Plaisio Radio: Ο αγαπημένος μας διαδικτυακός σταθμός αλλάζει!

    Στο Πλαίσιο είμαστε λάτρεις της καλής μουσικής αλλά και του ραδιοφώνου! Για αυτό και τον Μάιο του 2006 δημιουργήσαμε το δικό μας διαδικτυακό ραδιόφωνο, το Plaisio Radio, το οποίο από σήμερα αλλάζει «εμφάνιση» και γίνεται ακόμα καλύτερο!

    PRNF-4

     

    Ως μία ιδιαίτερη εκδοχή του κλασικού ραδιοφώνου, το διαδικτυακό ραδιόφωνο σου επιτρέπει να εκπέμπεις ελεύθερα σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο του πλανήτη. Εδώ και 16 χρόνια το Plaisio Radio μας «ταξιδεύει» με μουσικά αφιερώματα, γεμάτα με γνωστά και αγαπημένα κομμάτια που έχουν σημαδέψει την παγκόσμια μουσική σκηνή. Παράλληλα διαθέτει τα πιο ενημερωμένα playlists, καθώς παίζει πρώτο τις αυριανές επιτυχίες!

     

    © 2022 Plaisio Radio

     

    Οι μελωδίες του σταθμού ακούγονται σε όλα τα καταστήματα και τους χώρους εργασίας του Πλαισίου, «συντροφεύοντας» τους εργαζόμενους/ακροατές της εταιρείας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ταυτόχρονα, μας ακολουθεί παντού μέσω της πλατφόρμας Spotify, στην οποία υπάρχουν αρκετές θεματικές playlists, για κάθε διάθεση.

     

    ©2022 Plaisio Computers

     

    John «Dee» Dafnis, ο άνθρωπος πίσω από το μικρόφωνο!

     

    Το στούντιο του Plaisio Radio βρίσκεται στην «καρδιά» του Πλαισίου, στα κεντρικά γραφεία της εταρείας στη Μαγούλα. Η συγκεκριμένη ιδέα πήρε «σάρκα και οστά» όταν ο Γιώργος Γεράρδος (ιδρυτής και πρόεδρος της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.) συνάντησε τον Γιάννη Δαφνή, τον άνθρωπο που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια πίσω από το μικρόφωνο.

     

    © 2022 Plaisio Blog

    Θέλοντας να δημιουργήσει μία πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στα καταστήματα της αλυσίδας (αναπαράγοντας παράλληλα και τα ανάλογα διαφημιστικά μηνύματα) ο πρώτος και να πειραματιστεί με το in-store radio ο δεύτερος, οι δύο άντρες ανακάλυψαν ότι μοιράζονταν μία «κοινή ανάγκη». Έμπειρος ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολύ γνωστά ραδιόφωνα της Αθήνας (Jeronimo Groovy, KISS fm, Athens Deejay) για πάνω από μια δεκαετία, ο Γιάννης Δαφνής εξήγησε στον κο. Γεράρδο πως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο για τα δεδομένα της αγοράς ραδιοφωνικό σταθμό.

     

    John "Dee" Dafnis © 2022 Plaisio Blog

     

    Και κάπως έτσι προέκυψε αρχικά το in-store ραδιόφωνο, το οποίο εν συνεχεία εξελίχθηκε σε διαδικτυακό. Πάμε όμως να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα την «ψυχή» του Plaisio Radio:

     

    Plaisio Blog: Γιάννη πως… προέκυψε το Plaisio Radio; Πως μπήκε στη ζωή σου;

     

    ΓΔ: «Το Plaisio Radio προέκυψε ως πρόταση από τον κύριο Γεράρδο για να δώσουμε μια ευχάριστη νότα στα καταστήματα της αλυσίδας και ταίριαξε με την ανάγκη μου να πειραματιστώ και στο in-store radio. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε ένα in-store radio, σε μορφή κανονικού ραδιοφώνου, το 2006. Στη συνέχεια αυτό το επεκτείναμε και σε internet radio.»

     

    Plaisio Blog: Ποια χαρακτηριστικά πιστεύεις ότι πρέπει να διαθέτει κάποιος, για να «τρέχει» έναν ραδιοφωνικό σταθμό;

     

    ΓΔ: «Αρχικά πρέπει να έχει καλή γνώση της μουσικής βιομηχανίας, να μην έχει παρωπίδες, να μην βάζει δηλαδή το προσωπικό μουσικό του γούστο ως κανόνα για τη δημιουργία playlist, να ενημερώνεται καθημερινά για το τι «παίζει» στα μουσικά δρώμενα και να έχει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για να στήσει ένα ραδιόφωνο.»

