Σκέψου το τέλειο, ρομαντικό δείπνο για εσένα και το ταίρι σου. Ή το κυριακάτικο τραπέζι που τόσο καιρό ήθελες να οργανώσεις για την παρέα. Μη σε κρατά πίσω η σκέψη ότι πάλι θα «χωθείς» στην κουζίνα. Γιατί αυτή τη φορά, δε θα χωθείς! Το Airfryer παίρνει τη θέση του chef και ετοιμάζει όλο το menu για το τραπέζι. Ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο… η φριτέζα αέρος τα αναλαμβάνει όλα.
Κι όχι μόνο τα αναλαμβάνει όλα, αλλά φροντίζει ώστε το φαγητό να είναι και υγιεινό, χωρίς περιττά λιπαρά. Γιατί το «healthy living» ναι... μπορεί να είναι και νόστιμο! Παρακάτω θα βρεις 3 TOP συνταγές για airfryer που -δοκιμασμένα- θα κάνουν όλους τους καλεσμένους σου να "γλείφουν τα δάχτυλά τους"!
Ορεκτικό “Easy Cheesy”
-Ψητές πατάτες γεμιστές με λιωμένα τυριά και bacon-
Υλικά:
4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 κ.σ βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ κ.γ αλάτι
¼ κ.γ πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 200οC. Πλένουμε καλά-καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα τους.
_______________________________________________________________________________________________________________________
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
_______________________________________________________________________________________________________________________
Αλείφουμε όλες τις πατάτες με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο σφιχτά.
_______________________________________________________________________________________________________________________
Τοποθετούμε τις πατάτες σε μονή στρώση στον κάδο του Airfryer και ψήνουμε για περίπου 30min αναποδογυρίζοντάς τες στα μισά του χρόνου.
_______________________________________________________________________________________________________________________
Είναι έτοιμες, μόλις τρυπιούνται καλά με το πιρούνι.
Κυρίως “Modern Cinderella”
-Ψαρονέφρι με baby λαχανικά και crunchy κυβάκια γλυκοπατάτας-
Υλικά:
Για το κρέας
Για τα λαχανικά
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
½ σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ λευκό ξύδι
1 κ.γ αποξηραμένο θυμάρι
¼ κ.γ αλάτι
1/8 κ.γ πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
Για τις πατάτες
1 ½ κ.σ ελαιόλαδο
½ κ.γ σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
Για το κρέας
Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 200οC.
_______________________________________________________________________________________________________________
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε το μείγμα. ____________________________________________________________________________________________________________________
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από το περιττό λίπος και ύστερα, απλώνουμε παντού λίγο ελαιόλαδο. _____________________________________________________________________________________________________________________
Ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνειά του. ________________________________________________________________________________________________________________
Πριν τοποθετήσουμε το ψαρονέφρι στον κάδο του Airfryer, ψεκάζουμε τον πάτο με λίγο ελαιόλαδο. _______________________________________________________________________________________________________________
Ψήνουμε για μόλις 5min στους 200οC. Ύστερα, αναποδογυρίζουμε το κομμάτι, χαμηλώνουμε στους 170οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 11min.
____________________________________________________________________________________________________________
Ελέγχουμε με το θερμόμετρο κουζίνας, τη θερμοκρασία του κρέατος στο πιο παχύ σημείο, να είναι ιδανικά γύρω στους 61-63οC. ______________________________________________________________________________________________________________________
Αφαιρούμε το κομμάτι από τον κάδο του Airfryer και αφήνουμε στην άκρη για 5-7min. _____________________________________________________________________________________________________________________
Κόβουμε ομοιόμορφα σε φέτες.
Για τα λαχανικά
Αναμειγνύουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. _______________________________________________________________________________________________________________
Τοποθετούμε το μείγμα στον κάδο του Airfryer και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
____________________________________________________________________________________________________________________
Αφήνουμε για 15-18min στους 180οC, ανακατεύοντάς τα όμως ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Για τις πατάτες
Αρχικά, προθερμαίνουμε το Airfryer στους 200οC.
_______________________________________________________________________________________________________________
Ύστερα, καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε, όσο μπορούμε, ίσα κυβάκια.
____________________________________________________________________________________________________________________
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά. __________________________________________________________________________________________________________________
Προσθέτουμε τα κυβάκια στον κάδο και ψήνουμε για 11min στους 200οC. Στα 7min ανακατεύουμε.
Επιδόρπιο “Choco Laver”
-Lava Cake σοκολάτας με παγωτό-
Υλικά:
150gr κουβερτούρα (60% κακάο)
2 αυγά
4 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
¼ baking powder
½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Αλάτι
Παγωτό (προαιρετικά) 100gr βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ (κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων) προσθέτουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 60sec. Αν η σοκολάτα δε λιώσει πλήρως, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. ______________________________________________________________________________________________________________________
Σε ένα άλλο σκεύος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να «σπάσει» η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα μας. Ύστερα, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο που ετοιμάσαμε προηγουμένως και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα. ______________________________________________________________________________________________________________________
Προσθέτουμε το baking powder, το εκχύλισμα βανίλιας, μία πρέζα αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. ______________________________________________________________________________________________________________________
Γεμίζουμε φορμάκια για cake μέχρι τα ¾ περίπου με το υλικό που ετοιμάσαμε. Τοποθετούμε τα φορμάκια στον κάδο του Airfryer και ψήνουμε για περίπου 9min στους 180οC. ______________________________________________________________________________________________________________________
Μόλις βγάλουμε τα φορμάκια από τον κάδο, με ένα μαχαίρι περνάμε απαλά τα τοιχώματα του lava cake και το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. ___________________________________________________________________________________________________________________
Σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό, κατά προτίμηση βανίλια.
Το menu; Τό ‘χεις έτοιμο ✅
Όρεξη και διάθεση; Σίγουρα έχεις μπόλικη ✅
Αν έχεις και το Aifryer, τότε είσαι έτοιμος να μεγαλουργήσεις!
Αν πάλι αυτήν την περίοδο ψάχνεις για φριτέζα αέρος, στο plaisio.gr θα βρεις μία τεράστια ποικιλία για να διαλέξεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, στην τιμή που θες και μάλιστα με δυνατότητα πληρωμής Δια4!