Τέλεια, πασχαλινά κουλουράκια | Οι συμβουλές της γιαγιάς!

  Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια; Έχεις!    Τα υλικά; Τα έχεις!   Όρεξη; Σίγουρα, έχεις μπόλικη!   Αυτό που σου λείπει, είναι εκείνα τα… «μυστικά της γιαγιάς», που θα σου εξασφαλίσουν την…

  πασχαλινά κουλουράκια

  Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια; Έχεις!   

  Τα υλικά; Τα έχεις!  

  Όρεξη; Σίγουρα, έχεις μπόλικη!  

  Αυτό που σου λείπει, είναι εκείνα τα… «μυστικά της γιαγιάς», που θα σου εξασφαλίσουν την επιτυχία!

   

  #01 Πρώτο και κυριότερο… Η κουζινομηχανή είναι ο βασικότερος βοηθός σου! Θα πρέπει λοιπόν να είναι «δυνατή», γρήγορη και φυσικά να διαθέτει όλα τα απαραίτητα «αξεσουάρ».

   Ποτέ δεν είναι αργά για καινούργια κουζινομηχανή… Ειδικά με τέτοια deals που παίζουν στο plaisio.gr! Ρίξε μια ματιά λοιπόν, στις κουζινομηχανές και… που ξέρεις; Ίσως βρεις αυτή που θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα «Τέλεια, πασχαλινά κουλουράκια»!  

   

  #02 Φρόντισε, ώστε όλα τα υλικά σου να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

   

  #03 Δώσε βάση στην καλή ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις. Ειδικότερα, στην ποιότητα του βουτύρου και των αυγών.

   

  #04  Αν θες τα κουλουράκια σου να βγουν τραγανά, τότε θα πρέπει να χτυπήσεις στην κουζινομηχανή γι’ αρκετή ώρα και σε μεγάλη ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Και για να γίνουν αφράτα, πρόσεξε μην τα ζυμώσεις για ώρα!

   

  #05 Αν έχεις προσθέσει τη συνιστώμενη ποσότητα αλευριού, αλλά η ζύμη ακόμα «κολλάει», τότε άφησέ τη να ξεκουραστεί για 30min σκεπασμένη με πετσέτα. Είναι λάθος να προσθέσεις extra αλεύρι μέχρι να «σφίξει»!

   

  #06 Άλειψε τα κουλουράκια με κρόκο αυγού, αλλά βάλ’ τα για ψήσιμο μόλις στεγνώσει τελείως η επιφάνειά τους. Αν ο φούρνος σου είναι δυνατός, χαμήλωσε τη θερμοκρασία, για να ψηθούν μέχρι μέσα. Μη σε ξεγελάσει το σκούρο χρώμα λόγω της επάλειψης με αυγό!

   

  #07 Καλό θα ήταν, να ψήνεις μία-μία λαμαρίνα ξεχωριστά, ώστε να εξασφαλίσεις ομοιόμορφο ψήσιμο. Όμως! Όσο ο φούρνος λειτουργεί, πυρώνει. Επομένως, θα σου προτείναμε να μειώνεις κατά 10οC περίπου τη θερμοκρασία, κάθε φορά που θα βάζεις καινούργια λαμαρίνα. Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από την απόδοση του φούρνου σου.

   

  #08 Η σωστή αποθήκευση είναι το ήμισυ του παντός. Προκειμένου λοιπόν, να διατηρήσεις τα κουλουράκια σου φρέσκα και τραγανά για περισσότερο, άφησέ τα να κρυώσουν καλά και ύστερα, τοποθέτησέ τα σε μεταλλικά κουτιά ή σε κάποιο πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.

   

  Αυτά ήταν λοιπόν, τα «μυστικά» επιτυχίας για πασχαλινά κουλουράκια, που θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σου.
  Ένα είναι το σίγουρο…
   Είσαι κι επίσημα έτοιμος, να μπεις στην κουζίνα και να φτιάξεις τα πιο νόστιμα, πασχαλινά κουλουράκια της ζωής σου!

  Αν ακόμα δεν έχεις μπει σε πασχαλινό mood, στο plaisioblog θα βρεις αρκετό υλικό που σίγουρα θα σε βάλει στο κλίμα! Βρες όλα τα  πασχαλινά posts !