Το κρυφό "διαμάντι" της Αρκαδίας!

    Δεν μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας και μάλιστα δε γινόταν να ΜΗΝ είναι το #01. Γιατί, η Δημητσάνα είναι το φετινό «outsider», αφού ήδη έχει τη μεγαλύτερη πληρότητα για το τριήμερο. Γιατί…

    Lousios,River,Arkadia,Peloponnese,Greece

    Δεν μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας και μάλιστα δε γινόταν να ΜΗΝ είναι το #01. Γιατί, η Δημητσάνα είναι το φετινό «outsider», αφού ήδη έχει τη μεγαλύτερη πληρότητα για το τριήμερο.

    Γιατί στη Δημητσάνα;

    Η Δημητσάνα, θεωρείται το «διαμάντι» της Αρκαδίας. Απέχει μόλις 214km από την Αθήνα και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 960m, πάνω από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου. Ιδανικός προορισμός, για όσους αναζητούν ένα ήσυχο μέρος, μακριά από τους αγχωτικούς ρυθμούς και τη βαβούρα των μεγαλουπόλεων. Τόσο για οικογένειες, όσο και για ζευγάρια η Δημητσάνα ενδείκνυται για όσους έχουν ανάγκη από λίγη χαλάρωση.

    Πού να πάω;

    Κατ’ αρχήν, με το που φτάσεις, θα συναντήσεις έναν μαγικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και πλούσιας αρχιτεκτονικής. Παραδοσιακοί πετρόχτιστοι ξενώνες, γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και καταπράσινα τοπία με συγκλονιστική θέα, είναι μόνο ένα δείγμα από αυτά που πρόκειται να συναντήσεις. Και ας επανέλθουμε στο αρχικό ερώτημα… «Πού να πάω»;

    • Στο ελατοδάσος του Μαίναλου

    Το Μαίναλο είναι το μυθικό βουνό της Πελοποννήσου. Και εφόσον βρέθηκες στη Δημητσάνα δε γίνεται να μην περπατήσεις στο δάσος του, ανάμεσα στα καταπράσινα έλατα! Ευκαιρία να πάρεις, όχι μία, αλλά πολλές βαθιές ανάσες στον καθαρό αέρα και να «γεμίσεις» μπαταρίες. Και αν θες να το… ζήσεις λίγο παραπάνω, εμείς θα σου προτείναμε να έχεις μαζί μερικά τοστάκια ή finger food και να κάνεις πικ-νικ με την παρέα σου κάτω από τα δέντρα!

    • Στον ποταμό Λούσιο

    Μια σπάνια φυσική ομορφιά «απλώνεται» σε όλο το μήκος των 23km του ποταμού. Και όχι… δεν υπερβάλλουμε. Ο ίδιος ο ποταμός, αλλά και το φαράγγι που σχηματίζεται, δημιουργούν μία πανέμορφη εικόνα που θα σου μείνει αξέχαστη.


    Pro Tip! Το φαράγγι του ποταμού φιλοξενεί τις ιστορικές μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου. Στην πρώτη, κρυμμένο μέσα στο βουνό, θα βρεις το παλιό κτίσμα της Μονής, όπου λειτούργησε το Κρυφό Σχολείο!


    Φυσικά, επειδή ο καιρός ακόμα το «τραβάει», μπορείς να κάνεις rafting και άλλες δραστηριότητες κατά μήκος του ποταμού. Ποταμός Λούσιος

    • Στο υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης

    Βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό και μία επίσκεψή σου σίγουρα αξίζει τον κόπο. Μερικά από αυτά που θα δεις είναι το πώς λειτουργούσαν οι νεροτριβές, τους τρόπους χρήσης του νερού σαν πηγή ενέργειας, ενώ θα μάθεις και τη μοναδική ιστορία κάποιων επαγγελμάτων που εξαφανίστηκαν με τα χρόνια. Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και στο προτείνουμε ανεπιφύλακτα!