Διαθέσιμη για όλους τους χρήστες η desktop εφαρμογή του ChatGPT για macOS

    Είναι διαθέσιμη για Apple Silicon Macs που τρέχουν τουλάχιστον macOS Sonoma (14.x).

    ChatGPT Desktop App for macOS

    Η desktop εφαρμογή «ChatGPT for macOS» είναι πλέον διαθέσιμη για όλους, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν έναν Apple Silicon Mac με macOS Sonoma ή κάποια μεταγενέστερη έκδοσή του. Η OpenAI διέθεσε την εφαρμογή σταδιακά, ξεκινώντας τον περασμένο μήνα με τους συνδρομητές του προγράμματος Plus.

     

    Αυτό σημαίνει ότι το ChatGPT διαθέτει πλέον έναν επίσημο macOS client — κάτι που δεν υφίσταται ακόμα για Windows (και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η Microsoft είναι ο πιο σημαντικός συνεργάτης της OpenAI). Και αυτό γιατί τα Windows 11 έχουν ενσωματωμένο στο λειτουργικό τους σύστημα το Microsoft CoPilot, το οποίο τροφοδοτείται από την πλατφόρμα του αμερικανικού ερευνητικού εργαστήριου Τεχνητής Νοημοσύνης, γεγονός που πιθανότατα εξηγεί αυτήν την... παράλειψη.

     

    Η OpenAI και η Apple συνεργάζονται και στο κομμάτι του Apple Intelligence, το οποίο θα διατεθεί αργότερα φέτος (εκτός από την Ευρώπη, όπου οι νέες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης του iPhone θα παραμείνουν απενεργοποιημένες, λόγω των αμφιβολιών που προκύπτουν από τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για τον ανταγωνισμό στην ψηφιακή αγορά).

     

    Η εφαρμογή για Mac διαθέτει και συντόμευση πληκτρολογίου (option-space από προεπιλογή, ωστόσο μπορεί να παραμετροποιηθεί) για την πληκτρολόγηση ερωτημάτων στο chatbot από οπουδήποτε στο macOS. Σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι, το «ChatGPT for macOS» αντικατοπτρίζει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του ιστότοπου ChatGPT, διατηρώντας παράλληλα την αισθητική των «native» εφαρμογών της Apple. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία, φωτογραφίες και στιγμιότυπα οθόνης.