Yuri
    Φεβ 19, 9:08μμ

    Η Έλλη Τσιτσιπά και ο Αντώνης Γκορίτσας μιλάνε στο Plaisio Blog για την συμμετοχή τους στην ταινία “Φrankenstein”

    Έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα, της νέας ταινίας του Κώστα Ζάπα, "Φrankenstein", με χορηγό τεχνολογίας, το Πλαίσιο, συναντήσαμε και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές Έλλη Τσιτσιπά και Αντώνη Γκορίτσα,…

    frankestein
    Έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα, της νέας ταινίας του Κώστα Ζάπα, "Φrankenstein", με χορηγό τεχνολογίας, το Πλαίσιο, συναντήσαμε και μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές Έλλη Τσιτσιπά και Αντώνη Γκορίτσα, δυο πρωτοεμφανιζόμενους, Έλληνες  ηθοποιούς, που αποτελούν τον πυρήνα ενός σπουδαίου καστ και μιας αξιόλογης ομάδας συντελεστών. 1.  Πως αισθάνεστε που συμμετέχετε σε αυτό το φιλόδοξο κινηματογραφικό project και μάλιστα  σε ρόλους πρωταγωνιστικούς;
    • Ε.Τ. Στις εποχές που ζούμε, οι ευκαιρίες που δίνονται στους νέους είναι από ελάχιστες έως και ανύπαρκτες. Το γεγονός ότι ένας σκηνοθέτης όπως ο κ.Ζαπας, παίρνει το ρίσκο να με εμπιστευτεί και να μου δώσει την ευκαιρία να είμαι κομμάτι του project αυτού, θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό και πολύ σημαντικό μιας και η υποκριτική  είναι μια επαγγελματική πορεία που θέλω και που θα παλέψω να ακολουθήσω.
    • Α.Γ. Τα συναισθήματα που νιώθω είναι πολύ όμορφα και ιδιαίτερα  Γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία  να παίξω έναν τόσο σημαντικό ρόλο σε μια τόσο σημαντική δουλειά, από έναν τόσο σημαντικό σκηνοθέτη και δημιουργό του κινηματογράφου, που ελάχιστοι θα είχαν αυτήν την ευκαιρία στην ζωή τους.
    2.  Θα σας σκηνοθετήσει σε αυτή την πρώτη, σημαντική σας δουλειά, ο Κώστας Ζάπας, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου κινηματογράφου. Και μάλιστα σε ένα είδος, μεικτών τεχνικών με ειδικά εφέ και animation. Σας αγχώνει αυτό;
    • Ε.Τ. Ο κ. Ζάπας είναι ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου κινηματογράφου σε διεθνές επίπεδο. Και ναι, είναι ιδιαίτερα αγχωτικό από την άποψη ότι δε θέλω να τον απογοητεύσω και να τον εκθέσω.  Από εκεί και πέρα η εμπιστοσύνη που του τρέφω είναι τυφλή και συνοδεύεται από πολύ δουλειά, συγκέντρωση και πολύ καλή συνεργασία.
    • Α.Γ. Η επιλογή του κ. Ζάπα να πρωταγωνιστήσω σε αυτήν την πρωτότυπη παραγωγή από μόνο του με αγχώνει. Γιατί είναι ένας  καταξιωμένος σκηνοθέτης δημιουργός και αυτό  μου δίνει κίνητρο να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και προς εμένα και από εμένα προς την παραγωγή.
    3.  Στο καστ, συμμετέχουν καταξιωμένοι και πολυβραβευμένοι Έλληνες συνάδελφοί σας, αλλά και  ένας σταρ του Χόλυγουντ, ο Louis Mandylor. Πως φαντάζεστε τη συνεργασία αυτή
    • Ε.Τ. Το cast του ΦRANKENSTEIN περιλαμβάνει πολύ μεγάλα ονόματα καταξιωμένων ηθοποιών. Αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη πρόκληση. Η εμπειρία, η πορεία και η προσωπικότητα των ηθοποιών αυτών σε κάνει να θες να τους παρατηρήσεις. Να τους μελετήσεις. Να μάθεις από αυτούς. Να εξελιχθείς και να στέκεσαι απέναντι τους. Η όλη συνεργασία θα μου προσδώσει  τεράστια κινητοποίηση. Θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ συναρπαστική εμπειρία μέσα από την οποία ευελπιστώ να εξελιχτώ.
