Huawei P20 Pro & P20: Η τεχνητή νοημοσύνη ορίζει το μέλλον της φωτογραφίας

    Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο Grand Palais στο Παρίσι, η Huawei, δια στόματος του CEO της, Richard Yu, ανακοίνωσε τα νέα P20 και P20 Pro και το Πλαίσιο έδωσε δυναμικά το παρόν…

    huap20-05
    Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο Grand Palais στο Παρίσι, η Huawei, δια στόματος του CEO της, Richard Yu, ανακοίνωσε τα νέα P20 και P20 Pro και το Πλαίσιο έδωσε δυναμικά το παρόν βλέπωντας τις συσκευές από πρώτο χέρι. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε με αγωνία να δούμε από κοντά τα νέα smartphone, να τα πιάσουμε στο χέρι μας και να δούμε για τι είναι ικανά μιας και η Huawei ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ειδική εκδήλωση μας είχε δώσει μια πρώτη γεύση. Σύμφωνα με τον CEO της Huawei, Richard Yu, η σειρά P είναι σχεδιασμένη για να ξυπνάει το πάθος για τη φωτογραφία μιας και οι δύο συσκευές ενσωματώνουν χαρακτηριστικα που ξεχωρίζουν. Ξεκινάμε με την πρωτοποριακή κάμερα τριών φακών του Huawei P20 Pro η οποία συνδυάζεται με την πανίσχυρη τεχνητή νοημοσύνη που φέρνει ο επεξεργαστής Kirin 970, δίνοντας έτσι σε όλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να αιχμαλωτίζουν και να μοιράζονται την ομορφιά γύρω τους όπως κανένα άλλο smartphone μέχρι σήμερα.  

    Η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει τη φωτογραφία

    Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς Huawei P20 περιλαμβάνουν ένα προηγμένο σύστημα κάμερας το οποίο πλέον αιχμαλωτίζει περισσότερο φως και λεπτομέριες. Το Huawei P20 Pro διαθέτει τριπλή κάμερα Leica με το μεγαλύτερο αριθμό pixels που μπορεί κάποιος να βρει σε ένα μοντέρνο smartphone. Αυτό γίνεται γατί την κάμερα απαρτίζουν ένας αισθητήρας 40MP RGB, ένας μονόχρωμος 20MP και ένας ανάλυσης 8MP με τηλεφακό. [caption id="attachment_27722" align="aligncenter" width="1500"] Huawei P20 Pro[/caption] Επιπλέον ενσωματώνει τη μοναδική τεχνολογία χρωμάτων της Leica με αποκλειστικό ISP και αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος για την ακόμα καλύτερη αναπαραγωγή τους. Αναφορικά με το διάφραγμα των αισθητήρων, έχουμε ένα ευρύ διάφραγμα f/1.8, f/1.6 και f/2.4 αντίστοιχα για κάθε κάμερα, έτσι ώστε να αποτυπώνεται κάθε λεπτομέρια με ευκρίνεια και τέλεια καθαρότητα. Το Huawei P20 Pro διαθέτει και έναν νέο φακό Leica VARIO-SUMMILUX με 3x οπτικό ζουμ και έως και 5x υβριδικό ζουμ, έτσι ώστε να τραβά άριστες φωτογραφίες και από μεγάλη απόσταση. Ο υψηλής ευαισθησίας αισθητήρας μεγέθους 1/1,7 ιντσών είναι σε θέση να αιχμαλωτίζει σε χαμηλό φωτισμό εικόνες σε ISO έως 102.400. Το Huawei P20, ακολουθεί τον προκάτοχό του μιας και διαθέτει μια ολοκαίνουρια διπλή κάμερα της Leica με έναν αισθητήρα 12MP, με μέγεθος pixel έως και 1,55 μm, αλλά και έναν μονόχρωμο 20MP, συνδυασμός που επιτρέποντας έτσι σε όλους να αποθανατίζουν εντυπωσιακές φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όσον αφορά τη selfie κάμερα, το Huawei P20 και το Huawei P20 Pro διαθέτουν εμπρόσθια κάμερα 24MP με την τεχνητή νοημοσύνη να επιμελείται τη διόρθωση ατελειών και τον τρισδιάστατο φωτισμό του πορτρέτου. Ο επεξεργαστής του Huawei P20 είναι ο 8-πύρηνος Kirin 970 που σε συνδυασμό με την αποκλειστική μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων κάνουν τη λήψη φωτογραφιών πιο εύκολη από ποτέ. Η τεχνητή νοημοσύνη των συσκευών επιτρέπουν στην αναγνώριση τοπίου και αντικειμένου μέσα από 19 διαφορετικά σενάρια και αντικείμενα, ενώ παράλληλα επιλέγει τις σωστές λειτουργίες και ρυθμίσεις ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Ένα νέο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι και το Huawei AIS (AI Image Stabilization), το οποίο αναφέρεται στη σταθεροποίηση εικόνας χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με τη Huawei το AIS μας επιτρέπει να κάνουμε νυχτερινές λήψεις με μεγάλη έκθεση χωρίς τη χρήση τρίποδου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα P20 και P20 Pro υποστηρίζουν λειτουργία λήψης σε super slow motion των 960 fps.  

