Δύο χωριουδάκια-όνειρο!

    Συνήθως πάνε «πακέτο». Η Ελάτη και το Περτούλι είναι δύο «διαμαντάκια», λίγο πιο έξω από τα Τρίκαλα. Ιδανικός προορισμός για να «γεμίσεις» με λίγο καθαρό αέρα και να αλλάξεις παραστάσεις, έστω… και…

    A,Beautiful,Stream,On,Pindus,Mountain,Near,Pertouli,,Greece

    Συνήθως πάνε «πακέτο». Η Ελάτη και το Περτούλι είναι δύο «διαμαντάκια», λίγο πιο έξω από τα Τρίκαλα. Ιδανικός προορισμός για να «γεμίσεις» με λίγο καθαρό αέρα και να αλλάξεις παραστάσεις, έστω… και για ένα τριήμερο. Ειδικά, αν είσαι τύπος που τρελαίνεται για road trips… here you are!

    Γιατί Ελάτη - Περτούλι;

    Ας ξεκινήσουμε από το ότι απέχουν μόλις 15km από τα Τρίκαλα και ότι η διαδρομή από το ένα στο άλλο είναι, χωρίς υπερβολές, μαγευτική. Και τα δύο αυτά χωριουδάκια είναι «σκαρφαλωμένα» σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο, ενώ περικυκλώνονται από δάση γεμάτα έλατα. Είναι ξεκάθαρα αυτό που λέμε «μία βόλτα στη φύση»! Και από φαγητό; Με μία λέξη… θεσπέσιο!

    Πού να πάω;

    Εκτός από road trips στα γύρω χωριά έχεις να κάνεις πολλά ακόμη πράγματα σε αυτό το ταξίδι. Εκτός από δραστηριότητες στη φύση, υπάρχουν και 1-2 «must-see» αξιοθέατα. Όπως κι αν επιλέξεις να περάσεις τις μέρες σου, να ξέρεις ότι η απόλυτη χαλάρωση είναι δεδομένη.

    • Εκδρομές στα γύρω χωριά

    Πάρε το αμάξι, την καλή σου διάθεση & την καλύτερη παρέα σου και ετοιμάσου για εκδρομές στα γύρω χωριά. Νεραϊδοχώρι, Δέσση, Πύρρα, Χρυσομηλιά και Πύλη είναι μερικά από τα κοντινά, ορεινά χωριουδάκια που σου προτείνουμε να επισκεφθείς. Εκεί, θα γευτείς πεντανόστιμα τοπικά πιάτα, θα απολαύσεις το καταπράσινο τοπίο και θα γνωρίσεις υπέροχους ανθρώπους που σίγουρα θα σου πουν την ιστορία του τόπου τους! Μάλιστα, στο χωριό Πύλη, μπορείς να επισκεφθείς την εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς – ένα από τα μεγαλύτερα βυζαντινά μνημεία της χώρας. Αλλά και τους καταρράκτες της Παλαιοκαρυάς – ένα παραμυθένιο μέρος που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σου.

    • Δραστηριότητες στη φύση

    Εκτός από περπάτημα μέσα στο χωριό, μπορείς να γεμίσεις τη μέρα σου και με δραστηριότητες. Αρχικά, μία καλή ιδέα είναι να εξερευνήσεις τα δάση. Είτε με το αυτοκίνητο, είτε πάνω σε άλογο η βόλτα αυτή θα σου μείνει αξέχαστη. Βγάλε αρκετές φωτογραφίες και μόλις κουραστείς, μπορείς να κάτσεις για πικ-νικ και λίγο… ύπνο κάτω από τα δέντρα. Πεζοπορία, ορειβασία, ιππασία, τοξοβολία ή ποδηλασία βουνού είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις διαθέσιμες επιλογές σου. Και για τους πιο τολμηρούς της παρέας, προτείνουμε την αναρρίχηση στον Κόκκινο Βράχο… και θα μας θυμηθείς! Αν τώρα, δε θες κάτι πολύ extreme, μην ανησυχείς. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια για πεζοπορία μέσα στο δάσος. Όπου περπατώντας, θα συναντήσεις και πηγές ή μικρά λιβάδια! Τι καλύτερο από μία τέτοια εμπειρία, για το τριήμερο που έρχεται; Ελάτη