Gaming Accessories: Βυθίσου στην απόλυτη gaming εμπειρία!

  Ας μην κρυβόμαστε, το gaming αρέσει σε όλους! Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, είναι πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας πολλών χρηστών (αδιακρίτως φύλου και ηλικίας), τουλάχιστον για…

  GMousepad-GPGuide-2021
  Ας μην κρυβόμαστε, το gaming αρέσει σε όλους! Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, είναι πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας πολλών χρηστών (αδιακρίτως φύλου και ηλικίας), τουλάχιστον για εκείνους που έχουν το χρόνο να το απολαύσουν! Από κάποιο σημείο και μετά, η τυπική ενασχόληση μετατρέπεται σε «εμμονή» και στην εξίσωση μπαίνει ο ανταγωνισμός, ίδιως όταν ασχολείσαι με MOBA/MMO τίτλους (όπως π.χ. το League of Legends), όπου βρίσκεσαι αντιμέτωπος με χιλιάδες άλλους παίκτες, από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Για να επιβιώσεις στις σύγχρονες ψηφιακές «αρένες» πρέπει (εκτός από το πηγαίο ταλέντο) να διαθέτεις 1) τις κατάλληλες δεξιότητες, τις οποίες μπορείς να αποκτήσεις στην πορεία, ώστε να μάχεσαι με αξιοπρέπεια και να μη γίνεις έρμαιο στις ορέξεις των αντιπάλων σου και 2) τον κατάλληλο εξοπλισμό. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το gaming υψηλού επιπέδου έχει γίνει «επιστήμη» και καμία λεπτομέρεια δε μπορεί να αφεθεί πλέον στην τύχη. Οι κατασκευαστές, αφουγκράζομενοι τις ανάγκες σου, δημιούργησαν μία ευρεία γκάμα gaming περιφερειακών, για να διαλέξεις αυτά που ταιριάζουν στο στυλ και την ιδιοσυγκρασία σου αλλά και στις όποιες ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού. Πως θα ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου, με ένα ποντίκι δύο πλήκτρων και ένα απλό πληκτρολόγιο; Πιάστηκε η πλάτη σου στην καρέκλα; Δεν ακούς τι λέει ο αρχηγός της ομάδας σου στο Warzone; Μάλλον δεν είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος!

  Gaming Mouse

  Το Α και το Ω στο gaming. Tελεία και παύλα! Όταν παίζεις, το ποντίκι είναι η επέκταση του χεριού σου. Το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να εκτελεί τις εντολές σου ταχύτατα και με απόλυτη ακρίβεια. Τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα του (όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο) πρέπει να βρίσκονται στα σωστά σημεία, να έχει παραμετροποιήσιμο βάρος (Macro keys) και πολλαπλά προφίλ για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ροδέλα με διπλή λειτουργία, RGB φωτισμό και αμφιδέξια σχεδίαση, για να προσαρμόζεται εύκολα. Τέλος, πρέπει να προσφέρει εργονομικό κράτημα και να μη γλιστρά, χαρακτηριστικά τα οποία υπάρχουν σε όλα τα ποιοτικά μοντέλα.

  Gaming mousepad

  Το ποντίκι είναι το βασικότερο αξεσουάρ ενός σοβαρού gamer, άρα και το mousepad κατατάσσεται αυτόματα στα πιό σημαντικά accessories, κυρίως για λόγους εργονομίας. Ένα απλό mousepad δεν προσφέρει σωστό grip, δεν είναι ανθεκτικό, γλιστράει και η επιφάνειά του γενικά δεν συνεργάζεται ιδανικά (control/speed) με ένα gaming ποντίκι. Με δύο λέξεις: δεν κάνει!  Επίσης, τα απλά mousepad διαθέτουν μικρή ωφέλιμη επιφάνεια, με αποτέλεσμα να χάνεις τον έλεγχο τις πιο κρίσιμες στιγμές. Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος, πιο σημαντικός, για τον οποίο δεν πρέπει να αναβάλλεις την αγορά ενός καλού mousepad: η στήριξη του χεριού και ειδικότερα του καρπού σου, αφού ως γνωστόν η πολύωρη ενασχόληση με τα games ταλαιπωρεί το χέρι που χειρίζεται το ποντίκι.

