Google Stadia: «Σύννεφο» ήταν και πέρασε...

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google θυσιάζει ένα δικό της «παιδί»: ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε, όχι απρόσμενα, την οριστική διακοπή λειτουργίας της gaming streaming υπηρεσίας του,…

    RIP-Stadia-2023
    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google θυσιάζει ένα δικό της «παιδί»: ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε, όχι απρόσμενα, την οριστική διακοπή λειτουργίας της gaming streaming υπηρεσίας του, Google Stadia.
    Με επίσημη ανάρτησή του, ο Phil Harrison (Vice President & General Manager, Stadia) υπογράμμισε πως η υπηρεσία δεν κατάφερε να κερδίσει την απαιτούμενη προσοχή και έτσι πάρθηκε η δύσκολη αυτή απόφαση. Ευχαρίστησε όσους στήριξαν το συγκεκριμένο εγχείρημα από την αρχή και επιβεβαίωσε πως η Google θα επιστρέψει τα χρήματα για όλες τις αγορές υλικού που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Google Store, καθώς και για τις αγορές τίτλων/DLCs) που πραγματοποιήθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Stadia. Οι αποζημιώσεις αναμένεται να καταβληθούν έως τα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου, ενώ οι παίκτες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη τους και να παίζουν κανονικά μέχρι και την 18η ημέρα του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με τον Harrison, πολλά από τα μέλη της ομάδας Stadia θα συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλα τμήματα της εταιρείας, αναπτύσσοντας και εφαρμόζοντας την πρωτοποριακή τεχνολογία της πλατφόρμας σε άλλες υπηρεσίες της Google (YouTube, Google Play, AR κ.ά.). Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε νέα εργαλεία, τεχνολογίες και πλατφόρμες που τροφοδοτούν την επιτυχία των προγραμματιστών και των συνεργατών του κλάδου - καθώς και να διαθέσουν την τεχνογνωσία που απέκτησαν σε όσους συμμερίζονται το όραμά της για το μέλλον του gaming.