Πλαισίωσε την καθημερινότητά σου με ΕCO & Healthy συνήθειες!

    Είναι όμορφο όταν μπορείς να σε φροντίζεις! Είναι, όμως, ακόμα πιο όμορφο όταν μπορείς να το κάνεις, κρατώντας χαμηλό το οικολογικό σου αποτύπωμα και υιοθετώντας eco-λογικές συνήθειες, που προστατεύουν το περιβάλλον.

    ΕCO & Healthy συνήθειες

    Φαντάσου έναν κόσμο όπου η βιωσιμότητα δεν είναι τάση, αλλά τρόπος ζωής. Ένα πιο «πράσινο» και πιο υγιεινό lifestyle, είναι ωφέλιμο τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ευημερία σου. «Αγκαλιάζοντας» βιώσιμες πρακτικές, με αφετηρία το σπίτι σου, τις συνήθειες και ύστερα τις καταναλωτικές σου επιλογές επηρεάζεις θετικά τον πλανήτη, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της καθημερινότητάς σου. 


    Αναρωτιέσαι, με ποιους τρόπους μπορείς να επενδύσεις σε ένα πιο healthy & sustainable living; Εμείς συγκεντρώσαμε χρήσιμες ιδέες και stylish προτάσεις, για να κάνουμε τη ζωή σου ευκολότερη και πιο friendly προς το περιβάλλον. Ας τις εξερευνήσουμε, λοιπόν, μία προς μία…

     

    No1 🌍 

     

    Βάλε τέλος στην πλαστική ρύπανση! Καθημερινά χρησιμοποιούμε πλαστικά μιας χρήσης (συσκευασίες προϊόντων κυρίως), που καταλήγουν στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να απειλούν την υγεία και την ασφάλειά μας. Με ποιους τρόπους, λοιπόν, μπορείς να μειώσεις αποτελεσματικά τη χρήση του; Αρχικά, σκέψου τι καταναλώνεις, τι από αυτό είναι πλαστικό μιας χρήσης και πώς μπορείς να το μειώσεις ή να το αντικαταστήσεις με κάτι που μπορείς να φτιάξεις. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, βρες έναν δημιουργικό τρόπο να το επαναχρησιμοποιήσεις, ώστε να περιορίσεις τα πλαστικά απόβλητα μιας χρήσης. 

     

    Ύστερα, μπορείς να περάσεις στο επόμενο level... Ανακύκλωσε! Η διαδικασία της ανακύκλωσης αποτελεί βασικό πυλώνα για ένα πιο «πράσινο» μέλλον. Μια σύντομη λύση -αλλά αποτελεσματική και ωφέλιμη- είναι να διαχωρίσεις τα απορρίμματά σου βάσει του υλικού τους και να τα ανακυκλώνεις στους ανάλογους κάδους.

     

     

    Να θυμάσαι❗️

     

    Reduce > Reuse > Recycle

     

    ➡️ Ελαχιστοποίηση της ποσότητας των απορριμμάτων που παράγουμε, Επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων όσο περισσότερο μπορούμε και Ανακύκλωση τυχόν υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έναν νέο σκοπό.
     

     

    Reduce > reuse > recycle

     

     

    Νο2 🍶

     

    Πιες το αγαπημένο σου ρόφημα σε παγούρι-ΘΕΡΜΟΣ! Χρησιμοποίησέ το για να απολαμβάνεις το πρωινό σου καφεδάκι, το γευστικό σου smoothie και οποιοδήποτε άλλλο ζεστό ή κρύο ρόφημα. Μπορείς να το έχεις παντού μαζί σου, από το γραφείο μέχρι τη βόλτα και τα ταξίδια σου. Κατασκευασμένο με φιλικά υλικά προς το περιβάλλον, διατηρεί αρκετές ώρες το ρόφημά σου κρύο ή ζεστό. Επιπλέον, το πώμα που διαθέτει, εξασφαλίζει ασφαλές κλείσιμο χωρίς να ανησυχείς για τυχόν διαρροές. Η γκάμα των θερμός είναι τεράστια… Σε μεγέθη, χρώματα, σχέδια και μοτίβα! Εσύ επίλεξε εκείνο που ταιριάζει με το στιλ σου και χαρίζει κομψότητα και ομορφιά στη daily ρουτίνα σου.

    Νο3 🧰


    Το φαγητό σου, από τη δημιουργία μέχρι τη μεταφορά του, έχει τον πιο δυνατό σύμμαχο! Ε, ναι, ένα δοχείο φαγητού είναι η top επιλογή για να έχεις οργανωμένο το menu της ημέρας σου. Μπορείς να αποθηκεύεις με άνεση το κολατσιό, το snack ή το σπιτικό σου φαγητό και να το μεταφέρεις με ασφάλεια, όπου κι αν πας! Είναι σούπερ πρακτικό αξεσουάρ, ειδικά για σένα που είσαι όλη τη μέρα… στους δρόμους. Μάλιστα, υπάρχουν και δοχεία φαγητού που περιλαμβάνουν και μαχαιροπίρουνα, για να έχεις όλο το «πακέτο» και να μη βρεθείς ποτέ… προ εκπλήξεως! 

     

    Νο4 🧴


    Zero waste νερό! Για σένα, που η ενυδάτωση παίζει βασικό ρόλο στις δραστηριότητες, στις βόλτες και γενικά όπου βρεθείς κι όπου σταθείς. Ξέχνα πια τη χρήση νερού σε πλαστικά μπουκαλάκια! Τα μοντέρνα και design-άτα παγούρια ήρθαν για να σε «ξεδιψάσουν» και να σου προσφέρουν τη δροσιά που επιθυμείς. Αφού χάρη στην κατασκευή τους, το νερό διατηρείται για ώρες παγωμένο. Και το σημαντικότερο; Με όποιο ρόφημα έχεις γεμίσει το παγούρι, αυτό προστατεύεται από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου σε αντίθεση με τα διαφανή πλαστικά μπουκάλια.

