Πέντε καταστάσεις που το mobile gaming θα σε «σώσει»!

    Από το θρυλικό «φιδάκι» της Nokia μέχρι το Call of Duty®: Mobile της TiMi Studio, είναι μάλλον απίθανο να μην έχεις παίξει κάποιο mobile game!

    Mobile-Gaming-ADV-16

    Τα smartphones έχουν γίνει πλέον καθημερινά εργαλεία δουλειάς, διασκέδασης και ενημέρωσης. Σύμφωνα με την BuildFire, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 6,3 δισεκατομμύρια χρήστες smartphone σε όλο τον κόσμο (και ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια μέχρι το 2024), για αυτό και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η βιομηχανία των mobile apps ευδοκιμεί.

     

     
    Όπως προκύπτει από έρευνα της Statista, ο συνολικός τζίρος των βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως για το 2022 ανήλθε σε 184,5 δισ. δολάρια, με το mobile gaming να είναι υπεύθυνο για 50% των εσόδων (92,2 δισ. δολάρια), αφήνοντας τις κονσόλες στη 2η θέση (51,8 δισ. δολάρια) και τους υπολογιστές στην 3η θέση (38,2 δισ. δολάρια).
     

    Mobile Gaming | Mία συνήθεια που δεν την αποχωρίζεσαι πουθενά! Γιατί;

     

    • Παίζεις οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή: το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των mobile games είναι η εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση σε αυτά, αφού δεν μπορείς στιγμή χωρίς το smartphone σου (παραδέξου το). Επίσης, πολλά από αυτά δεν απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο.
    • Δεν απαιτείται επιπλέον εξοπλισμός: σε αντίθεση με τα παιχνίδια που προορίζονται για PC/κονσόλες, τα mobile games δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις (σε ό,τι αφορά το hardware), παρέχοντας διασκέδαση σε παίκτες όλων των ηλικιών μέσα από ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών.

     

     

    • Προσφέρονται δωρεάν: ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του mobile gaming είναι ότι τα περισσότερα από τα παιχνίδια που διατίθενται είναι σε μεγάλο ποσοστό δωρεάν, προσφέροντας συνήθως τη δυνατότητα των in-game αγορών μέσω μικροσυναλλαγών.
    • Εχουν εντυπωσιακά γραφικά: με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα γραφικά τους έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και πολλά δημοφιλή franchises διαθέτουν πλέον τις δικές τους mobile εκδόσεις (PUBG Mobile, Call of Duty® Mobile, Genshin Impact, Diablo Immortal™ κ.ά.).
    • Προσφέρουν τεράστια ποικιλία: action, shooters, RPGs, racing, fighting, puzzles, indies, arcade, battle royal, sims κ.ά. Η αλήθεια είναι ότι η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη που μπορείς να απολαμβάνεις παιχνίδι για... χρόνια!
     

    Θελεις hardcore gaming on-the-go; Φορητή παιχνιδοκονσόλα!

     

    Εντάξει, καλά τα smartphones (και τα tablets, σίγουρα) αλλά τι γίνεται αν δεν θέλεις να αποχωριστείς για ΚΑΝΕΝΑ λόγο τίτλους όπως το The Legend of Zelda™: Tears of the Kingdom, το Animal Crossing : New Horizons ή τις απίθανες επιλογές που έχει να σου προσφέρει το Xbox Game Pass*; Μην ανησυχείς, το έχουμε!

     

     

    Φορητές παιχνιδοκονσόλες, όπως το Nintendo Switch και το ASUS ROG Ally, είναι έτοιμες να μεταφέρουν τη μαγεία των Console/PC games στο... τσεπάκι σου, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να απολαμβάνεις «μεγάλους» τίτλους όπου κι αν βρίσκεσαι! Και εκεί πραγματικά οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, γιατί με τα κατάλληλα αξεσουάρ μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι μέχρι και τέσσερα άτομα!

     

     

    Πέντε καταστάσεις που το mobile gaming θα «καθαρίσει» για πάρτη σου!

     

    1. Γιατρέ μου πονάω! | Αναμονή σε ιατρείο.

     

    Αν και οι περισσότερες επισκέψεις γίνονται πλέον με ραντεβού, ενδέχεται να υπάρξει... ολιγόλεπτη αναμονή. Αρχικά θα παρατηρήσεις τι συμβαίνει γύρω σου, τους ανθρώπους, τους πίνακες, τα ιατρικά φυλλάδια. Θα ρίξεις μία ματιά στα (παλαιότερα, αυτή η μάστιγα) περιοδικά. Βυθίζεσαι στην άνετη πολυθρόνα κι όσο η ώρα περνά, πρέπει να κάνεις κάτι. Μάντεψε: ευκαιρία να περάσεις εκείνη την πίστα που σε δυσκολεύει στο Candy Crush Saga!

