Summer Game Fest 2023: Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις!

    Πλησιάζοντας τις δύο ώρες σε διάρκεια, η φαντασμαγορική ζωντανή παράσταση του Geoff Keighley φιλοξένησε στο πλατό της κάποιες από τις τις μεγαλύτερες και γνωστότερες στη βιομηχανία των video games…

    SGF23-Main-ANNSMNT
    Πλησιάζοντας τις δύο ώρες σε διάρκεια, η φαντασμαγορική ζωντανή παράσταση του Geoff Keighley φιλοξένησε στο πλατό της κάποιες από τις τις μεγαλύτερες και γνωστότερες στη βιομηχανία των video games εταιρείες – και τις ανακοινώσεις τους!
    Μιας και ο Entertainment Software Association (ESA) ακύρωσε την φετινή Electronic Entertainment Expo (E3), το ψυχαγωγικό σόου του γνωστού παρουσιαστή και δημιουργού των The Game Awards είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει στις οθόνες μας ορισμένες από τις πιο «καυτές» ανακοινώσεις του φετινού καλοκαιριού – και λέμε «ορισμένες» γιατί έπονται αρκετές, μεμονωμένες και μη, εκδηλώσεις. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις σημαντικότερες από αυτές: «Ποδαρικό» για το φετινό Summer Game Fest έκανε η Ubisoft με το Prince of Persia: The Lost Crown, ένα 2D action/adventure platformer που διαδραματίζεται σε έναν μυθολογικό κόσμο, όπου τα όρια του χρόνου και του χώρου βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας. Πρωταγωνιστής ο Sargon, ένας νεαρός πολεμιστής μιας ομάδας που ονομάζεται Immortals. Τους στέλνουν να σώσουν τον πρίγκιπα Ghassan από το καταραμένο βουνό Qaf και στη συνέχεια μπλέκονται σε μια μεγαλύτερη συνωμοσία που απειλεί την ισορροπία του κόσμου. Η Ubisoft Montpellier, η οποία έχει αναλάβει και την ανάπτυξη του τίτλου, αναφέρει ότι η ιστορία είναι εμπνευσμένη από την περσική μυθολογία και θα χρησιμοποιεί μια δομή Metroidvania, επιτρέποντάς σας να αποκτάτε νέες Time Powers για να ξεκλειδώνετε προοδευτικά νέες περιοχές και να λύνετε γρίφους. Τη μουσική επένδυση του Prince of Persia: The Lost Crown έχει αναλάβει ο ιρανικής καταγωγής συνθέτης Mentrix, μαζί με τον Gareth Coker. (Ori and the Blind Forest, Ori and the Will of the Wisps, ARK: Survival Evolved, Halo Infinite) Το Prince of Persia: The Lost Crown θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου του 2024, για PS5™, PS4™, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch και PC.
    Mortal Kombat 1 World Premiere Trailer
    Και η NetherRealm Studios επίλεξε το σόου του Geoff Keighley για να φέρει στις οθόνες μας τα πρώτα gameplay πλάνα από το «rebooted universe» της εμβληματικής σειράς Mortal Kombat, το οποίο δημιουργήθηκε από τον «Fire God» Liu Kang. [caption id="attachment_99157" align="alignnone" width="900"] © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc., NetherRealm Studios[/caption] Στη σκηνή του Summer Game Fest βρέθηκε και ο δημιουργός του franchise, Ed Boon (Creative director, NetherRealm Studios), ο οποίος μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε πως στο νέο τίτλο συμμετέχει και ο Jean-Claude Van Damme — δανείζοντας τη φωνή του στον Johnny Cage. Το Mortal Kombat 1 διαθέτει ανασχεδιασμένο σύστημα μάχης, νέα Game Modes, νέα Fatalities και Kameo Fighters, οι οποίοι θα ενισχύουν τις επιθέσεις των παικτών. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου του 2023 για PS5™, Xbox Series X|S, Nintendo Switch και PC. Θα προσφέρει crossplay/cross-progression και όσοι το προπαραγγείλουν θα λάβουν τον Shang Tsung ως playable χαρακτήρα. Δείτε εδώ το Premiere Trailer.