     

    Και για εσένα φίλ@ μου, που κάνεις workout προπονήσεις σού έχουμε κορυφαίες, stylish προτάσεις για παγούρι νερού, κατάλληλο για τις fitness δραστηριότητές σου. Εναλλακτικά, εκτός από νερό, μπορείς να το γεμίσεις με το ρόφημα που θα σε boost-άρει ενέργεια, την ώρα που θα «λιώνεις» στη γυμναστική! Στα plus του, αυτή η γκάμα διαθέτει ανθεκτικό λουράκι για να το κρεμάς όπου θες, καπάκι που ασφαλίζει για να μη τα κάνεις «μούσκεμα» και αντιολισθητική λαβή, που εξασφαλίζει εύκολο και σταθερό κράτημα.

    Νο5


    Είναι hot και το ξέρουν! Έχεις αναρωτηθεί πόσο ρεύμα σπαταλάς καθημερινά; Τώρα πια υπάρχουν λύσεις για να εξοικονομείς ενέργεια με τον πιο απλό τρόπο. Ξεκίνα από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού – εκτός από το ψυγείο. Σύνδεσέ τες όλες σε πολύπριζα με διακόπτη και όταν φεύγεις, κλείνε τα όλα. Με αυτό τον τρόπο, περιορίζεις την αλόγιστη σπατάλη ενέργειας. Άλλο ένα χρήσιμο tip είναι να χρησιμοποιείς λαμπτήρες LED, καθώς είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα, ενεργειακά αποδοτικοί.


    Επιπλέον, σκέψου να χρησιμοποιείς για το μαγείρεμά σου μικροσυσκευές. Ένα Air fryer για παράδειγμα, σου λύνει τα χέρια. Αφού μπορεί να αντικαταστήσει επάξια έναν φούρνο, μαγειρεύοντας φαγητά στην πιο light εκδοχή τους, ενώ καίνε και λιγότερο ρεύμα. Κάνε join, στο Club Οικιακής Τεχνολογίας για να βρεις αυτούς και πολλούς άλλους «ήρωες» που θα γίνουν πρωταγωνιστές στην κουζίνα σου και θα φέρνουν εις πέρας κάθε μαγειρική σου αποστολή, εύκολα, υγιεινά και ενεργειακά αποδοτικά. Και κάπως έτσι, θα κρατιέσαι κι εσύ… σε φόρμα!

    Νο6 🥗


    Θες να μάθεις άλλο ένα trick, για το πώς μπορείς να φροντίσεις την υγεία σου και τον πλανήτη; Eμπλούτισε τη διατροφή σου με άφθονα τοπικά, εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Μια λαϊκή αγορά παρέχει πλούσια παραγωγή φρέσκων τροφίμων, απίστευτη ποικιλία και σίγουρα ευνοϊκότερες τιμές. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ωφελείς το περιβάλλον και το ευ ζην σου. Μήπως ήρθε η ώρα, να καταναλώνεις περισσότερους χυμούς και smoothies;

     

    Κάνε DIY στην… κουζίνα και απόλαυσε την ευχάριστη και τη δημιουργική πλευρά της μαγειρικής. Συνταγές θα βρεις ατελείωτες scroll-άροντας στο Internet. Εξοπλισμό με «smart» blender, σου βρίσκει ο Πλαίσιο🔴 Expert. Και κάπως έτσι, αλλάζεις προς το καλύτερο τις διατροφικές σου συνήθειες.

    🔔Σημαντική Υπενθύμιση!


    Οι υφασμάτινες τσάντες αποτελούν τον πιο έξυπνο, εύκολο και οικολογικό τρόπο να μεταφέρεις όλες σου τις αγορές. Μπορείς να αφήνεις πάντα μία μέσα στην τσάντα ή στο αυτοκίνητό σου για να μην ξεχνιέσαι. Έτσι απλά, ψωνίζεις οικολογικά, βάζοντας τέλος στις πλαστικές και χάρτινες σακούλες.

    Νο7 🚦


    Υγεία και περιβαλλοντολογική συνείδηση πάνε μαζί! Γι’ αυτό, μπορείς να περιορίσεις τη χρήση του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιείς τα ΜΜΕ ή -αν βολεύει- πάρε το ποδήλατό σου ή το ηλεκτρικό σου μικροόχημα για τις κοντινές μετακινήσεις. Και για τις ακόμα πιο σύντομες διαδρομές, το περπάτημα είναι η τέλεια, healthy λύση! Έτσι, αφενός μειώνεις τις ρυπογόνες ουσίες, εξοικονομείς χρήματα, βενζίνη και χρόνο στα κουραστικά μποτιλιαρίσματα και αφετέρου προστατεύεις την ψυχική σου υγεία. 

     

    eco transportation

     

    Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και είναι υπόθεση όλων να το προστατεύουμε, να το αγαπάμε και να το σεβόμαστε! Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον! Η ενημέρωση σε συνδυασμό με τις συνειδητές μας επιλογές είναι ικανές να «σώσουν» ένα κομμάτι του!


    Γιατί, λοιπόν, να μην υιοθετήσουμε όλοι οικολογικές συνήθειες που αντί να διαιωνίζουν το πρόβλημα του περιβάλλοντος, το αντιστρέφουν;

    #Lifeism… «Οι πράξεις του Σήμερα είναι τα αποτελέσματα του Αύριο».