AMD FSR: Ανακοινώθηκε το αντίπαλο δέος του NVIDIA DLSS

    Μαζί με τους νέους της επεξεργαστές και τις κάρτες γραφικών για φορητούς υπολογιστές, η AMD ανακοίνωσε και την τεχνολογία FSR (FidelityFX Super Resolution). Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί το…

    FSR
    Μαζί με τους νέους της επεξεργαστές και τις κάρτες γραφικών για φορητούς υπολογιστές, η AMD ανακοίνωσε και την τεχνολογία FSR (FidelityFX Super Resolution).

    Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί το αντίπαλο δέος της τεχνολογίας DLSS της NVIDIA και έχει στόχο να βελτιώσει την απόδοση στα παιχνίδια -ειδικά στα πιο απαιτητικά- χωρίς απώλειες στην ποιότητα της απεικόνισης και στα γραφικά χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο αλγόριθμο supersampling.

    Η AMD παρουσίασε τέσσερα presets μαζί με την τεχνολογία, τα Ultra Quality, Quality, Balanced και Performance με την εταιρεία να κάνει λόγο για σημαντικά οφέλη στην απόδοση που φτάνουν το 59% στην περίπτωση της ρύθμισης Ultra Quality, 102% στην περίπτωση της ρύθμισης Quality, 153% στην επιλογή Balanced και 206% στην περίπτωση της ρύθμισης Performance. Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα είναι αδιαμφισβήτητα εξαιρετικά χρήσιμες στην περίπτωση των παιχνιδιών που χρησιμοποιούν Ray Tracing όπως στην περίπτωση του Godfall. Η AMD έκανε επίσης γνωστό ότι η τεχνολογία της αναμένεται να υποστηρίξει άνω των 100 μοντέλων επεξεργαστών και καρτών γραφικών.