Πάσχα το Εναλλακτικό: Γιατί την παράδοση, την φτιάχνουμε εμείς

    Επειδή παράδοση είναι όλα όσα μας φέρνουν κοντά με τους αγαπημένους μας, γιατί να μην τιμήσεις τις παραδόσεις του Πάσχα με τον δικό σου, ξεχωριστό τρόπο;

    Πάσχα

    Βαμμένα αυγά; Τσουρέκι; Μαγειρίτσα; Τηγανητές πατάτες; Αρνάκι; Αν όλα είναι «checked» στη λίστα σου τότε... 

     

    Φύγαμε για Πάσχα!

     

    Όπως σίγουρα κατάλαβες, αυτή είναι μια λίστα, με τα άκρως απαραίτητα εδέσματα για το πατροπαράδοτο, πασχαλινό τραπέζι. Είναι όμως όλα τόσο… παραδοσιακά όσο ακούγονται;  Κι εμείς θα σου απαντήσουμε, πως παράδοση είναι όλα όσα μας φέρνουν κοντά με τους αγαπημένους μας. Έτσι συμβαίνει και με τις παραδόσεις του Πάσχα. Για τον καθένα από εμάς είναι διαφορετικές, όπως ακριβώς και ο τρόπος που έχουμε επιλέξει να ζούμε. Μη στέκεσαι, λοιπόν, στα προφανή. Τίμησε τις παραδόσεις, με τον δικό σου, ξεχωριστό τρόπο.

     

    Ο Plaisio Expert είναι εδώ για να σου δώσει μερικές σούπερ ιδέες, που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις: «Πιο εναλλακτικό Πάσχα, γίνεται; Δε γίνεται»!

    Βαμμένα κόκκινα #not αυγά

     

    Βαμμένα αυγά πασχα

     

    Ωραία τα κόκκινα αυγά, δε λέμε… Αλλά μήπως έχει έρθει η ώρα για κάτι πιο πρωτότυπο; Λίγο πιο… «out of the box»; Αν είσαι έτοιμος να πειραματιστείς, ορίστε μερικές ξεχωριστές προτάσεις:

     

    🐣 Πολύχρωμα αυγά από φυσικό χρώμα: Μωβ, πράσινα ή κίτρινα… Μπορείς να βάψεις τα φετινά αυγά ό,τι χρώμα σου κάνει κέφι! Αρκούν προϊόντα από τη φύση, όπως μωβ λάχανο, φύλλα από σπανάκι ή σκόνη κουρκουμά, για να χαρίσουν στα αυγά σου υπέροχες αποχρώσεις.

     

    🐣 Διακόσμηση με washi tape ή δαντέλα: Είτε βαμμένα, είτε όχι, τα αυγά θα διακοσμηθούν τέλεια, αν χρησιμοποιήσεις κάποια εντυπωσιακά washi tapes ή κομμάτια δαντέλας. Τύλιξέ τα ή δημιούργησε όμορφα σχέδια πάνω στην επιφάνεια και… ιδού η μοντέρνα τέχνη!

     

    🐣 Γνωστό κι αγαπημένο decoupage: Όχι που θα μας ξέφευγαν τα αυγά! Κι όμως είναι ένας πολύ δημιουργικός και ευφάνταστος τρόπος να στολίσεις τα πασχαλινά αυγά. Διάλεξε τα σχέδια που σου αρέσουν και ξεκίνα τη διακόσμηση! 

    Η μαγειρίτσα… «αλλιώς»

     

    Πόσα βράδια Μεγάλου Σαββάτου δεν την έχεις «βγάλει» ξεροσφύρι; Οι υπόλοιποι να τρώνε δίχως αύριο κι εσύ να τσιμπάς μόνο αυγουλάκια και τσουρέκι. Κι όλο αυτό, γιατί πολύ απλά σιχαίνεσαι τη μαγειρίτσα κι ό,τι έχει να κάνει μαζί της. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις τη χαμένη απόλαυση και να κάνεις πια κι εσύ «Ανάσταση», με την πεντανόστιμη, αλλά κυρίως χορτοφαγική μαγειρίτσα.

     

    Πάρε χαρτί και μολύβι: 

     

    μαγειρίτσα, πάσχα

     

    Πιο… Comfort Food δεν έχει

     

    Πάσχα comfort food

     

    Η μεγάλη μέρα έφτασε, μαζί και το μεγάλο τραπέζι! Όλα τα μεζεδάκια που θα σερβίρεις, θέλεις να θυμίζουν κάτι από τις γεύσεις των παιδικών σου χρόνων. Αλλά κάπως πιο… healthy. Και πώς θα το καταφέρεις αυτό αναρωτιέσαι, με τις τηγανητές πατατούλες και τα κολοκυθάκια; Με τα φρεσκοψημμένα τυροπιτάκια; Με την τηγανιά, την περιποιημένη;

     

    Μη σκας! Αφού υπάρχει το air fryer, για να σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Μεγαλούργησε στην κουζίνα, αλλά χωρίς περιττά έλαια και λιπαρά. Καν’ το λίγο εικόνα: και τηγανητά και σούπερ υγιεινά… Αυτό δεν θα είναι απλό πασχαλινό τραπέζι, όνειρο θα είναι!

    Πάσχα στα κάρβουνα

     

    Πάσχα στα κάρβουνα

     

    Και όχι μόνο! Μιας και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι οπαδοί του σουβλίσματος, δεν χρειάζεται φέτος να πιεστείς και να… φέρεις βόλτα τον οβελία. Ένα καλό BBQ αρκεί, για να γιορτάσεις και να γλεντήσεις με την ψυχή σου, την Κυριακή του Πάσχα. Μάζεψε την οικογένεια, τους φίλους ή τους γείτονες. Βγάλε την ψησταριά σου στο μπαλκόνι, στον κήπο ή ακόμα και στο δρόμο -ναι, η μέρα το επιτρέπει-, και ανάλαβε δράση αρχιψήστη.

     

    Ετοίμασε όλα τα καλούδια που τραβάει η όρεξη της παρέας, είτε είναι κρέας, είτε λαχανικά κι άσε την τσίκνα να κάνει τη δουλειά της! 

     

    Αυτές ήταν οι προτάσεις του Plaisio Expert, για ένα εναλλακτικό Πάσχα, με λιγότερους περιορισμούς, αλλά με περισσότερη αγάπη και σεβασμό στις προτιμήσεις και τις ανάγκες όλων! Γιατί να θυμάσαι πως... Πάσχα είναι εκείνο που κουβαλάμε μέσα μας.

     

    Υ.Γ. Αν παρόλα αυτά είσαι του… κλασικού ρεπερτορίου, σου έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Πάσχα στο χωριό.

     

    Καλό Πάσχα σε όλους!