Στα «χέρια» της Embracer Group οι Crystal Dynamics, Eidos-Montréal & Square Enix Montréal

    Σε εξαγορά των στούντιο Crystal Dynamics, Eidos-Montréal και Square Enix Montréal - «πακέτο» με τα αντίστοιχα IPs (Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain κ.ά.) - θα προχωρήσει η Σουηδική Embracer…

    EMBRCRG-SQEX-1
    Σε εξαγορά των στούντιο Crystal Dynamics, Eidos-Montréal και Square Enix Montréal - «πακέτο» με τα αντίστοιχα IPs (Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain κ.ά.) - θα προχωρήσει η Σουηδική Embracer Group AB, καταβάλλοντας στην Square Enix αντίτιμο 300 εκατ. δολαρίων!
    «Καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό αυτά τα στούντιο στην Embracer Group. Αναγνωρίζουμε τα φανταστικά IPs, το παγκοσμίου κλάσης δημιουργικό ταλέντο και το ιστορικό αριστείας που έχουν επιδειχθεί ξανά και ξανά τις τελευταίες δεκαετίες. Ήταν μεγάλη μου χαρά να συναντήσω τις ηγετικές ομάδες και να συζητήσουμε για τα μελλοντικά σχέδια, για το πώς μπορούν να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους και να γίνουν μεγάλο μέρος του ομίλου.» υπογραμμίζει ο Lars Wingefors, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Embracer Group στο σχετικό Δελτίο Τύπου. Μαζί με (σχεδόν) όλα τα δυτικά στούντιο της Square Enix, ο Σουηδικός όμιλος θα λάβει περισσότερους από 50 παλαιότερους τίτλους της Square Enix (back-catalogue) και θα εντάξει στο δυναμικό του περίπου 1.100 υπαλλήλους, σε τρία στούντιο και σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες. [caption id="attachment_80847" align="alignnone" width="800"] Image Credit: Embracer Group AB[/caption] Έως σήμερα, στον πλούσιο κατάλογο της Embracer Group υπάρχουν περισσότερα από 850 franchises, ανάμεσα στα οποία τα Saints Row, Goat Simulator, Dead Island, Darksiders, Metro, MX vs ATV, Kingdoms of Amalur, TimeSplitters, Satisfactory, Wreckfest, Insurgency, World War Z και Borderlands. Διαθέτει 10 επιχειρησιακές ομάδες – THQ Nordic, Koch Media, Coffee Stain, Amplifier Game Invest, Saber Interactive, DECA Games, Gearbox Entertainment, Easybrain, Asmodee και Dark Horse – και συνολικά 119 ομάδες ανάπτυξης, απασχολώντας περισσότερους από 12.500 εργαζόμενους σε 40 χώρες. Η συναλλαγή υπόκειται σε διάφορες ρυθμιστικές και άλλες εξωτερικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το 2o τρίμηνο του οικονομικού έτους 22/23 της Embracer Group (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2022). Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!