     

    Plaisio Blog: Ποια είναι η «αγαπημένη» σου playlist, αυτή που σε «ανεβάζει»; Αγαπημένο κομμάτι αυτή την εποχή;

     

    ΓΔ: «Δεν θα έλεγα ότι έχω κάποια συγκεκριμένη λίστα που με ανεβάζει, αλλά πολλές που με συνοδεύουν σε συγκεκριμένες φάσεις της καθημερινότητάς μου, ανάλογα με το τι κάνω και πως νιώθω εκείνη τη στιγμή. Θα βρείτε πολύ όμορφες λίστες που έχουμε δημιουργήσει στο SPOTIFY by PLAISIO. Αγαπημένο τραγούδι αυτή την εποχή είναι το WILD CHILD των BLACK KEYS.»

     

    © 2022 Plaisio Blog

     

    Plaisio Blog: Η μουσική δημιουργεί διάλογο με τον ακροατή, ειδικά όταν πρόκειται για ραδιόφωνο. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σου λείπει αυτό;

     

    ΓΔ: «Δεν θα μπορούσα να πω ότι δεν μου λείπει αυτό το κομμάτι, αλλά σίγουρα πλέον η επικοινωνία με τον κόσμο γίνεται με τόσους πολλούς τρόπους που το κενό αυτό καλύπτεται. Εδώ τα πράγματα έχουν πιο πολύ να κάνουν με το backstage που λέμε και θα έλεγα ότι είναι πιο δημιουργικά. Some you win, some you lose. Ωστόσο, στην ιστοσελίδα του Plaisio Radio υπάρχει ειδική φόρμα, μέσω της οποίας επικοινωνούμε με τους ακροατές μας.»

     

    Plaisio Blog:Εκτός από το ραδιόφωνο, έχεις και άλλες ασχολίες;

     

    ΓΔ: «Πέρα από ραδιοφωνικός παραγωγός, είμαι εκφωνητής/παρουσιαστής εκδηλώσεων, DJ (από αυτό μπήκα αρχικά στο ραδιόφωνο), μουσικός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και ηχολήπτης. Επίσης, μου αρέσει να αθλούμαι με διάφορους τρόπους (τένις, padel, τρέξιμο). Έχω και μια μεγάλη αδυναμία στη συλλογή sneakers και στο να φτιάχνω γλυκά!»

     

    Plaisio Blog: Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου εκτός ραδιοφώνου; Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να κάνεις;

     

    ΓΔ: «Πάντα στην καριέρα μου ήμουν... ζιζάνιο και ήθελα να μαθαίνω όλες τις διαστάσεις αυτού που κάνω. Νομίζω με τα χρόνια διαπίστωσα ότι με ενδιαφέρουν τα πάντα που έχουν να κάνουν με τη μουσική και όχι μόνο το να κάνω ραδιόφωνο. Η δημιουργία και η εξέλιξη ενός ραδιοφώνου με ιντριγκάρει πολύ περισσότερο πλέον. Εν κατακλείδι, θα έλεγα ότι δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική.»

     

    John "Dee" Dafnis © 2022 Plaisio Blog

     

    Πιστεύουμε σε κάθε τι νέο, αλλά και διαχρονικό!

     

    Στο ανανεωμένο Plaisio Radio θα ακούσεις ό,τι νέο παίζει στη μουσική σκηνή, ακριβώς τη στιγμή που παίζει. Ό,τι φρέσκο hit μας ξεσηκώνει κι ό,τι κλασσικό μας συνεπαίρνει. Θα βρεις μουσικά αφιερώματα, με αγαπημένους καλλιτέχνες & τραγούδια που μας σημάδεψαν, δίνοντας ρυθμό στη ζωή μας. Θα loop-άρεις τις μουσικές λίστες που ετοιμάσαμε με πολλή αγάπη και καλό γούστο στο Spotify, για να σου κρατούν παρέα στο σπίτι, το γραφείο, το γυμναστήριο και τα ταξίδια σου. Τέλος, θα διαβάσεις trending news, που «παίζουν» κι αυτά με τον τρόπο τους, στο Plaisio Blog.

     

    Αγαπάς τη μουσική; Αγαπάς το ραδιόφωνο; Θέλεις να μας ακολουθήσεις σε αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι; Δεν έχεις παρά να «συντονιστείς» στο Plaisio Radio και στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του!