Χειμερινή εξόρμηση: Τι ΔΕΝ πρέπει να αφήσεις πίσω…

    Τι κι αν έχεις συνδυάσει τη λέξη διακοπές με… ήλιο, θάλασσα και παγωμένο καρπούζι; Καλό το καλοκαίρι, δε λέμε. Όμως, η αλήθεια είναι, πως όταν όλα γύρω ντύνονται στα λευκά, η προοπτική για μια χειμερινή εξόρμηση μοιάζει ιδανική. 

    Εξόρμηση

    Τι κι αν έχεις συνδυάσει τη λέξη διακοπές με… ήλιο, θάλασσα και παγωμένο καρπούζι; Καλό το καλοκαίρι, δε λέμε. Όμως, η αλήθεια είναι, πως όταν όλα γύρω ντύνονται στα λευκά, η προοπτική για μια χειμερινή εξόρμηση μοιάζει ιδανική. 

     

    Στην πόλη, στο χωριό ή στο βουνό... ο Χειμώνας είναι εδώ και σε καλεί!  

     

    Αυτή τη μαγική εποχή του χρόνου όμως, δεν έχει σημασία μόνο ο προορισμός. Αλλά και ο τρόπος με τον οποίο χτίζεις τις στιγμές σου, δημιουργώντας αξεπέραστες αναμνήσεις.

     

    Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, στις αποσκευές σου δεν χωράνε οι έγνοιες και οι αρνητικές σκέψεις. Άφησε πίσω ό,τι σε ακολουθεί στην καθημερινότητα και κάνε focus σε ό,τι σε ανεβάζει.

     

    Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα, -μαζί με την καλή σου διάθεση φυσικά-, που ΔΕΝ πρέπει να αφήσεις πίσω. Όπου και με όποιον επιλέξεις να περάσεις τις διακοπές σου, κάποια πράγματα απλά δεν μπορείς να μην τα συμπεριλάβεις στην ON THE GO λίστα σου! Κι εμείς, είμαστε εδώ για να σου τα υπενθυμίσουμε! 

     


     

    #1 Walk… And The City 

     

    Εισιτήρια, check! Διαμονή, check! Η μέρα αναχώρησης πλησιάζει. Κι έφτασε η ώρα να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου! Ξέρουμε πως η επιλογή είναι δύσκολη υπόθεση. Όμως με οργάνωση και μεθοδικότητα όλα γίνονται. Αρκεί να μην το παρακάνεις με τα outfit και να σκεφτείς πρακτικά…

     

    Για το ταξίδι τώρα, καλό θα ήταν να έχεις μαζί ένα μαξιλάρι, έτσι ώστε όσες ώρες κι αν διαρκέσει, να είσαι άνετος. Να πάρεις κι έναν υπνάκο βρε παιδί μου, αν το θελήσεις!

     

    Και φτάααανεις στον πολυπόθητο προορισμό, ενθουσιασμένος! Ανυπομονείς τόσο πολύ να εξερευνήσεις το νέο τόπο, και πώς να σε αδικήσουμε; Όμως μην πας πουθενά χωρίς το τσαντάκι ασφαλείας σου, αφού είναι ο καλύτερος τρόπος για να φυλάς τα χρήματα και τα σημαντικά έγγραφα, χωρίς να ανησυχείς.

     

    Είσαι πια πανέτοιμος. Φόρεσε τα ακουστικά σου, για να έχεις την κατάλληλη μουσική υπόκρουση και… πάρε τους δρόμους, μέχρι να πονέσουν τα πόδια σου! Η κάθε μέρα, είναι μια νέα εμπειρία. Και φυσικά μην λυπηθείς τις φωτογραφίες.. Κάνε την φωτογραφική μηχανή προέκταση του χεριού σου και απαθανάτισε όλα όσα σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, για να τα αναπολείς αργότερα με την ησυχία σου!

     


     

    #2 Περπατώ, περπατώ εις το δάσος 

     

    Είσαι απ’ αυτούς που προτιμούν τις διακοπές στην ύπαιθρο; Πράσινο, καθαρός αέρας, απάτητα μονοπάτια και ήχοι της φύσης. Ε ναι… περίμενες αυτή τη χειμερινή εξόρμηση καιρό και τώρα θέλεις να απολαύσεις και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

     

    Πρώτα-πρώτα τσέκαρε ότι στον καρπό σου φοράς το smartwatch! Γιατί που θα πας, χωρίς αυτό; Αφού ξέρεις πολύ καλά, πως αποτελεί κορυφαίο αξεσουάρ για τις φυσικές σου δραστηριότητες. Από το να μετρά τα βήματά σου, μέχρι να σου δείχνει το δρόμο μέσω πυξίδας, γίνεται ο πολύτιμος συνοδοιπόρος σου.

     

    Έπειτα βρες τα μέρη που θες να επισκεφτείς και τις διαδρομές που θέλεις να ακολουθήσεις. Βάλε στο τσαντάκι μέσης τα απαραίτητα κι έφυγες! Μην μείνεις, όμως, μόνο στα πιο γνωστά, αλλά ακολούθησε τους ντόπιους, για πιο αυθεντική εμπειρία. Και προσοχή: Μην αμελείς να γεμίζεις το παγούρι σου, με τρεχούμενο, γάργαρο νερό κάθε φορά που συναντάς μια πηγή. Η ενυδάτωση είναι αναγκαία στις πεζοπορίες.

