Υγραντήρας | Φτιάξε το ιδανικό κλίμα σπίτι σου!

    Η στεγνή ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι μπορεί να είναι «πονοκέφαλος». Το πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν έχουμε στο σπίτι και τα μικράκια μας, τα οποία είναι ευαίσθητα και επιρρεπή σε λοιμώξεις…

    Selective,Focus,Of,Woman,Holding,Infant,Near,Notebook,And,Humidifier

    Η στεγνή ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι μπορεί να είναι «πονοκέφαλος». Το πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν έχουμε στο σπίτι και τα μικράκια μας, τα οποία είναι ευαίσθητα και επιρρεπή σε λοιμώξεις – και το ξηρό κλίμα σε αυτό δεν βοηθάει.

    Προς κάθε γονιό που αγωνιά... πρέπει να ξέρει πως η λύση είναι απλή και ακούει στο όνομα «Υγραντήρας». Πρόκειται για μία εύχρηστη συσκευή που διασφαλίζει το τέλειο περιβάλλον για όλη την οικογένεια. Και για να σου λύσουμε κάθε απορία ή προβληματισμό που μπορεί να έχεις, φτιάξαμε ένα mini manual για τον Υγραντήρα με σημαντικές πληροφορίες, συμβουλές και tips που σίγουρα θα βοηθήσουν.

    ΥγραντήραςΧρειάζομαι έναν υγραντήρα;

    Κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις και αν οι απαντήσεις στα περισσότερα είναι «ναι», τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την αγορά μίας τέτοιας συσκευής.

    • Ταλαιπωρείσαι από έντονους πονοκεφάλους;
    • Νιώθεις μετά τον ύπνο στεγνό τον λαιμό και τα μάτια σου;
    • Έχεις συχνά σκασμένα χείλια ή ερεθισμένο δέρμα;
    • Κάθε λίγο και λιγάκι είσαι άρρωστος;

    Ο λόγος που πολλές φορές αισθάνεσαι κάτι από τα παραπάνω είναι η ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν το επίπεδο υγρασίας είναι χαμηλό (< 40%). Και αν ταλαιπωρεί εσένα... για φαντάσου πόσο ταλαιπωρεί και το παιδί σου που περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας του στο σπίτι; Χρησιμοποιώντας λοιπόν καθημερινά τον υγραντήρα, θα δημιουργήσεις ένα ευχάριστο, άνετο και -το κυριότερο- υγιές περιβάλλον, στο οποίο επικρατούν τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας (περίπου 40-50%). Είναι μία εύκολη στη χρήση συσκευή, που υγραίνει άμεσα την ατμόσφαιρα του σπιτιού και δημιουργεί το τέλειο μικροκλίμα για όλη την οικογένεια.

    Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον υγραντήρα στο δωμάτιο του παιδιού μου;

    Ναι, οι υγραντήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο παιδικό/βρεφικό δωμάτιο και μάλιστα άφοβα. Ειδικά εάν το μικρό σου ταλαιπωρείται από κάποιο θέμα του άνω αναπνευστικού, ένας υγραντήρας θα κρατήσει υγρές τις ρινικές διόδους και θα το κάνει να αναπνέει καλύτερα. Ακόμα, προστατεύει και το ευαίσθητο δερματάκι του από τυχόν ερεθισμούς, που μπορεί να προκαλέσει το ξηρό κλίμα. Τοποθέτησε τη συσκευή σχετικά μακριά από το κρεβατάκι του (αλλά και κάπου ψηλά, για να μην μπορεί να τη φτάσει) και βάλε τη καθημερινά σε λειτουργία για έως και 1 ώρα πριν από το βραδινό ύπνο. Αυτό είναι αρκετό ώστε να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κοιμάται καλύτερα. Επειδή όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, καλό θα ήταν να πάρεις πρώτα το ok από τον παιδίατρο που εμπιστεύεσαι.

    Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξω;

    Για την καλύτερη αγορά και τη σωστή συντήρηση της συσκευής θα ήταν καλό να λάβεις υπόψη σου τα παρακάτω:

    #1. Υγραντήρας με χαμηλή στάθμη θορύβου

    Είναι μία συσκευή που λειτουργεί αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα -πολλές από τις οποίες θα θες να κοιμηθείς ή απλά να χαλαρώσεις. Οπότε ο ήχος που παράγει είναι σημαντικό κριτήριο και δεν πρέπει με τίποτα να σε ενοχλεί. Πόσο μάλλον εάν ο υγραντήρας προορίζεται για το δωμάτιο του μικρού σου… τότε σίγουρα τα χαμηλά dB είναι must.

    #2. Υγραντήρας με μεγάλο δοχείο νερού

    Η συσκευή ατμοποιεί το νερό που υπάρχει στο δοχείο και στη συνέχεια το διαχέει στο δωμάτιο. Επομένως, όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα του δοχείου, τόσο λιγότερη και η ανάγκη της συντήρησής της, αφού με ένα γέμισμα, θα λειτουργεί για ώρες.

    #3. Υγραντήρας για αρωματοθεραπεία

    Μπορείς να προσθέσεις μέσα στο νερό μία με δύο σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Με αυτόν τον τρόπο ο υγραντήρας θα μετατρέπει κάθε δωμάτιο που «στέκεται» σε έναν χώρο χαλάρωσης γεμάτο αρώματα που... ταξιδεύουν. Αρωματοθεραπεία Υγραντήρας

    #4. Επίλεξε υγραντήρα που να αλλάζει χρώματα

    Γίνεται λιλά, ροζ, γαλάζιο... και συμπληρώνει τέλεια το παιδικό/βρεφικό δωμάτιο. Τα μεσημέρια, μπορείς να κλείσεις τις κουρτίνες και το μοναδικό φως του δωματίου να είναι τα «χρώματα» του υγραντήρα. Πόσο νανουριστικό θα είναι για το μικρό σου αυτό;

    #5. Καθάριζε τακτικά τη συσκευή

    Οι υγραντήρες είναι επιρρεπείς στη μούχλα, την οποία μπορεί να απελευθερώσουν στον αέρα του σπιτιού. Επειδή κάτι τέτοιο εννοείται πως δεν το θέλουμε, πρέπει να κάνεις ρουτίνα σου τον τακτικό και σχολαστικό καθαρισμό της συσκευής.          

    Tags