Apple «Scary Fast» Mac Launch Event | Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις!

    Μετά την παρουσίαση των νέων μοντέλων iPhone 15, των νέων Apple Watch Series 9 και του νέου Apple Watch Ultra 2, έφτασε η σειρά των Mac!

    Apple Mac Launch Event

    Από τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της, στο Κουπερτίνο, στην Καλιφόρνια, κρατώντας ζωντανό το πνεύμα των ημερών (Halloween αφού), η Apple στην εκδήλωση «Scary Fast» έδωσε έμφαση στα νέα φορητά συστήματα MacBook Pro και στα νέα μοντέλα iMac, τα οποία τροφοδοτούνται από τα πανίσχυρα τσιπ της σειράς M3M3, M3 Pro και M3 Max — τα οποία βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 3 νανομέτρων.

     

    M3, M3 Pro, M3 Max | Τα πιο προηγμένα τσιπ που έχουμε δει ποτέ για προσωπικό υπολογιστή!

     

    Με πρωτοποριακές τεχνολογίες που προσφέρουν αυξημένη απόδοση και προσφέρουν νέες δυνατότητες τόσο σε φορητά όσο και σε σταθερά συστήματα Mac, τα τσιπ της σειράς M3 βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

     

    Apple-Mac-Launch-Event-Main
    Copyright © 2023 Apple Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

     

    Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η νέα σειρά περιλαμβάνει τα τσιπ M3, M3 Pro και M3 Max, τα οποία σύμφωνα με την Apple αποτελούν τα «πρώτα τσιπ προσωπικών υπολογιστών» που κατασκευάζονται με την ακόμα πιο αποδοτική διαδικασία ολοκλήρωσης των 3 νανομέτρων.

     

    Apple-Mac-Launch-Event-8
    Copyright © 2023 Apple Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

     

    Εκτός από την ενσωμάτωση μιας ταχύτερης και πιο αποδοτικής CPU, η εν λόγω «τριάδα» έρχεται με μια αναβαθμισμένη GPU που υποστηρίζει ray tracing, mesh shading και Dynamic Caching — ένα χαρακτηριστικό που βελτιστοποιεί την ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιεί η συσκευή κατά τη διάρκεια των εργασιών. Αυτά, μαζί με τη νέα αρχιτεκτονική γραφικών, επιτρέπουν στις επαγγελματικές εφαρμογές να προσφέρουν έως και 2,5 φορές την ταχύτητα της σειράς M1.

     

    Τα τσιπ M3 της Apple προσφέρουν έως και 128GB ενοποιημένης μνήμης, ενώ το ισχυρότερο τσιπ — M3 Max — διαθέτει έως και 92 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, GPU 40 πυρήνων και CPU 16 πυρήνων, υποστηρίζοντας έως και 48GB ενοποιημένης μνήμης και έως 1TB ταχύτατου αποθ. χώρου. Και τα τρία διαθέτουν επίσης προηγμένη μηχανή πολυμέσων, η οποία παρέχει επιτάχυνση υλικού στους πιο δημοφιλείς κωδικοποιητές βίντεο (H.264, HEVC, ProRes και ProRes RAW).

     

    Apple-Mac-Launch-Event-7
    Copyright © 2023 Apple Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

     

    Και για πρώτη φορά, η μηχανή πολυμέσων υποστηρίζει αποκωδικοποίηση AV1, επιτρέποντας την αποδοτικότερη αναπαραγωγή υπηρεσιών ροής (streaming) για περαιτέρω επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας (έως και 22 ώρες για το 16-ιντσο MacBook Pro).

     

    Νέο iMac 24” | Το καλύτερο AIO σύστημα στον κόσμο, τώρα και με Apple M3

     

    Με πάχος που δεν ξεπερνά τα 11,5 mm, το νέο 24-ιντσο iMac αναβαθμίζεται με τσιπ M3 και είναι έτοιμο να θέσει νέα στάνταρ στον τομέα της απόδοσης, η οποία σύμφωνα με την Apple προσφέρει διπλάσιες σε ταχύτητα επιδόσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του (ο οποίος ενσωματώνει τσιπ M1).

     

    Apple-Mac-Launch-Event-6
    Copyright © 2023 Apple Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

     

    Μαζί με το νέο SoC, ο ανανεωμένος iMac διαθέτει οθόνη Retina 4,5K (4.480 x 2.520 pixels) με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο χρώματα, υποστήριξη Wi-Fi 6E και 1080p FaceTime HD κάμερα. Μπορεί να διαχειριστεί έως και 24GB ενοποιημένης μνήμης και διατίθεται σε επτά χρώματα: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μοβ, μπλε και ασημί.

     

    Apple-Mac-Launch-Event-4
    Copyright © 2023 Apple Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

     

    MacBook Pro | Mind-blowing. Head-turning.

     

    Τα συστήματα που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων τσιπ M3 είναι φυσικά τα νέα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών — που διαθέτουν είτε το M3 Pro είτε το κορυφαίο M3 Max.

     

    Apple-Mac-Launch-Event-1
    Copyright © 2023 Apple Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

     

    Και τα δύο διαθέτουν οθόνη Mini LED (Liquid Retina XDR, 1600 nits peak brightness), 1080p FaceTime HD κάμερα, ηχοσύστημα έξι ηχείων, διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 22 ώρες και έως 128GB ενοποιημένης μνήμης.

     

    Διατίθενται επίσης σε φινίρισμα «Space Black» με ειδική επίστρωση που υποτίθεται ότι βοηθά στη μείωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και σε ασημί. Το περίβλημα τους έχει δημιουργηθεί από ένα προσαρμοσμένο κράμα που χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό.

     

    Apple-Mac-Launch-Event-9
    Copyright © 2023 Apple Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

     

    Χρησιμοποιούν 100% ανακυκλωμένα στοιχεία σπάνιων γαιών σε όλους τους μαγνήτες και 100% ανακυκλωμένο κασσίτερο για συγκόλληση και επιχρύσωση σε πολλαπλές πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων. Είναι επίσης απαλλαγμένοι από πολλές επιβλαβείς ουσίες (όπως π.χ. βηρύλλιο, βρωμιούχα επιβραδυντικά φλόγας και υδράργυρο), ενώ το 100% των ινών ξύλου στη συσκευασία είναι ανακυκλωμένες ή προέρχονται από δάση με πιστοποίηση FSC.

     

    Ένα MacBook Pro για όλους!

     

    Παράλληλα με τα μοντέλα MacBook Pro με M3 Pro και M3 Max, η Apple λανσάρει και ένα πιο οικονομικό MacBook Pro 14 ιντσών που ενσωματώμει το βασικό τσιπ M3. Με το εν λόγω μοντέλο η Apple αντικαθιστά το MacBook Pro 13 ιντσών με τσιπ Μ2 που κυκλοφόρησε πέρυσι, παρέχοντας έως και 60% υψηλότερες επιδόσεις.

     

    Apple-Mac-Launch-Event-3_0
    Copyright © 2023 Apple Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

     

    Το Touch Bar καταργείται (πράγμα που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχουν μόνο φυσικά πλήκτρα), διατίθεται με 8GB ενοποιημένης μνήμης (κατά παραγγελία μπορεί να φτάσει τα 24GB) και 512GB ή 1TB ταχύτατου αποθ. χώρου (κατά παραγγελία μπορεί να φτάσει τα 2TB) με ασημί και «Space Gray» φινίρισμα — μιας και το «Space Black» είναι αποκλειστικότητα των ακριβότερων μοντέλων.