Βελτίωσε την εμπειρία computing με προτεινόμενα Upgrade Kits

    Θέλεις να παίξεις σύγχρονα παιχνίδια αλλά ο υπολογιστής σου, που έχει κάποια ηλικία, είναι αργός με αποτέλεσμα να σου δημιουργεί εκνευρισμό; Μαζεύεις χρήματα να αγοράσεις καινούριο αλλά θα προτιμούσες…

    3805077
    Θέλεις να παίξεις σύγχρονα παιχνίδια αλλά ο υπολογιστής σου, που έχει κάποια ηλικία, είναι αργός με αποτέλεσμα να σου δημιουργεί εκνευρισμό; Μαζεύεις χρήματα να αγοράσεις καινούριο αλλά θα προτιμούσες μία περιορισμένης έκτασης αναβάθμιση για να παίξεις έστω μερικούς από τους τίτλους που σε ενδιαφέρουν σήμερα; Δεν έχεις άλλη επιλογή πέρα από την αναβάθμιση; Τότε ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και ενδεχομένως θα κερδίσεις κάμποσους μήνες προτού προχωρήσεις -αναγκαστικά αυτή τη φορά- στην αγορά ενός ολοκαίνουριου υπολογιστή. Η κάρτα γραφικών αναμφισβήτητα παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην απόδοση ενός υπολογιστή στο παιχνίδι. Η αντικατάσταση της παλαιότερης σε έναν υπολογιστή desktop είναι απλή υπόθεση όμως η αντικατάσταση της σε έναν φορητό υπολογιστή είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων αδύνατη – όπως είναι βεβαίως και του επεξεργαστή καθώς τα δύο συγκεκριμένα chips έρχονται ενσωματωμένα με τη μητρική (embedded). Στη περίπτωση ενός φορητού υπολογιστή οι δυνατότητες αναβάθμισης περιορίζονται λοιπόν στην αύξηση της μνήμης του συστήματος και στην αντικατάσταση του σκληρού δίσκου με ένα SSD (Solid State Drive).

    Ακόμα και αν προβείς ωστόσο στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων παλαιότερων υποσυστημάτων με νέα, ενδεχομένως δεν θα δεις τα fps (frames per second) να αυξάνουν -τουλάχιστον σε βαθμό που να μπορείς να παρατηρήσεις τη διαφορά στην πράξη. Αυτό που θα δεις να αλλάζει δραματικά είναι η ανταποκρισιμότητα (responsiveness) του υπολογιστή κατά την εκτέλεση εφαρμογών ή κατά την εκκίνηση των παιχνιδιών (που θα φορτώνουν σημαντικά πιο γρήγορα) ενώ δεν αποκλείεται να διαπιστώσεις ότι το gameplay είναι ελαφρώς πιο ομαλό. Μην περιμένεις ωστόσο κάποια δραματική αλλαγή.

    Στην περίπτωση του υπολογιστή desktop, μπορείς να προβείς σε μία σημαντική αναβάθμιση του συστήματος, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να σου δίνει την αίσθηση ότι αγόρασες καινούριο. Η αντικατάσταση του επεξεργαστή με έναν ταχύτερο, η αντικατάσταση της κάρτας γραφικών, η αύξηση της μνήμης του συστήματος και η τοποθέτηση ενός SSD στη θέση του σκληρού δίσκου -αν η μητρική σου υποστηρίζει τύπου NVMe M.2 SSD τότε… χίλια megabytes καλύτερα- θα μπορούσε κυριολεκτικά να αναστήσει το σύστημα σου, ώστε να μην χρειαστεί να το αντικαταστήσεις για πολύ καιρό ακόμα. Λάβε υπόψη σου, ότι η αντικατάσταση του επεξεργαστή μπορεί να είναι... tricky καθώς αν ο υπολογιστής είναι αρκετά παλαιότερος, ενδέχεται να χρειαστεί να αντικαταστήσεις ταυτόχρονα και την μητρική.

    Στην αγορά θα βρεις Upgrade Kits για κάθε περίπτωση και για περισσότερη ευκολία και... οικονομία. Βεβαίως, μπορείς να προβείς στην αγορά των υποσυστημάτων που χρειάζεσαι μεμονωμένα.