    FINAL FANTASY VII REBIRTH
    Ημερομηνία κυκλοφορίας και πρώτα gameplay πλάνα από το FINAL FANTASY VII REBIRTH της SQUARE ENIX, τα οποία μας δίνουν μία πρώτη γεύση από το δεύτερο κεφάλαιο του πολυαναμενόμενου RPG. Το Summer Game Fest 2023 Trailer προσφέρει αρκετές πληροφορίες: ένας πλήρως ελεγχόμενος Red XIII, την Yuffie ως μέλος της ομάδας, μάχες με Bosses, Chocobos τα οποία μπορούν να καβαλήσουν τους χαρακτήρες μας και φυσικά, έναν διευρυμένο και πανέμορφο κόσμο. Παίρνουμε επίσης αρκετά στοιχεία για την πλοκή της συναρπαστική αυτής ιστορίας, η οποία θέλει τον Cloud Strife και τους συμμάχους του να έρχονται αντιμέτωποι με κάποια συγκλονιστικά μυστήρια, μαζί με νέους συναρπαστικούς τρόπους συνεργασίας κατά τη διάρκεια της μάχης. Το FINAL FANTASY VII REBIRTH θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024 ψηφιακά και σε φυσική έκδοση για το PS5™ (σε δύο δισκάκια).
    Alan Wake 2
    Σύμφωνα με την Remedy Entertainment και τον Sam Lake, ο οποίος βρέθηκε στη σκηνή του Summer Game Fest, το Alan Wake 2 είναι ο πρώτος πραγματικός survival/horror τίτλος στην ιστορία της εταιρείας. Όπως ήδη γνωρίζαμε, το παιχνίδι θα περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές αφηγήσεις, δίνοντας στους παίκτες την ιστορία του Alan καθώς και την ιστορία της Saga Anderson, η οποία ερευνά μια σειρά δολοφονιών στο Bright Falls, ενώ παράλληλα βρίσκει σελίδες μιας ιστορίας τρόμου που μπορεί να ενδέχεται να έχει γράψει ο ίδιος ο Alan. Δείτε το World Premiere Gameplay Footage του και αφεθείτε στο σκοτεινό κόσμο του. Βασισμένο στην (in-house) Northlight Engine, το Alan Wake 2 θα κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου του 2023 για PS5™, Xbox Series X|S και PC. Ο «John Doe» του Anthony Mackie και ο «Sweet Tooth» (με τη φωνή του Will Arnett) έρχονται αντιμέτωποι σε ένα διαφημιστικό για την τηλεοπτική μεταφορά του Twisted Metal, δίνοντας μία... ακατανόητη μάχη με γροθιές στη σάλα ενός καζίνο, η οποία τελειώνει με ένα ντουέτο να απαγγέλει στίχους από το «Thong Song» του Sisqo. Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Peacock στις 27 Ιουλίου. Με φόντο την εποχή της Μπελ Επόκ, το Lies of P δίνει μια σκοτεινή τροπή στο πασίγνωστο κλασικό παραμύθι του Πινόκιο. Έχοντας αφυπνιστεί από μια μυστηριώδη φωνή, ο ήρωάς μας πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει την πόλη Krat από τις μαριονέτες που θέλουν να την αφανίσουν. Με την ιδιαίτερη καρδιά του μαθαίνει πώς να γίνει αληθινός άνθρωπος λέγοντας… ψέματα! Ο εν λόγω τίτλος ενσωματώνει ένα μοναδικό σύστημα μάχης σε συνδυασμό με τη λήψη αποφάσεων σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αυτό σημαίνει ότι καμία μάχη δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη. Αξιοποιήστε και τελειοποιήστε τη χρήση διαφόρων όπλων, της τέχνης της μυθοπλασίας και του οπλισμού λεγεώνων, για να ανακαλύψετε ποιο είναι το στυλ σας. Εκτός από την παρουσίαση του νέου Premiere Trailer, Neowiz Games και Round 8 Studio διαθέτουν πλέον και ένα demo — διαθέσιμο για PS5™, Xbox Series X|S και PC.