     

     

    2. Το «πλοίο» θα σαλπάρει... αλλά πότε;

     

    Οι διακοπές είναι προ των πυλών. Κάποιοι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε πλοίο, αεροπλάνο, τρένο ή ΚΤΕΛ για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Και τότε είναι που αρχίζουν οι απανωτές βλάβες, οι πολύωρες καθυστερήσεις και η απίστευτη ταλαιπωρία. Οπλίσου με υπομονή, μπόλικο νερό, power bank(s), βρες ένα σκιερό μέρος, βγάλε το smartphone ή τη φορητή κονσόλα σου και ξεκίνα το παιχνίδι!

     

     

    Σε περίπτωση που θέλεις να φορέσεις ακουστικά θα σου προτείναμε να έχεις το νου σου στους πίνακες ανακοινώσεων ή να ενημερώσεις την παρέα σου, ώστε να μη χάσεις κάποια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με το δρομολόγιό σου!

     

    3. Όταν δεν δίνεις δεκάρα. Κυριολεκτικά!

     

    Με οθόνες IPS/OLED υψηλής ευκρίνειας και αντίθεσης, τεχνολογία εικόνας HDR, αποτελεσματικότερη υποστήριξη γνωστών χρωματικών μοντέλων, βελτιωμένα συστήματα απτικής ανατροφοδότησης, cloud gaming, ισχυρότερα στερεοφωνικά ηχεία και ήχος Dolby Atmos. Και όμως, αυτά τα χαρακτηριστικά δεν αφορούν ένα πανάκριβο φορητό υπολογιστή ή μία τηλεόραση τελευταίας γενιάς.

     

     

    Είναι χαρακτηριστικά που συναντάμε πλέον στα περισσότερα mid/high-end smartphones/tablets αλλά και στις φορητές παιχνιδοκονσόλες της αγοράς, οι οποίες σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά games που διατίθενται ακόμα και δωρεάν στις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές πλατφόρμες (iOS/Android/Xbox Game Pass*) απογειώνουν το mobile gaming και σε γλιτώνουν από περιττά έξοδα — ειδικά αν η σχέση σου με τα παιχνίδια είναι περιστασιακή.

     

    4. Όταν δεν έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο ή δεδομένα.

     

    Ακραίο θα μου πεις αλλά σίγουρα σου έχει συμβεί. Από τη μία οι διακοπές ρεύματος, που τώρα το καλοκαίρι έχουν την... τιμητική τους και σου στερούν το πολυτιμότερο «αγαθό» της ψηφιακής εποχής (βλ. Wi-Fi), από την άλλη τα δεδομένα που «καίγονται» δίχως αύριο από το TikTok και το YouTube, ε, ξέμεινες βρε αδερφέ. Ειλικρινά και ανθρώπινα. Τι να κάνεις;

     

     

    Η λύση είναι απλή: offline games. Εγκαθιστάς στο smartphone ή τη φορητή παιχνιδοκονσόλα σου παιχνίδια που δεν απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο και είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Ορίστε, κάνουμε εμείς την αρχή: Monument Valley/Monument Valley 2, Two Dots, Asphalt 9: Legends, Hades, Stardew Valley, GRID Autosport, Alto’s Odyssey, Crossy Road, LIMBO, HITMAN Go, Shadow Fight 2, Badland και τόσα άλλα.

     

    5. Όταν θέλεις να γίνεις «ένα» με την ομάδα.

     

    Τα multiplayer mobile games ενισχύουν την κοινωνικοποίηση και να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία σύνδεση στο διαδίκτυο.

     

     

    Δημιούργησε με τους φίλους σου μία ομάδα τεσσάρων ατόμων και εξερευνήστε το μαγικό κόσμο του Genshin Impact. Μπείτε στο League of Legends: Wild Rift, αναπτύξτε τις ικανότητές σας και κατατροπώστε τους εχθρούς σας στην ειδικά διαμορφωμένη free-to-play έκδοση για φορητές συσκευές του διάσημου MOBA τίτλου. Και ας μην ξεχνάμε τα... πισώπλατα μαχαιρώματα και τις άφθονες ώρες γέλιου που μπορεί να σου προσφέρει το Among Us. Google Play, App Store, Nintendo eShop και Xbox Game Pass* θα σε διευκολύνουν εξαιρετικά να επιλέξεις το καλύτερο παιχνίδι!

     

    Έλα σε ένα κατάστημα Πλαίσιο ή μπες στο plaisio.gr για να ανακαλύψεις τα καλύτερα Gaming Smartphones, αξεσουάρ, gift cards και χειριστήρια για να γεμίζεις τα διαλείμματά σου, όπου και αν βρίσκεσαι με τα αγαπημένα σου παιχνίδια!

     

    * Το πρόγραμμα PC Game Pass σου δίνει πρόσβαση σε ένα σύνολο παιχνιδιών υπολογιστή υψηλής ποιότητας σε συσκευές Windows 10/11. Απαιτείται ενεργή συνδρομή και λήψεις πρόσθετου λογισμικού.