Γιάννης Μόλλας
    Απρ 19, 11:16πμ

    Θέλεις να γίνεις επαγγελματίας παίκτης esports; Μπορείς!

    Πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και τα esports ανεβαίνουν συνεχώς, με όλο και περισσότερους θεατές να προσελκύονται στο θέαμα του ανταγωνιστικού gaming! Ο General Manager της WLGaming Esports, Γιάννης…

    ProGamer-2021-6
    Πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και τα esports ανεβαίνουν συνεχώς, με όλο και περισσότερους θεατές να προσελκύονται στο θέαμα του ανταγωνιστικού gaming! Ο General Manager της WLGaming Esports, Γιάννης Μόλλας, μας δίνει κάποια πολύτιμα tips για το πως κάποιος "casual gamer" μπορεί να γίνει Pro Player και να διεκδικήσει μια θέση στην επαγγελματική σκηνή.

    Διάλεξε το παιχνίδι που σου ταιριάζει!

    Δεν γίνεται να παίζεις πολλά παιχνίδια. Πρέπει να κάνεις focus σε αυτό που σου αρέσει και σου ταιριάζει. Δεν πειράζει αν στην αρχή δεν είσαι καλός. Αν έχεις χρόνο και σου αρέσει πραγματικά αυτό που κάνεις τότε είσαι πραγματικά έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα!

    Πρέπει να παίξεις πολύ. Αλλά με μέτρο!

    «Παν μέτρον άριστον» και επειδή έχουμε και άλλες δουλειές, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν γίνεται να παίζεις 24/7. Επειδή κάποιος gamer αφιερώνει στο παιχνίδι του π.χ. 3 ώρες και εσύ ατελειώτα... 12ώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα βελτιωθείς περισσότερο. Με λίγα λόγια, δεν είναι θέμα «ποσότητας» αλλά ποιότητας. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται σωστά, στον κατάλληλο χρόνο και διάρκεια, χωρίς υπερβολές. Μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο θα πρέπει να έχεις οργανώσει τα βασικά πράγματα στη ζωή σου και έπειτα να αφιερώσεις χρόνο στο παιχνίδι. Όλα επηρεάζουν και η ψυχολογία βασικό χαρακτηριστικό για να γίνεις καλύτερος παίκτης.

    Μάθε το παιχνίδι!

    Το θέμα δεν είναι ποιο παιχνίδι θα διαλέξεις, αλλά πως θα το διαχειριστείς: θα πρέπει να μελετήσεις και να μάθεις καλά κάθε πτυχή του: χάρτες, ήρωες, τις δυνάμεις αλλά και τις «αδυναμίες» των αντιπάλων σου, τα σημεία που πρέπει να κάθεσαι, τους χρόνους και ό,τι άλλο έχει σχέση με αυτό! Η εμπειρία είναι ο πιο δύσκολος τύπος δασκάλου, μιας και πρώτα σου βάζει το τεστ και μετά μαθαίνεις το μάθημα! Σου φαίνεται δύσκολο, ε; Και ακόμη δεν αρχίσαμε! Θα πρέπει να παρακολουθείς άλλους Pro Players μέσω YouTube και Twitch, να βλέπεις πως μιλάνε, πως κινούνται στο παιχνίδι, να κατανοήσεις το στυλ παιξίματος αλλά και τη στρατηγική που ακολουθούν, να δώσεις προσοχή σε αυτά που λένε κ.ο.κ. Το μυστικό είναι η υπομονή και η υπομονή είναι αρετή!

    Πρέπει να έχεις το κατάλληλο εξοπλισμό!