    • Α.Γ. Είναι μεγάλη τιμή να συνεργαστώ με τόσο σημαντικούς ηθοποιούς που έχουν μια σπουδαία πορεία στην τέχνη.  Αυτό θα συντελέσει ένα κομβικό σημείο στην καλλιτεχνική μου καριέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ως νέος ηθοποιός έχω πάρα πολλά να πάρω και αυτό με κρατάει σε μια διαρκή εγρήγορση.
    4.  Το σενάριο είναι βασισμένο στο γνωστό γοτθικό μυθιστόρημα της Μέρι Σέλλεϊ. Τι πιστεύετε, ωστόσο, ότι μπορείτε να δώσετε εσείς παραπάνω σε αυτό το σκοτεινό παραμύθι, ώστε να αγγίξει την ψυχή των νεότερων θεατών
    • Ε.Τ. Το σενάριο ανανεώνει τον κλασικό γοτθικό μυθιστόρημα της Mairy Shelley. Όσο εξελίσσεται,  ξεδιπλώνονται σιγά σιγά οι ήρωες και τα χαρακτηριστικά τους με απρόβλεπτο τρόπο, κάτι το οποίο θα αγγίξει τους νεότερους θεατές μιας και θα μπορούν να συνδεθούν μαζί τους. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι ηθοποιοί έχουν την ίδια ηλικία όπως και οι νεαροί πρωταγωνιστές του γοτθικού μυθιστορήματος της Mairy Shelley. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το νεανικό κοινό μιας και θα είμαστε κοντά στους προβληματισμούς, τα όνειρα και τις επιδιώξεις που χαρακτηρίζουν τη νέα γενιά.
    • Α.Γ. Θεωρώ πως κάθε πράξη, όπως στην ζωή έτσι και στην τέχνη είναι μοναδική. Μέσα από τα δικά μου βιώματα και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που πραγματεύεται η ταινία δημιουργούνται έντονα ψυχικά ερεθίσματα. Η αγάπη, η εκδίκηση, το πάθος και ο πόνος είναι συναισθήματα που υπάρχουν έντονα στους ήρωες αλλά και στις ζωές των καθημερινών ανθρώπων. Αυτό με  έχει βυθίσει μέσα στον ρολό και από αυτό θα βγει κάτι πολύ αληθινό. Μακάρι να λειτουργήσει ως καθρέφτης ώστε να αγγίξει τις ψυχές των νέων, όπως άγγιξε εμένα.
    5.  Η ταινία πραγματεύεται τις έννοιες της αληθινής αγάπης και παλινωδεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Τι νόημα έχουν για εσάς, προσωπικά για τον καθένα, οι έννοιες αυτές; Τι σημαίνει αληθινή αγάπη; Υπάρχει στην πραγματικότητα, ή μόνο στη φαντασία;
    • Ε.Τ. Η έννοια της αγάπης και το βάρος της είναι υψίστης σημασίας για μένα. Είναι μια έννοια που την αντιμετωπίζω με ιερότητα. Θεωρώ ότι η καθαρή αγάπη είναι κάτι πολύ κρυστάλλινο αλλά και εύθραυστο. Ανήκει στην πραγματικότητα, παρ 'όλο που για να φτάσει εκεί έχει παλινωδήσει ανάμεσα στην πραγματικότητα αλλά και στη  φαντασία. Η έννοια της αγάπης γίνεται πραγματικότητα όταν πια δεν είναι μόνο μια έννοια, αλλά ένα σύνολο συναισθημάτων που τρέφεις και που δημιουργούν την αγάπη.
    • Α.Γ. Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που προσπάθησαν να εξηγήσουν πολλοί. Θεωρώ ότι στην αγάπη βασίζεται η ανθρώπινη ύπαρξη. Σε προσωπικό επίπεδο νιώθω τυχερός γιατί έχω δώσει και έχω  πάρει αγάπη. Όμως η αγάπη πάντα βρίσκεται  ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία.
    6.  Έχετε σχέδια για μετά;  Το Χόλυγουντ, είναι στα όνειρά σας;
    • Ε.Τ. Με το τέλος των γυρισμάτων έχω κάποιες επιδιώξεις και προτίθεμαι να τις διεκδικήσω όσο περνάει από το χέρι μου. Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο μια γραμμή πορείας και στόχων και όχι τόσο σχέδια.  Η ιδέα του Χόλυγουντ θεωρώ ότι είναι κάτι με το οποίο φλερτάρουμε πάρα πολλοί ηθοποιοί. Πέραν αυτού, αυτό που με ενδιαφέρει για τώρα είναι να χτίσω μια πορεία την όποια να την ενισχύω συνεχώς ώσπου να εδραιώσω κάποια πράγματα.
    • Α.Γ. Ο κόσμος έχει ανάγκη από την σοβαρή τέχνη και από προσωπικότητες που την υπηρετούν. Στόχος μου είναι κάποια στιγμή να φτάσω ως εκεί. Είναι μακρύς ο δρόμος και δύσκολος, και για αυτό θέλει πολύ δουλειά, αφοσίωση και ταπεινότητα.