Ψηφιακή Μέριμνα: Voucher 200 ευρώ για αγορά laptop και tablet!

    Το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται με ανυπομονησία από μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές. Με το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι…

    202102-psifiaki-merimna
    Το νέο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» βρίσκεται προ των πυλών και αναμένεται με ανυπομονησία από μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές. Με το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι διαθέσιμο μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας το προσεχές διάστημα, λύνονται τα χέρια των γονιών μαθητών και φοιτητών, σχετικά με την αγορά ή αναβάθμιση του τεχνολογικού τους εξοπλισμού. Η «Ψηφιακή Μέριμνα» περιλαμβάνει voucher αξίας 200 ευρώ, με σκοπό να σε βοηθήσει είτε να αγοράσεις στο παιδί σου laptop, PC ή tablet, είτε να αναβαθμίσεις τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτεις ήδη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 112 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικαιούχοι των vouchers υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 600.000, ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

    Ποιοι όμως θα είναι οι δικαιούχοι του voucher;

    Οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 εύρω, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Να σημειωθεί ότι το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι. Για παράδειγμα, σε μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Αντίστοιχα για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ, ενώ για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

    Σε ποιες κατηγορίες μαθητών και σπουδαστών απευθύνεται η Ψηφιακή Μέριμνα;

    Η «Ψηφιακή Μέριμνα» αφορά παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Αυτό σημαίνει ότι επί της ουσίας καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο έως και το πανεπιστήμιο.

    Με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να λάβει συμμετοχή στο πρόγραμμα;

    Η είσοδος των δικαιούχων στην ψηφιακή πλατφόρμα θα πραγματοποιείται με τους κωδικούς του taxisnet. Δεν θα απαιτείται η οποιαδήποτε υποβολή αίτησης, καθώς η ταυτοποίηση και η επαλήθευση του δικαιούχου θα γίνεται αυτόματα, λαμβάνοντας άμεσα έναν κωδικό, με τον οποίο θα δικαιούνται την έκπτωση των 200 ευρώ για αγορά ή αναβάθμιση laptop και tablet.

    Με ποιον τρόπο θα μπορεί ο δικαιούχος να εξαργυρώσει το Voucher;

    Αν η αγορά του εξοπλισμού πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε κάποιο φυσικό κατάστημα, ο δικαιούχος θα πρέπει να εκτυπώσει τον ηλεκτρονικό κωδικό του voucher και να τον έχει μαζί του. Εναλλακτικά, εάν αποφασίσει να πραγματοποιήσει την αγορά ηλεκτρονικά μέσω κάποιου e-shop, τότε η εξαργύρωση θα γίνεται με την απευθείας αποστολή του ηλεκτρονικού κωδικού. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας από αυτήν του voucher, τότε απλά θα πληρώνει ο ίδιος την έξτρα διαφορά.