Xbox: Η πρώτη «Carbon Aware» κονσόλα στον κόσμο!

    Η νέα «carbon aware» λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας του Xbox - η οποία είχε δοθεί μέσω του προγραμμάτος Insider τον περασμένο μήνα - είναι πλέον διαθέσιμη για όλους μέσω της ενημέρωσης του…

    Xbox-Carbon-Aware-2
    Η νέα «carbon aware» λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας του Xbox - η οποία είχε δοθεί μέσω του προγραμμάτος Insider τον περασμένο μήνα - είναι πλέον διαθέσιμη για όλους μέσω της ενημέρωσης του Φεβρουαρίου.
    Με την προϋπόθεση ότι είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο και έχει πρόσβαση σε τοπικά δεδομένα έντασης άνθρακα (carbon intensity data), η νέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας επιτρέπει σε μια κονσόλα Xbox να προγραμματίζει ενημερώσεις παιχνιδιών, εφαρμογών και λειτουργικού συστήματος τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας του ηλεκτρικού δικτύου προέρχεται από πηγές χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι αυτό μειώνει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τις εκπομπές CO2 και θα μπορούσε, ενδεχομένως, να εξοικονομήσει χρήματα στους χρήστες. Επιπλέον, υπογραμμίζει για άλλη μια φορά ότι το Shutdown (Energy Saving) Mode του Xbox μειώνει τη χρήση ενέργειας έως και 20 φορές σε σύγκριση με την επιλογή Sleep Mode. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Shutdown (Energy Saving) Mode ενεργοποιήθηκε αυτόματα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων δοκιμών στο πρόγραμμα Insider, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό θα ισχύει και για τη γενική έκδοση. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία ισχυρίζεται ότι για κάθε δύο κονσόλες που αλλάζουν σε Shutdown (Energy Saving) Mode και το χρησιμοποιούν για 20 ώρες καθημερινά (κατά τη διάρκεια ενός έτους), θα εξοικονομείται ποσότητα άνθρακα ισοδύναμη με ένα δέντρο που φυτεύτηκε και καλλιεργήθηκε για μια δεκαετία! Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!