God of War Ragnarök: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα!

    Η συνέχεια του God of War, που κυκλοφόρησε το 2018, είναι λίγους μήνες μακριά. Η επική ιστορία του Κράτου και του Ατρέα συνεχίζεται μετά από το συγκλονιστικό τέλος του προηγούμενου τίτλου. Πριν, όμως,…

    MicrosoftTeams-image (1)

    Η συνέχεια του God of War, που κυκλοφόρησε το 2018, είναι λίγους μήνες μακριά. Η επική ιστορία του Κράτου και του Ατρέα συνεχίζεται μετά από το συγκλονιστικό τέλος του προηγούμενου τίτλου. Πριν, όμως, ξεκινήσεις τη νέα σου περιπέτεια με το God of War: Ragnarök, πρέπει να φρεσκάρεις τη μνήμη σου και να θυμηθείς τι έζησες στο πρώτο μέρος της ιστορίας.

     

    Προειδοποίηση: το άρθρο περιέχει spoilers από το God of War (2018).

     

    Τα γεγονότα του God of War λαμβάνουν χώρα πολλά χρόνια μετά από αυτά που εκτυλίχθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και έχουμε μεταφερθεί στην Σκανδιναβία. Ο Κράτος πλέον ζει στο Midgard μαζί με τον γιο του, Ατρέα. Η ιστορία ξεκινά με τους δύο να αποτεφρώνουν την νεκρή Faye, δεύτερη γυναίκα του Κράτος και μητέρα του παιδιού του. Αμέσως μετά, ξεκινούν το ταξίδι τους για την τελευταία της επιθυμία, να σκορπίσουν τις στάχτες της στην υψηλότερη κορυφή των εννέα βασιλείων.

     

    God of War

     

    Καθώς φτάνουν στην Lake of the Nine, οι δύο τους αντικρίζουν το World Serpent, τον τελευταίο γίγαντα, ο οποίος δέχεται να τους βοηθήσει στην αποστολή τους. Με το μονοπάτι τους να είναι κλειστό από μια μαύρη ομίχλη, η Witch of the Woods, που αργότερα αποκαλύπτεται πως είναι η θεά Freya, τους βοηθάει ώστε να φτάσουν στην κορυφή του Midgard. Εκεί βρίσκουν τον Baldur, γιο του Odin, και τον φυλακισμένο Mimir να έχουν μία έντονη συζήτηση. Αφού αποχωρήσει ο Baldur, μιλούν με τον Mimir ο οποίος τους αποκαλύπτει πως η ψηλότερη κορυφή βρίσκεται στο Jötunheimr. Όμως, οι γίγαντες έχουν απαγορεύσει το ταξίδι προς την περιοχή για να κρατήσουν εκτός τους Odin και Thor.

     

    Η αρρώστια του Ατρέα

     

    Ωστόσο, ο Κράτος και ο Ατρέας είναι αποφασισμένοι και αναζητούν τα υλικά προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» το Jotunheim. Στη διαδρομή τους έρχονται αντιμέτωποι με τα… ανίψια του Baldur, Magni και Modi. Με τον πρώτο να πεθαίνει, ο δεύτερος ξεφεύγει και ο Ατρέας πέφτει αναίσθητος εξαιτίας μιας αρρώστιας που προκλήθηκε από την αντίφαση πως ένας θεός πιστεύει ότι είναι θνητός. Μετά την ανάκτηση των θρυλικών Blades of Chaos και μια περιπέτεια στο Helheim -με ένα όραμα του πατέρα του, Δία, να τον στοιχειώνει-, η Freya θεραπεύει τον Ατρέα. Όταν ο Κράτος του ανακοινώνει πως είναι θεοί, ο Ατρέας γίνεται αλαζόνας και σκοτώνει τον Modi. Ακολουθεί μια αιφνίδια επίθεση από τον Baldur που καταστρέφει την πύλη για το Jötunheimr και οι ήρωες πέφτουν στο Helheim.

     

    God of War

     

    Μία τελική μάχη με τον Baldur

     

    Με την επιστροφή τους στο Midgard, ο Mimir διαπιστώνει πως υπάρχει και άλλος ένα τρόπος για να φτάσουν στο Jötunheimr. Πριν, όμως, φτάσουν εκεί, ο Baldur επιστρέφει για άλλη μία τελική μάχη. Στη μάχη συμμετέχει και η Freya, η οποία αποκαλύπτεται πως είναι η μητέρα του και πως εκείνη τον έκανε αθάνατο. Αφού ο Ατρέας σπάει το ξόρκι με το βέλος του, ο Baldur αρνείται να υποχωρήσει και προσπαθεί να σκοτώσει την Freya. Χωρίς να του αφήσει άλλη επιλογή, ο Κράτος τον σκοτώνει. Η Freya υπόσχεται πως θα πάρει εκδίκηση για τον χαμό του γιου της και βρίσκεται πλέον απέναντι από τον Κράτος. Η ιστορία κλείνει με τον Κράτος και τον Ατρέα να καταφέρνουν να φτάσουν στο Jotunheim. Εκεί βρίσκουν τοιχογραφίες που εξιστορούν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι ως προφητεία. Αποκαλύπτεται πως η Faye ήταν στην πραγματικότητα γίγαντας και πως όλοι οι γίγαντες αναφέρονται στον Ατρέα ως Loki. Αφού σκορπίσουν τις στάχτες της Faye, επιστρέφουν στο Midgard για να μάθουν πως ξεκίνησε ο μακρύς χειμώνας Fimbulwinter, κάτι που σημαίνει πως το τέλος πλησιάζει.

     

    To Ragnarök πλησιάζει!

     

    Αφού σου φρεσκάραμε τη μνήμη, είσαι πλέον έτοιμος για αυτό που ακολουθεί... το Ragnarök! Ετοιμάσου να έρθεις αντιμέτωπος με γνώριμους, αλλά και νέους χαρακτήρες. Απόλαυσε το νέο μέρος της σειράς στο PS4 ή το PS5!

     

    Προπαράγγειλε τώρα το God of War: Ragnarök για να είσαι έτοιμος για τη μεγάλη μάχη!