Team Asobi, επίσημα το νεότερο μέλος των PlayStation Studios!

    Σύμφωνα με ανάρτηση του Nicolas Doucet (Studio Director & Creative Director, Team Asobi) στο PlayStation Blog, η Team Asobi (aka ASOBI Team) ανήκει πλέον και επίσημα στο δυναμικό των PlayStation…

    Team-ASOBI-2021-Main
    Σύμφωνα με ανάρτηση του Nicolas Doucet (Studio Director & Creative Director, Team Asobi) στο PlayStation Blog, η Team Asobi (aka ASOBI Team) ανήκει πλέον και επίσημα στο δυναμικό των PlayStation Studios!
    Μέλος της SIE Japan Studio, με έδρα το Τόκιο, ιδρύθηκε από τον γαλλικής καταγωγής Doucet το 2012. Μετά την αναδιοργάνωση και αργότερα «διάλυση» της Japan Studio τον Απρίλιο του 2021, το στούντιο ανεξαρτητοποιήθηκε. Η ομάδα ανάπτυξης της ASOBI ήταν υπεύθυνη για το The Playroom (2013) του PlayStation 4, καθώς και για την επέκταση που κυκλοφόρησε το 2016 στο PlayStation VR. Σημαντική αναγνώριση και εξαιρετικές κριτικές έλαβε για τη δημιουργία του Astro Bot Rescue Mission (2018), το οποίο αναδείκνυε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες του VR headset της Sony - δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο franchise με ήρωα τον χαριτωμένο Astro Bot. Το 2020 δημιούργησε το επιτυχημένο follow-up Astro's Playroom για το PlayStation 5, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του νέου ασύρματου χειριστηρίου DualSense™.
    Για να ολοκληρωθεί η «ενσωμάτωση» με τα PlayStation Studios, η Team Asobi «φρεσκάρισε» το λογότυπο του, έχοντας πάντα στο πλευρό της το... γούρι της, τον παιχνιδιάρη Astro Bot!