    John Carpenter's Toxic Commando World Premiere Trailer
    Ο μετρ του τρόμου John Carpenter συνεργάζεται με την Saber Interactive και την Focus Entertainment για τη δημιουργία του νέου zombie-slaying co-op FPS τίτλου Toxic Commando. Το σύντομο World Premiere Trailer παρουσίαζε είχε αρκετό πιστολίδι και αρκετά... ενδιαφέροντα οχήματα (συμπεριλαμβανομένου ενός τροποποιημένου και εφοδιασμένου με πολυβόλο ασθενοφόρου), τα οποία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, παρέχοντας ευρηματικούς τρόπους για να ισοπεδώνετε τις ορδές των επίμονων απέθαντων που απελευθέρωσε στη Γη ο «Sludge God». Το John Carpenter's Toxic Commando θα κυκλοφορήσει το 2024 για PS5™, Xbox Series X|S και PC. Η μοίρα τούς έφερε κοντά. Επικίνδυνες δυνάμεις θέλουν να τους χωρίσουν. Ο Gerald και η Yennefer παλεύουν να κρατήσουν τη Ciri ασφαλή, ενώ ετοιμάζεται πόλεμος στην Ήπειρο. Έρχεται το χάος. Ο τρίτος κύκλος επεισοδίων του The Witcher ξεκινά στις 29 Ιουνίου, αποκλειστικά στο Netflix. Το Baldur’s Gate III της Larian Studios απέκτησε ένα νέο τρέιλερ κατά τη διάρκεια του Summer Game Fest, το οποίο αποκάλυψε ότι ο Jason Isaacs (Harry Potter, Captain Hook) θα δώσει τη φωνή του στον Lord Enver Gortash, έναν νέο ανταγωνιστή και διοικητή ενός μηχανικού στρατού Steel Watchers. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει για PS5™, PC και Mac στις 31 Αυγούστου του 2023.
    Sonic Superstars World Premiere Trailer
    Ο νέος τίτλος με πρωταγωνιστή τον Sonic the Hedgehog θέλει να επαναφέρει τον εμβληματικό χαρακτήρα στις... ρίζες του (άρα και στις δύο διαστάσεις) αφήνοντας τον μπλε «σίφουνα» να τρέχει κατά μήκος των τοίχων, να αντιμετωπίζει νέους αλλά και γνώριμους εχθρούς, ακόμη και να συνεργάζεται με φίλους. Το Sonic Superstars είναι ένας fully co-op τίτλος για έως και τέσσερις παίκτες και αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.
    Marvel's Spider-Man 2 | Ημερομηνία κυκλοφορίας και συνέντευξη με τον Bryan Intihar
    Το Marvel's Spider-Man 2 απέκτησε ένα χορταστικό και εντυπωσιακό τρέιλερ πριν από λίγες εβδομάδες, από το οποίο απουσίαζε όμως η ημερομηνία κυκλοφορίας. Ευτυχώς, αυτό άλλαξε στο Summer Game Fest, όπου ένα σύντομο κλιπ αποκάλυψε ότι το πολυαναμενόμενο σίκουελ θα έρθει στο PS5™ στις 20 Οκτωβρίου. Μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας, μάθαμε περισσότερα για τους ανταγωνιστές του τίτλου — συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι ο Venom σε αυτό το κεφάλαιο δεν είναι στην πραγματικότητα ο γνωστός σε όλους μας Eddie Brock. Δείτε ακόμα: Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!