    Στην κορυφή της λίστας του DxOMark

    Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε μια ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη δια στόματος Richard Yu. Τα νέα P20 Pro και P20 κατέλβαν αντίστοιχα την πρώτη και δεύτερη  θέση στη λίστα του DxOMark. Συγκεκριμένα το P20 Pro κατέλαβε στην πρώτη θέση της λίστας με τις καλύτερες κάμερες τηλεφώνων, σκοράροντας συνολικά 109 βαθμούς, ενώ το P20 έρχεται δεύτερο με 102 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους τα Samsung Galaxy S9+, Google Pixel 2, Huawei Mate 10 Pro και iPhone X. Ειδικά το P20 Pro βρίσκεται όχι μόνο πρώτο αλλά και με 10 βαθμούς διαφορά από το τρίτο Galaxy S9+ στο overall και στο photo score, θέτωντας πολύ ψηλά τον πήχη.  

    Σχεδιασμός που εντυπωσιάζει

    Οι συσκευές διαθέτουν οθόνη FullView στις 5,8 ίντσες για το Huawei P20 και 6,1 ίντσες για το Huawei P20 Pro, ενώ και τα δύο διαθέτουν εξαιρετικά λεπτά bezels προσθέτοντας έναν ευχάριστο τόνο στην αναλογία οθόνης και επιφάνειας πρόσοψης, δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και ένα άνετο κράτημα των συσκευών. [caption id="attachment_27723" align="aligncenter" width="1500"] Huawei P20[/caption] Αυτό που παρατηρήσαμε πιάνοντας τα P20 και P20 Pro στα χέριαμας είναι πως τ ανέα χρώματα που ανακοίνωσε η Huawei είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε όταν το φως πέφτει επάνω στην επιφάνεια της γυάλινης πλάτης, διαθλάται και δημιουργεί μια εντυπωσιακή βαθμιαία αλλαγή στην απόχρωση. Από όποια γωνία το βλέπεις έχει και διαφορετική απόχρωση, κάτι που είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.  

    Android 8.1 Oreo & EMUI 8.1

    Όπως αναμενόταν τα νέα Huawei P20 και P20 Pro έρχονται με την τελευταία έκδοση του Android, 8.1 Oreo με το custom skin της EMUI 8.1 με αποτέλεσμα μια εξαιρετικά ομαλή εμπειρία χρήσης. Με το EMUI 8.1 η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλήρως προσαρμοσμένη σε αυτό και έτσι υποστηρίζει το Huawei Share 2.0 για ομαλή κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συσκευών Huawei, PC και Mac. Επιπλέον, μέσω της άνετης λειτουργίας προβολής, και τα δύο μοντέλα της σειράς Huawei P20 συνδέονται ασύρματα με μεγαλύτερες οθόνες ενώ χάρη στην Έξυπνη Οθόνη επιτυγχάνεται ο έξυπνος διαχωρισμός της οθόνης για παράλληλη χρήση δύο υποστηριζόμενων εφαρμογών πλάι-πλάι.  

    Κορυφαία αυτονομία στην κατηγορία

    Η μπαταρία των συσκευών βρίσκεται στα 3.400mAh για το Huawei P20 και 4.000mAh για το Huawei P20 Pro ενώ υπάρχει και η υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση συμβατή με την τεχνολογία SuperCharge, όπως ακριβώς και στα μοντέλα της σειράς Mate, με την τεχνητή νοημοσύνη να αναλαμβάνει τη διαχείριση της ενέργειας.