ήδη χρήσιμο για την εύρεση απαντήσεων, αλλά τώρα μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσουμε και φανταστικές εικόνες. Η εταιρεία παρουσίασε μια προεπισκόπηση του Bing Image Creator, ο οποίος προσθέτει τη δημιουργία εικόνων μέσω του DALL·E (OpenAI) στην αναζήτηση του Bing αλλά και σε μια sidebar στο πρόγραμμα περιήγησης Edge. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε από το chatbot να δημιουργήσει μια εικόνα είτε με άμεση περιγραφή είτε από κάποιο προηγούμενο ερώτημα. Αν π.χ. αναρωτιέστε πώς να ανανεώσετε το σαλόνι σας, μπορείτε να ζητήσετε από το Bing να σχεδιάσει μερικές ιδέες με βάση τα κριτήριά σας. [caption id="attachment_97257" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © Microsoft 2023[/caption] Ο Αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έχει επίγνωση της πιθανότητας να πάνε τα πράγματα... στραβά, για αυτό και αναφέρει ότι εφαρμόζει κάποια «πρόσθετα μέτρα προστασίας» πέρα ​​από εκείνα της OpenAI. Με λίγα λόγια, θα σας εμποδίσει να δημιουργήσετε δυνητικά «επιβλαβείς» εικόνες. Η Microsoft διευκρινίζει επίσης ρητά ότι οι εικόνες δημιουργούνται με Τεχνητή Νοημοσύνη, ακόμα και μέσω υδατογραφημάτων. [caption id="attachment_97258" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © Microsoft 2023[/caption] Για την ώρα το Bing Image Creator είναι διαθέσιμο σε μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών του Bing (desktop/mobile preview) και μέσω μίας αποκλειστικής ιστοσελίδας. Πρόσβαση έχουν και οι χρήστες του Edge (εφόσον ανήκουν στη δοκιμαστική ομάδα), ενεργοποιώντας την επιλογη Creative Mode. Ωστόσο, η Microsoft σχεδιάζει να φέρει το εν λόγω δημιουργικό εργαλείο σε Balanced και Precise Mode στο άμεσο μέλλον, ενώ σχεδιάζει να βελτιώσει τη συμπεριφορά του συστήματος σε συνομιλίες πολλαπλών βημάτων (υποστηρίζονται μόνο Αγγλικά, περισσότερες γλώσσες θα είναι σύντομα διαθέσιμες). [caption id="attachment_97259" align="alignnone" width="900"] Image Credit: © Microsoft 2023[/caption] Παράλληλα, ετοιμάζεται να λανσάρει AI-based Visual Stories και Knowledge Cards που προσφέρουν «δυναμικές πληροφορίες», όπως χρονοδιαγράμματα, γραφήματα και βελτιστοποιημένες εμπειρίες οπτικής αναζήτησης.