Εκτυπώνω απομακρυσμένα εύκολα & γρήγορα!

    Θες να κάνεις μία εκτύπωση. Ξεκινάς, γράφοντας στις σημειώσεις του smartphone σου το κείμενο. Ή και στο προσωπικό σου laptop, αν δεν είσαι τόσο εξοικειωμένος με το πληκτρολόγιο του κινητού. Το…

    εκτυπώνω απομακρυσμένα

    Θες να κάνεις μία εκτύπωση. Ξεκινάς, γράφοντας στις σημειώσεις του smartphone σου το κείμενο. Ή και στο προσωπικό σου laptop, αν δεν είσαι τόσο εξοικειωμένος με το πληκτρολόγιο του κινητού. Το διαβάζεις... το ξανά-διαβάζεις. Και αποφασίζεις να το εκτυπώσεις!

     

    Μεταξύ μας... Η επόμενή σου κίνηση, θα είναι να στείλεις το αρχείο που μόλις έγραψες στο PC που είναι συνδεδεμένο με τον εκτυπωτή. Ώστε, από εκεί να πατήσεις το πολυπόθητο «Print»... Γιατί να το κάνεις όλο αυτό; Αφού μπορείς να εκτυπώνεις απευθείας από τις φορητές σου συσκευές, στον εκτυπωτή της επιλογής σου ακόμα και απομακρυσμένα; Δες παρακάτω τρεις προτάσεις που θα σου δώσουν τη λύση.

     

    #01 Ένας ασύρματος εκτυπωτής

     

    Οι ασύρματοι εκτυπωτές είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογίες, όπως είναι η δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi ή Bluetooth. Για να εκτυπώνεις απίστευτα γρήγορα, ξεχνώντας τα ενοχλητικά καλώδια, που μπλέκονται πίσω από το γραφείο! Εκτύπωσε απευθείας από το smartphone, το tablet ή το laptop σου μέσω Wi-Fi:

     

    1. Ενεργοποιώντας το Wi-Fi του εκτυπωτή και της φορητής συσκευής, που θες να του «στέλνει» εκτυπώσεις.
    2. Κατεβάζοντας το κατάλληλο πρόγραμμα σε κάθε συμβατή συσκευή, ώστε να εξασφαλίσεις την μεταξύ τους επικοινωνία.

     


     Απαραίτητη προϋπόθεση: Ο εκτυπωτής και η φορητή σου συσκευή να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο.


     

    Αν τώρα, ο εκτυπωτής σου υποστηρίζει και Bluetooth, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο απλά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να «ζευγαρώσεις» τις συσκευές μέσω Bluetooth και να κατεβάσεις στο smartphone ή στο tablet σου το αντίστοιχο app του κατασκευαστή.

     

    #02 Κοινή χρήση του εκτυπωτή στο τοπικό δίκτυο

     

    Σε περίπτωση που έχεις ήδη έναν εκτυπωτή, ο οποίος συνδέεται στο κεντρικό PC μέσω USB καλωδίου, τότε και πάλι σου έχουμε τη λύση. Μπορεί να μην απολαμβάνεις τις ίδιες επιδόσεις, όπως με έναν ασύρματο εκτυπωτή, όμως και πάλι μπορείς να αξιοποιήσεις την ευκολία της απομακρυσμένης εκτύπωσης. Πώς; Κάνοντας «share» τον εκτυπωτή στο τοπικό δίκτυο! Στα Windows, η κοινή χρήση εκτυπωτών μεταξύ υπολογιστών του ίδιου τοπικού δικτύου, είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία.

     

    1. Από το PC, στο οποίο είναι συνδεδεμένος ο εκτυπωτής, δημιούργησε μία οικιακή ομάδα (Homegroup).
    2. Ενεργοποίησε την επιλογή «Εκτυπωτές» για να μοιραστείς το συνδεδεμένο εκτυπωτή.

     

    Μόλις ρυθμιστεί η κοινή χρήση του εκτυπωτή, κάθε υπολογιστής που είναι μέλος του homegroup και είναι συνδεδεμένος με το τοπικό δίκτυο, θα μπορεί να στέλνει εκτυπώσεις. Έτσι, θα πατάς «print» απευθείας από το laptop σου, χωρίς να χάνεις χρόνο στέλνοντας τα αρχεία που προορίζονται για εκτύπωση στον κεντρικό υπολογιστή... τέλειο;

     


     Απαραίτητη προϋπόθεση: Να έχεις ανοιχτό το PC, στον οποίο είναι συνδεδεμένος ο εκτυπωτής.


     

    #03 Απομακρυσμένη εκτύπωση μέσω VPN

     

    Με την τηλεργασία να υπάρχει ακόμα στο προσκήνιο, δε γίνεται να μην πιάσουμε και το επαγγελματικό κομμάτι της ημέρας σου. Εδώ, θα θέλαμε να επισημάνουμε, πως όταν συνδέεσαι μέσω VPN στο εταιρικό δίκτυο, μπορείς και να εκτυπώνεις! Ο υπολογιστής σου «συμπεριφέρεται» σαν να είναι συνδεδεμένος με το απομακρυσμένο δίκτυο. Πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλους τους τοπικούς, κοινόχρηστους εκτυπωτές. Προφανώς, για οικιακή χρήση δε συνίσταται, καθώς σε καλύπτουν πλήρως οι δύο παραπάνω προτάσεις. Όμως, αν πρόκειται για μία επιχείρηση με αυξημένες ανάγκες εκτύπωσης, καλό θα ήταν να εξετάσεις αυτήν την επιλογή με τη βοήθεια κάποιου εξειδικευμένου επαγγελματία.

     

    Πώς σου φαίνεται λοιπόν, που μπορείς να εκτυπώσεις ό,τι θες απευθείας από το laptop, το smartphone ή το tablet σου, χωρίς καν να καθίσεις μπροστά από το κεντρικό PC; Κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις και πάτησε «print»... από παντού!