    Αναμφισβήτητα, υπάρχουν έμφυτα ταλέντα και χαρισματικοί παίκτες, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν αυτό που λέμε «συγκριτικό πλεονέκτημα», ωστόσο στην εποχή που διανύουμε και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό είναι ακόμη πιο δύσκολο να γίνεις Pro Player! Για αυτό δες τι σου προτείνω, προκειμένου να φέρεις το παιχνίδι στα... μέτρα σου:
    • Turbo-X Monitor 27" Nemesis NC27QGH: η απόλυτη gaming εμπειρία με panel 27", κυρτότητα 1500R, ανάλυση QHD, 144Hz ρυθμό ανανέωσης, 3ms χρόνο απόκρισης, κρυφό φωτισμό, επιπλέον λειτουργίες PiP, Flicker Free και θύρες HDMI/DisplayPort
    • HP OMEN X 25f: εξοπλισμένη με Adaptive Sync σχεδιάστηκε ειδικά για esports, με προδιαγραφές που προσφέρουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο εξαιρετικά γρήγορος ρυθμός ανανέωσης 240 Hz και ο χρόνος απόκρισης 1 ms (σε overdrive mode) θα κάνουν την ανέλιξή σου στην κορυφή κατά πολύ ευκολότερη.
    • Logitech Gaming Headset G 733 Lightspeed: Ασύρματο σετ μικροφώνου-ακουστικών για παιχνίδια από την G-Series της Logitech με τεχνολογία LIGHTSPEED. Είναι σχεδιασμένο για άνεση και προσφέρει ήχο surround και φωτισμό LIGHTSYNC RGB.
    • Logitech Gaming Keyboard G915 RGB Carbon TKL: Aσύρματο μηχανικό gaming πληκτρολόγιο χωρις αριθμητικο τμήμα (Tenkeyless), με χαμηλό προφίλ, μηχ. διακόπτες Linear GL, τεχνολογια LIGHTSPEED και φωτισμό LIGHTSYNC RGB
    • Logitech Gaming Mouse G703 Hero: Ασύρματη σύνδεση επαγγελματικού επιπέδου, παρακολούθηση κίνησης 1:1, μέγιστη τιμή 25.600 DPI, πλευρικές λαβές από καουτσούκ και συμβατότήτα με το σύστημα POWERPLAY για ατελείωτα gaming sessions!

    Δεν έχεις καλό Gaming Rig; Mην αγχώνεσαι!

    Θες να κάνεις «level up» στο παιχνίδι σου αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Έχεις χαθεί σε reviews, online καταστήματα και οδηγούς χιλιάδων λέξεων, προκειμένου να στήσεις χωρίς προβλήματα το gaming σύστημα των ονείρων σου; Κανένα πρόβλημα! Σου έχω έτοιμες δύο αξιόπιστες προτάσεις (μία από το «στρατόπεδο» της Intel και μία από το «στρατόπεδο» της AMD), οι οποίες μπορούν να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες σου, χωρίς να μπλέξεις με μελλοντικές παραλαβές και προπαραγγελίες:
    • Turbo-X Erebus E560: Gaming PC με 11ης γενιάς επεξεργαστή Intel® Core™ i5-11600Κ, NVIDIA® GeForce® RTX™ 2060, 16GB μνήμης, μονάδα SSD χωρητικότητας 240GB και σκληρό δίσκο 1TB (HDD) για εξαιρετικές επιδόσεις!
    • Turbo-X Nemesis N665: Gaming PC με μητρική Gigabyte X570 Gaming X, 6πύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen™ 5 5600X, 16GB RAM DDR4, NVMe SSD 250GB και 1TB HDD και Radeon™ RX 6700 XT.

    Ξεκίνα το διάβασμα!

    Πρώτα τα μαθήματα μεν αλλά είπαμε, έχουμε και κάποιους στόχους: τρεις ώρες την ημέρα είναι αρκετά να ασχοληθείς με το αγαπημένο σου παιχνίδι και να αφιερώσεις και τουλάχιστον μία ώρα θεωρία, για να μελετήσεις τις πληροφορίες του παιχνιδιού! Μην ξεχνάς, όλα παίζουν σημαντικό ρόλο: από την ψυχολογία μέχρι και τον εξοπλισμό. Όταν φτάσεις στο επίπεδο που πρέπει, οι esports ομάδες θα σε ανακαλύψουν και θα σου κάνουν την πρόταση τους. Have fun!