Δήμητρα Δημάκου
    Ιουλ 25, 8:55μμ

    Ρουστίκ διακόσμηση: Μεταμόρφωσε το σπίτι σου σε 5 βήματα!

    Το ρουστίκ στιλ διακόσμησης -σύμφωνα με τους ειδικούς- θυμίζει αρκετά τη φύση και τον παραδοσιακό αγροτικό πολιτισμό. Στοιχεία όπως είναι το ξύλο, τα φυτά και τα ακατέργαστα υφάσματα, κυριαρχούν.

    ρουστίκ διακόσμηση

      Το ρουστίκ στιλ διακόσμησης -σύμφωνα με τους ειδικούς- θυμίζει αρκετά τη φύση και τον παραδοσιακό αγροτικό πολιτισμό. Στοιχεία όπως είναι το ξύλο, τα φυτά και τα ακατέργαστα υφάσματα, κυριαρχούν. Ενώ, όσον αφορά την χρωματική παλέτα που πλαισιώνει αρμονικά το ρουστίκ στιλ, πρέπει να είναι σε ουδέτερους τόνους. Αυτήν τη διακόσμηση, να ξέρεις πως είναι εύκολο να την υιοθετήσεις. Αρκεί να συνδυάσεις τα κατάλληλα διακοσμητικά & έπιπλα. 

      ☑️ Πρόσθεσε διακοσμητικά αξεσουάρ

       

      Διακόσμησε τα έπιπλα του σπιτιού με αξεσουάρ, που μοιάζουν φτιαγμένα από φυσικά υλικά. Αυτά θα συμπληρώσουν αρμονικά, τη διακόσμηση του χώρου και θα δώσουν μία extra πρακτικότητα. Χρησιμοποίησε διακοσμητικά κουτιά από bamboo και κοσμηματοθήκες, για να οργανώσεις τα μικροαντικείμενα και τα κοσμήματά σου. Για να δώσεις χρώμα στο σπίτι, στόλισε τραπεζάκια και ραφάκια με διάφορα βάζα, στα οποία μπορείς να τοποθετήσεις τα αγαπημένα σου λουλούδια ή γλαστράκια. Επίσης, είναι καλή ιδέα να βάλεις μεγαλύτερες γλάστρες σε ένα καλάθι, φτιαγμένο με σχοινιά. Το συγκεκριμένο καλάθι κιόλας, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, για να «κρύβεις» όσα δε θες να φαίνονται (πχ. σαγιονάρες στο δωμάτιο).

      • Sentio Διακοσμητικό Kαλάθι Nature White
      • Sentio Χαλί Black & White
      • Sentio Σουβέρ Boem
      • Sentio Καλάθι Αποθήκευσης Industrial
      • Sentio Σκαμπό Industrial
      • Sentio Καλάθι με Λαβές Aesthetics
      • Sentio Βάζο Κίτρινο
      • Sentio Βάζο Nude

      ☑️ Επίλεξε ξύλινα έπιπλα

       

      Μην το φοβηθείς, επίλεξε ξύλο... παντού! Οι αποχρώσεις που μπορείς να «παίξεις», είναι διάφορες -ανάλογα πάντα με το γούστο σου. Το ίδιο και το ύφος. Αν θες να έρθεις πιο κοντά στην αυθεντική ρουστίκ διακόσμηση, προτίμησε ξύλο που μοιάζει ακατέργαστο και παλιό. Αν πάλι προτιμάς να κινηθείς σε πιο μοντέρνο στιλ, τότε το επεξεργασμένο και λείο ξύλο, μοιάζει ιδανική επιλογή. Γενικά με το ξύλο το σπίτι θα αποκτήσει μία cozy και ζεστή αίσθηση. Συνδυάζεται τέλεια με λευκό χρώμα στους τοίχους ή ανοιχτό μπεζ. 

       

      ☑️ «Παίξε» με τις υφές 

       

      Χρησιμοποίησε διακοσμητικά και έπιπλα, που έχουν διαφορετικές μεταξύ τους υφές. Καρέκλες από τεχνητό δέρμα, γούνινα μαξιλάρια και υφασμάτινα χαλάκια θα συμπληρώσουν αρμονικά το ρουστίκ décor του σπιτιού σου.

       

      ☑️ Διακόσμησε τους τοίχους

       

      Τους «κενούς» τοίχους -που θέλουν το κατιτίς παραπάνω- στόλισέ τους με κορνίζες σε λευκό ή ξύλινο χρώμα. Προτίμησε κάδρα/κορνίζες σε διαφορετικά μεγέθη, τα οποία θα τα τοποθετήσεις σε διαφορετικά ύψη για πιο μοντέρνο ύφος. Άμα πιάνει το χέρι σου, είναι καλή ιδέα να «γεμίσεις» τους τοίχους με διάφορες DIY κατασκευές από φυσικά υλικά. Ενώ τα ξύλινα ραφάκια, αποτελούν την all time classic επιλογή, που ταιριάζουν άψογα ΚΑΙ με το ρουστίκ στιλ διακόσμησης.

       

      Image
      Sentio Σετ Κάδρα Green Memories 5 τεμ.

      Ρουστίκ είναι μία τάση στην διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, που ήρθε για να μείνει. Αφού το αποτέλεσμα που δημιουργεί είναι αρμονικό, γουστόζικο και μοντέρνο. Επομένως, εάν έχεις στο πλάνο το project: «Ανανέωση Σπιτιού» και παράλληλα σου αρέσει αυτό το είδος διακόσμησης... Όπως διαπίστωσες και πιο πάνω, με λίγες μόνο προσθήκες, μπορείς εύκολα να το «φέρεις» σπίτι σου! Χρειάζεσαι και ηλεκτρικές συσκευές, για να εξοπλίσεις το νέο σου σπίτι; Συμβουλέψου τους οδηγούς αγοράς που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!