Απελπισμένος πατέρας «έριξε» το Internet μίας ολόκληρης πόλης

    Σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο την πρόσβαση των παιδιών του στο διαδίκτυο, ένας Γάλλος πατέρας κατάφερε (άθελά του) να μπλοκάρει όλες τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου της πόλης…

    Father-Drops-iNet-Main
    Σε μια προσπάθεια να θέσει υπό έλεγχο την πρόσβαση των παιδιών του στο διαδίκτυο, ένας Γάλλος πατέρας κατάφερε (άθελά του) να μπλοκάρει όλες τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου της πόλης Messanges.
    Ύστερα από μία ασυνήθιστη καταγγελία που έλαβε από έναν πάροχο κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας France Bleu, ο γαλλικός Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων (ANFR) αναγκάστηκε να διενεργήσει έρευνα, ανακαλύπτοντας ότι επί καθημερινής βάσης (από τα μεσάνυχτα έως και τις 3.00 π.μ.) κάτι επηρέαζε όλες τις ζώνες συχνοτήτων εκπομπής κινητής τηλεφωνίας, διακόπτοντας τη μετάδοση ομιλίας και δεδομένων. Προς έκπληξή της, η ομάδα της περιφερειακής υπηρεσίας της Τουλούζης ανακάλυψε ότι ένας απελπισμένος πατέρας είχε προμηθευτεί και χρησιμοποιούσε έναν παρεμβολέα μπάντας πολλαπλών κυμάτων (multi-wave band jammer), προκειμένου να περιορίσει τα παιδιά του από το να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων και σε άλλες εφαρμογές - ιδίως μετά τον περιορισμό που επιβλήθηκε λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Καταφεύγοντας σε μία ριζική αλλά παράνομη λύση (η κατοχή και χρήση των εν λόγω συσκευών απαγορεύεται στη Γαλλία), κάθε φορά που έθετε σε λειτουργία τον παρεμβολέα, ο ανυποψίαστος άνδρας δεν μπλόκαρε μόνο τις υπηρεσίες τηλεφωνίας/mobile internet και Wi-Fi εντός της οικίας του αλλά και εκείνες των γειτόνων του, των κατοίκων του δήμου του αλλά και του γειτονικού δήμου! [caption id="attachment_77521" align="alignnone" width="1000"] Τυπικός φορητός παρεμβολέας (Wireless Cell Jammer) 12 κεραιών για 3G, 4G, Wi-Fi και GPS.[/caption] Ο παρεμβολέα μπάντας πολλαπλών κυμάτων είναι ένας ραδιοπομπός που έχει σχεδιαστεί για να μπλοκάρει, να διακόπτει ή να μπλοκάρει σήματα ή υπηρεσίες ραδιοεπικοινωνίας. Γενικά, δρα εκπέμποντας ισχυρότερα από τα «χρήσιμα» σήματα στη στοχευμένη ζώνη συχνοτήτων, με αποτέλεσμα να μην ανιχνεύονται πλέον από τους δέκτες (π.χ. smartphones). Ο «χειριστής» αναγκάστηκε να ομολογήσεις τις πράξεις του στις αρχές και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 6 μηνών ή πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ, καθώς και τέλη 450 ευρώ για την έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα του ANFR.