CES 2022 | Sony: Επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation VR2!

    Κάθε τι νέο, κάθε τι καινοτόμο, βρίσκει πάντα το δρόμο του για την CES και το οικοσύστημα του PlayStation δεν αποτελεί εξαίρεση! Κατά τη διάρκεια του CES® 2022 Press Conference για τα επερχόμενα…

    PSVR2-CES22-Main
    Κάθε τι νέο, κάθε τι καινοτόμο, βρίσκει πάντα το δρόμο του για την CES και το οικοσύστημα του PlayStation δεν αποτελεί εξαίρεση!
    Κατά τη διάρκεια του CES® 2022 Press Conference για τα επερχόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ιαπωνικής εταιρείας, ο Jim Ryan (Πρόεδρος και CEO, SIE), ανέβηκε στη σκηνή για να ανακοινώσει και επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation VR2, του Next-Gen VR Headset της Sony Interactive Entertainment. Αναλυτικά, το νέο PlayStation VR2 θα ενσωματώνει οθόνες OLED με ανάλυση (2000 x 2400 pixels έκαστη), θα προσφέρει δυνατότητα απεικόνισης περιεχομένου HDR, θα διαθέτει οπτικό πεδίο 110 μοιρών και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90/120Hz. Θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του κεφαλιού (Headset-based Controller Tracking) αλλά και τη γωνία θέασης χωρίς την ανάγκη εξωτερικής κάμερας (six-axis motion sensing system/IR proximity sensor), θα προσφέρει εξελιγμένο Eye Tracking (παρακολούθηση ματιών) με τέσσερις κάμερες για αυξημένη απόκριση, δόνηση και τρισδιάστατο ήχο (Tempest 3D AudioTech) στα ακουστικά για μεγαλύτερο ρεαλισμό, καθώς και ενσωματωμένο μικρόφωνο. Όλες αυτές οι εξελίξεις, σε συνδυασμό με την απτική ανάδραση και τις προσαρμοστικές ενεργοποιήσεις από τα χειριστήρια PS VR2 Sense, θα επιτρέπουν στους παίκτες να αισθάνονται και να αλληλεπιδρούν με τα παιχνίδια με πολύ πιο ρεαλιστικό τρόπο. Επίσης, το PlayStation VR2 θα παρέχει μια εξαιρετικά απλή διαδικασία εγκατάστασης, με ένα μόνο καλώδιο USB-C, απευθείας στο PlayStation®5. Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα και το Teaser Trailer του πρώτου αποκλειστικού VR τίτλου - Horizon Call of the Mountain - η ανάπτυξη γίνεται από την αμερικανική Guerrilla Games και την βρετανική Firesprite (The Playroom VR, The Persistence VR).
    Παρακολουθήστε το Plaisio Blog και τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου για ακόμα περισσότερα τεχνολογικά νέα και εξελίξεις από την CES 2022 και την αποστολή μας στο Λας Βέγκας!