  Gaming Keyboard

  Μπορεί η χρήση του πληκτρολογίου είναι σχετικά περιορισμένη (τουλάχιστον σε σχέση με προηγούμενα χρόνια), ωστόσο, για έναν gamer δε παύει να αποτελεί βασικό αξεσουάρ και ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού, η κατασκευή και η διάταξη του να παίζουν σημαντικό - αν όχι το σημαντικότερο - ρόλο. Τόσο οι FPS όσο και οι RPG τίτλοι απαιτούν ένα ταχύτατο και ανθεκτικό πληκτρολόγιο, με άμεση απόκριση και δυνατότητα προγραμματισμού πλήκτρων (Macro Keys). Αν πχ. ο χαρακτήρας σου διαθέτει 10 διαφορετικά όπλα και άλλα τόσα spells, τα οποία θα πρέπει να εναλλάσεις μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, είναι πρακτικά αδύνατο να το πετύχεις μόνο με το ποντίκι ή με ένα απλό πληκτρολόγιο. Τα περισσότερα gaming πληκτρολόγια διαθέτουν εσωτερική μνήμη για την αποθήκευση διαφορετικών προφίλ, οπίσθιο φωτισμό στα πλήκτρα και πιο σπάνια, LCD οθόνες για την εμφάνιση ορισμένων παραμέτρων του παιχνιδιού. Σημαντικό χαρακτηριστικό αποτελεί και το Anti-Ghosting, η δυνατότητα χρήσης πολλών πλήκτρων ταυτόχρονα, όπου συνήθως τα απλά πληκτρολόγια «κολλάνε» και δεν δέχονται όλες τις εντολές, με αποτέλεσμα... την ήττα.

  Gaming headset

  Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πρέπει να ακούς οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου, καθώς ακόμα και ο παραμικρός ήχος που θα σου ξεφύγει μπορεί να σφραγίσει τη «μοίρα» σου. Και σίγουρα θέλεις να απολαμβάνεις τα cinematic videos και τα OSTs των παιχνιδιών σε υψηλά dB, κάτι το οποίο δεν μπορείς να κάνεις στις 02.00 με τα ηχεία του υπολογιστή. Άσε που για να αντιληφθείς την «προέλευση» ενός ήχου στο χώρο, χρειάζεσαι πολυκάναλα ηχεία και σωστή ηχητική διαμόρφωση. Η λύση είναι απλή και ονομάζεται gaming headset. Eκτός από τον RGB φωτισμό που διάθετει, ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό ενός gaming headset είναι και το μικρόφωνο, το οποίο σε πολλά παιχνίδια συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους συμπαίκτες σου, αρκεί να είναι καλής ποιότητας (ώστε να μην παραμορφώνει τη φωνή σου) και  να μην «παρασύρει» ήχους από τον περιβάλλοντα χώρο. Σημαντική είναι και η εργονομία που προσφέρει, η οποία ξεκινάει από τα μαλακά μαξιλαράκια (Over-Ear ή On-Ear) και επεκτείνεται μέχρι την πίεση που ασκείται στο κεφάλι, ώστε να είναι αρκετά σταθερό αλλά να μην σε κουράζει μετά από πολύωρη χρήση. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και headsets τα οποία προσφέρουν πολυκάναλο ήχο (7.1 και 5.1), τα οποία καταφέρνουν να αποδώσουν την προέλευση των ήχων με εκπληκτική ακρίβεια, για να αντιλαμβάνεσαι που βρίσκεται ο εχθρός.

  Gaming έπιπλα

  Εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, μία καρέκλα σχεδιασμένη ειδικά για gaming οφείλει να παρέχει πλήρη στήριξη στο σώμα ενώ διαθέτει και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να σε «μεταφέρει» με άνεση και ασφάλεια στο κέντρο της δράσης, ακόμα και μετά από ένα πολύωρο session. Παράλληλα, τα gaming γραφεία προσφέρουν σταθερότητα, μεγάλη επιφάνεια και θέσεις για όλα τα περιφερειακά σου, προκειμένου να παραμείνεις συγκεντρωμένος στους στόχους σου, χωρίς... περιττές μετακινήσεις. Οι επιλογές δεν είναι πολλές, ωστόσο, πιστεύουμε ότι στα καταστήματα Πλαίσιο θα βρεις αυτό που ζητάς, χωρίς να βάλεις το χέρι «πολύ βαθιά» στην τσέπη (σε σχέση με κάποιες επώνυμες υλοποιήσεις της κατηγορίας). Στα καταστήματα Πλαίσιο θα βρεις όλα τα κορυφαία brands, άμεσα διαθέσιμα και με δυνατότητα δοκιμής για να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου!