Το "κόσμημα" του Ν. Βοιωτίας!

    Μπορεί τα ξακουστά σουβλάκια της να είναι από μόνα τους ένας σημαντικός λόγος για να την επισκεφθείς, όμως η Λιβαδειά αποτελεί ένα κόσμημα του νομού Βοιωτίας. Ιδανικός προορισμός ακόμα και για daily…

    img_5342 resized

    Μπορεί τα ξακουστά σουβλάκια της να είναι από μόνα τους ένας σημαντικός λόγος για να την επισκεφθείς, όμως η Λιβαδειά αποτελεί ένα κόσμημα του νομού Βοιωτίας. Ιδανικός προορισμός ακόμα και για daily trip, αυτό το μέρος έχει να σου δώσει τόσα, που σίγουρα θα το λατρέψεις απ’ την πρώτη ματιά.

    Γιατί στη Λιβαδειά;

    Γιατί στη Λιβαδειά είναι πολύ γραφικά. Όπου και να πας στο κέντρο, θα συναντήσεις νεοκλασικά κτίρια, πετρόχτιστα σπιτάκια και μοντέρνα café για brunch ή ένα ζεστό ρόφημα (ο καιρός πλέον το απαιτεί). Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και το καλό -ή μάλλον- το πολύ καλό φαγητό. Ειδικά, αν σου αρέσουν τα κρεατικά, να ξέρεις… η Λιβαδειά είναι το μέρος σου!

    Που να πάω;

    • Στις Πηγές Κρύας

    ΛιβαδειάΣίγουρα έχεις δει αυτό το μέρος σε φωτογραφίες, στο Instagram ή σε κάποια τηλεοπτική, ταξιδιωτική εκπομπή. Μιας που βρέθηκες στη Λιβαδειά για το τριήμερο, ώρα να το επισκεφθείς! Νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε κάποιο παραμύθι. Όμως, όχι! Βρίσκεσαι στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά. Ανάμεσα σε τρεχούμενα νερά, πέτρινα γεφυράκια, αιωνόβιους πλατάνους και φυσικούς καταρράκτες. Κατά την εξερεύνησή σου, θα συναντήσεις και τον παλιό ιστορικό νερόμυλο του μέρους. Μπορείς να περπατήσεις δίπλα στο ποτάμι, φυσικά κάνοντας πολλές στάσεις για φωτογραφίες. Η διαδρομή ξεκινά από το μουσείο και φτάνει ως τις πηγές. Κάπου στη μέση θα συναντήσεις τον Καταλανικό Πύργο του κάστρου της Λιβαδειάς. Είναι ένας από τους 4 που διασώζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα!  

    • Στο Φαράγγι της Έρκυνας

    Μιας που έφτασες στις πηγές, τι λες για λίγη ακόμα βόλτα; Από τις πηγές Κρύας ξεκινά μία πανέμορφη διαδρομή μέχρι το φαράγγι της Έρκυνας. Ο δρόμος είναι καλός για να τον περπατήσεις, ειδικά αυτήν την εποχή.


    [mks_icon icon="fa-bookmark-o" color="#e2c638" type="fa"] Pro Tipγια τους πιο τολμηρούς! Ακολούθησε το μονοπάτι που οδηγεί στο Τρίχινο Γεφύρι μέσα στο φαράγγι. Αποτελεί μία ορειβατική διαδρομή, με δυσκολότερα περάσματα, οπότε έχε μαζί σου τον κατάλληλο εξοπλισμό.


    • Στο Μεσαιωνικό Κάστρο

    …Για να απολαύσεις την πόλη από ψηλά. Δεν είναι δύσκολο να φτάσεις. Έχεις απλώς να ανέβεις μερικά σκαλοπάτια έξω από το τείχος και στη συνέχεια να περπατήσεις για κάποια μέτρα. Κι έφτασες! Προτού κάτσεις να «χαζέψεις» τη θέα, περιηγήσου λίγο στο κάστρο για να μάθεις την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του. Αξίζει!

    • Στο εκκλησάκι Ιερουσαλήμ

    Ένα εκκλησάκι κτισμένο κυριολεκτικά, στην άκρη του βράχου! Βρίσκεται έξω από τις πηγές της Κρύας και για να φτάσεις μέχρι εκεί πρέπει να ανέβεις περίπου 700 σκαλοπάτια! Εντάξει, είναι πολλά. Όμως, αν έχεις καλή παρέα… αξίζει τον κόπο!