     

    Όσο αναγκαίο έχει γίνει πια και το powerbank σου. Γιατί σίγουρα δεν θέλεις να ξεμείνεις από μπαταρία την πιο ακατάλληλη στιγμή. Keep going, με την πιο θετική ενέργεια! 

     


     

    #3 Οικογενειακή… έκδοση 

     

    Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, για να κάνουν bonding τα μέλη της οικογένειας, από μια χειμερινή εξόρμηση! Πρόκειται για την περίσταση που όλη η φαμίλια φοράτε στην πλάτη το backpack, κάνετε όλοι μαζί διασκεδαστικές δραστηριότητες και μοιράζεστε κοινές εμπειρίες.

     

    Για να κυλήσουν, ωστόσο, οι μέρες χωρίς απρόοπτα, μην αφήσετε τίποτα στην τύχη. Όλα ξεκινάνε από τη σωστή οργάνωση, ειδικά αν έχετε μαζί και παιδιά. Αρχικά, έχοντας τακτοποιήσει τα ρούχα, σε θήκες οργάνωσης ταξιδίου, δεν θα χάνετε πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας από ΄δω κι από ΄κει για το αγαπημένο μπλουζάκι της μικρής ή το αγαπημένο φούτερ του μικρού. Έτσι, το πρωινό θα ξεκινάει με χαμόγελα, ώστε να απολαύσετε στη συνέχεια όλα όσα έχετε στο πρόγραμμα.

     

    Πρόγραμμα, δεν σημαίνει απαραίτητα να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα, ανεξαιρέτως. Παρ’ τε μαζί το τάμπλετ, κάντε οικογενειακό συμβούλιο, ψάξτε σχολαστικά κι αποφασίστε, ποια σας ενδιαφέρουν πραγματικά και ποια όχι. Επίσης, μην σταθείτε μόνο στις πινακοθήκες και τα μουσεία. Βρείτε διάφορα φεστιβάλ, προβολές και τοπικά δρώμενα, κάνοντας blending με τους κατοίκους. Καλός ο τουρισμός, αλλά το να ζεις για λίγο έξω από τα στενά του όρια έχει άλλη χάρη!

     

    Αφού θα περνάτε τόοοσο ωραία, να μην βγάλετε και καμιά φωτογραφία για το οικογενειακό άλμπουμ; Ψηφιακές ή τυπωμένες, οι ευχάριστες αναμνήσεις πρέπει να αποτυπώνονται. Κι επειδή δεν μπορείτε να σταματάτε κάθε τρείς και λίγο τους περαστικούς… ένα selfie stick θα σας λύσει, -στην κυριολεξία-, τα χέρια. Βρείτε το σωστό κάδρο, πάρτε πόζα, χαμογελάστε και δώστε το καλύτερο κλικ! 

     


     

    #4 Ετοιμάζεις ταξίδι μοναχά για… party της παρέας

     

     Έχεις κάνει τρελό πλάνο με την παλιοπαρέα, για ΕΚΔΡΟΜΑΡΑ! Το έχεις πάρει απόφαση και δεν σε σταματά τίποτα. Φαντάζεσαι μερικές μέρες μακριά από δουλειές και υποχρεώσεις; Μόνο με τα φιλαράκια;

     

    Για κάτι τόσο χαλαρό κι αυθόρμητο, δεν χρειάζεται να πάρεις όλη τη ντουλάπα σου μαζί.. το ξέρεις έτσι; Με λίγες αλλαξιές ρούχων, σε έναν απλό ταξιδιωτικό σάκο θα είσαι καλυμμένος. Φρόντισε μόνο να έχεις μαζί κάποια ισοθερμικά και ζεστά φούτερ. Είπαμε, χειμώνα έχουμε!

     

    Και… χειμώνας χωρίς το ζεστό σου καφεδάκι, παίζει; Δεν παίζει. Γι' αυτό εξοπλίσου με την φορητή καφετιέρα espresso. Έτσι, όπου κι αν βρίσκεσαι, θα μπορείς να φτιάχνεις για όλους, φρέσκο και μοσχοβολιστό καφέ. Και δεν θα σε περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο τόπος.

     

    Δεν είναι, επίσης, καθόλου κακή ιδέα να βάλεις στις αποσκευές σου και το drone! Μπορεί να καταλήξει, να γίνει το επίκεντρο της διασκέδασης. Θα στεφθεί σίγουρα ο βασιλιάς της φωτογραφίας, μιας και οι πανοραμικές λήψεις που θα βγάλετε, θα γράψουν ιστορία. Άσε τα βίντεο που μπορείτε να τραβήξετε… Θα είναι τα καλύτερα ενθύμια ever! Γι’ αυτά κι άλλα πολλά, το drone είναι στη λίστα.

     

    Και φυσικά η σωστή η εκδρομή, χωρίς μουσική δε γίνεται! Όλοι περιμένουν από τον dj της παρέας να έχει κάνει τα κουμάντα του, για να παραμένει πάντα το κέφι ψηλά. Χωρίς ένα καλό φορητό ηχείο όμως, δεν γίνεται δουλειά. Για αυτό μην το ξεχάσεις σπίτι. Σύνδεσέ το και άσε τα hits να σας συνοδεύουν παντού. Γιατί… το πάρτι δε σταματά, ούτε κατά τη χειμερινή εξόρμηση.

     


     

     Τώρα που σου δώσαμε μερικές ιδέες, μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να ετοιμάζεις αποσκευές, για τον επόμενο, αγαπημένο χειμερινό προορισμό;