Γονείς! Ασφαλές gaming με όρια, δείτε πως…

    Αγαπητέ πατέρα ή μητέρα, αφού έκανες όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την ασφαλή πλοήγηση του παιδιού στο διαδίκτυο, σειρά έχουν τα video games!   Είμαστε σίγουροι, πως δεν είναι λίγες οι φορές…

    Little,Boy,Playing,Video,Game,In,The,Dark,Room

    Αγαπητέ πατέρα ή μητέρα, αφού έκανες όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την ασφαλή πλοήγηση του παιδιού στο διαδίκτυο, σειρά έχουν τα video games!

     

    Είμαστε σίγουροι, πως δεν είναι λίγες οι φορές που θα ήθελες να παίζει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ή να παίζει μόνο παιχνίδια, που είναι κατάλληλα για την ηλικία του. Ή να έχει ένα περιορισμένο ποσό, για online αγορές.

     

    Όλες οι εταιρείες προνόησαν, και για αυτό κάθε μία προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών. Πάμε να δούμε πώς θα τις ενεργοποιήσεις;

     


     

    gaming

     

    #PlayStation

     

    Είτε έχεις PlayStation 4, είτε PlayStation 5, οι ρυθμίσεις που προσφέρονται είναι κοινές. Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσεις έναν ξεχωριστό λογαριασμό για το παιδί σου.

     

    Μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις είτε από τον υπολογιστή πηγαίνοντας στο playstation.com, κάνοντας sign in στον λογαριασμό σου και στη συνέχεια: Account Management -> Family Management.

     

    Αντίστοιχα από την κονσόλα, από τον λογαριασμό σου: Settings -> Family and Parental Controls -> Family Management -> Parental Controls. Μερικές από τις επιλογές που προσφέρει η Sony είναι: ο περιορισμός στον χρόνο που σπαταλάει το παιδί στην κονσόλα, μηνιαίο όριο αγορών στο PlayStation Store, περιορισμένη επικοινωνία με τους παίκτες online και ο ηλικιακός περιορισμός σε παιχνίδια.

     

    Δες τα όλα αναλυτικά εδώ!

     


    BONUS! Ήξερες πως σε όλα τα παιχνίδια αναγράφεται για ποιες ηλικίες προορίζεται και το περιεχόμενο του παιχνιδιού, όπως βία και άλλα; Μάθε περισσότερα για τη διαβάθμιση PEGI εδώ!


     

     

    Nintendo Gaming

     

    #Nintendo_Switch

     

    Ίσως μία από τις δημοφιλέστερες κονσόλες για τους μικρούς gamers. Ακριβώς για αυτόν το λόγο, το Switch, ή αλλιώς «το νιτέντο», έχει αρκετές επιλογές. Ακόμα και το δικό του app για το κινητό σου.

     

    Αρχικά, δημιούργησε έναν «παιδικό λογαριασμό». Κάνε σύνδεση στο Nintendo Account σου και στη συνέχεια επίλεξε: Family Group -> Add Member -> Create a child account.

     

    Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, κατέβασε και την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σου. Από εκεί, έχεις εσύ τον έλεγχο. Βλέπεις πόσες ώρες έχει παίξει κάθε μέρα και ποιο παιχνίδι!

     

    Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να επιλέξεις και την επόμενή του περιπέτεια με βάση το τί του αρέσει περισσότερο! Μπορείς να ορίσεις τον χρόνο που θα σπαταλάει κάθε μέρα, να επιλέξεις ποια παιχνίδια είναι διαθέσιμα για το, αλλά και να ρυθμίσεις τα online features!  

     


     

    Xbox Gaming

     

    #Xbox

     

    Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και η Microsoft με τις κονσόλες Xbox. Το πρώτο βήμα σε αυτήν την περίπτωση, είναι η δημιουργία ενός Family Group, μέσα από τον σύνδεσμο account.microsoft.com/family.

     

    Εκεί προσθέτεις το λογαριασμό του παιδιού σου και είσαι έτοιμος να κάνεις όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις! Μερικές από αυτές είναι ο περιορισμένος χρόνος παιχνιδιού για κάθε μέρα της βδομάδας, αλλά και η δυνατότητα να βλέπεις μια περίληψη της δραστηριότητας του παιδιού.

     

    Σχετικά με τις αγορές, μπορεί να σου ζητάει επιβεβαίωση πριν από κάθε αγορά, ή να ορίσεις ένα συγκεκριμένο ποσό, που μπορεί να σπαταλήσει ελεύθερα. Όπως και στις άλλες εταιρείες, μπορείς να επιλέξεις να παίζει παιχνίδια για την ηλικία του, και να περιορίσεις την επικοινωνία όταν παίζει online!

     


     

    Steam PC Gaming

     

    #Steam

     

    Αν είσαι φίλος των PC, μην αγχώνεσαι! Έχει προνοήσει και η δημοφιλέστερη πλατφόρμα, Steam. Με το Family View μπορείς να «κλειδώσεις» τις καρτέλες Store, Library, Community και Friends με τη χρήση ενός PIN. Το μόνο που θα μπορεί να βλέπει το παιδί, είναι τα παιχνίδια που εσύ έχεις επιλέξει.

     

    Για να σετάρεις το Family View πήγαινε: Settings -> Family -> Manage Family View και, από εκεί, ακολουθείς τα βήματα που θα σου ζητηθούν.

     

    Για να επιλέξεις ποια παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα, μπες στη βιβλιοθήκη σου κάνε δεξί «κλικ» στο παιχνίδι και επίλεξε: Manage -> Add to / Remove from Family Games. Με τον ίδιο τρόπο το αφαιρείς!

     

    Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!