iOS 16: Αφαίρεση θέματος από το φόντο μιας φωτογραφίας!

    Το iOS 16 έφερε πολλές αλλαγές σε ό,τι αφορά την επεξεργασία και την τακτοποίηση των φωτογραφιών, ενσωματώνοντας νέα εργαλεία επεξεργασίας για περικοπή, προσαρμογή του φωτισμού και των χρωμάτων κ.ά.…

    iOS16-ACM-Main
    Το iOS 16 έφερε πολλές αλλαγές σε ό,τι αφορά την επεξεργασία και την τακτοποίηση των φωτογραφιών, ενσωματώνοντας νέα εργαλεία επεξεργασίας για περικοπή, προσαρμογή του φωτισμού και των χρωμάτων κ.ά. Αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η αφαίρεση θέματος από το φόντο μιας φωτογραφίας!
    Επεκτείνοντας τις δυνατότητες της Οπτικής Εύρεσης (Visual Look Up), το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple σας επιτρέπει να εξάγετε ένα θέμα από μια φωτογραφία, αφαιρώντας το παρασκήνιο (background) με μία κίνηση. Στη συνέχεια μπορείτε να σύρετε και να εναποθέσετε αυτό το ξεφονταρισμένο θέμα και να το χρησιμοποιήσετε ανάλογα σε Μηνύματα, Σημειώσεις, Αλληλογραφία κ.ά. Η εν λόγω δυνατότητα δεν λειτουργεί μόνο στις Φωτογραφίες, αλλά και σε στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) ή καρέ από βίντεο (κάνοντας παύση ενώ αναπαράγεται μέσω από της εφαρμογής Φωτογραφίες). Η διαδικασία είναι απλή:
    • Ανοίξτε μια φωτογραφία.
    • Αγγίξτε παρατεταμένα για λίγο το θέμα της φωτογραφίας (μέχρι να δείτε μια λευκή λάμψη να εμφανίζεται γύρω από το σημείο ή το κεντρικό θέμα της φωτογραφίας)
    • Όταν εμφανιστεί ένα περίγραμμα γύρω από το θέμα, κάντε ένα από τα εξής: επιλέξτε «Αντιγραφή» και μετά επικολλήστε το θέμα σε email, γραπτό μήνυμα, ή σημείωση ή επιλέξτε «Κοινή χρήση» και στη συνέχεια μια ρύθμιση κοινής χρήσης, όπως AirDrop, Μηνύματα ή Mail.
    Η αφαίρεση θέματος από το φόντο μιας φωτογραφίας λειτουργεί και στον Safari, άρα μπορείτε να απομονώσετε θέματα και από εικόνες που βρήκατε στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια να τις μοιραστείτε σε άλλες εφαρμογές.
    • Στον Safari, βρείτε μια ιστοσελίδα με μια εικόνα που περιέχει ένα σαφώς καθορισμένο θέμα.
    • Πατήστε παρατεταμένα την εικόνα και επιλέξτε Αντιγραφή Θέματος από το μενού που θα εμφανιστεί.
    [caption id="attachment_88744" align="alignnone" width="1000"] ©2022 Plaisio Blog[/caption]
    • Βγείτε από το Safari και, στη συνέχεια, εκκινήστε τα Messages, Mail, Notes ή οποιαδήποτε εφαρμογή δέχεται εικόνες.
    • Στην επιλεγμένη εφαρμογή, πατήστε παρατεταμένα το πεδίο εισαγωγής και πατήστε Επικόλληση από το μενού που θα εμφανιστεί, για να εισαγάγετε το ξεφονταρισμένο θέμα σας.
    Ωστόσο, μιας και απαιτείται η χρήση προηγμένων τεχνικών μηχανικής μάθησης, η συγκεκριμένη διαδικασία είναι διαθέσιμη μόνο σε συσκευές με A12 Bionic ή μεταγενέστερα Apple SoCs (iPhone XS, iPhone XR και μεταγενέστερα). 'Ελα σε ένα κατάστημα Πλαίσιο ή μπες στο plaisio.gr, δες όλα τα iPhone και διάλεξε εκείνο που ταιριάζει στις ανάγκες σου!