Plaisio Blog

Νέα Creative Sound Blaster X4: H All-Rounder κάρτα ήχου!

Η Creative Technology ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Sound Blaster X4, του αναβαθμισμένου διαδόχου της κάρτας ήχου Sound Blaster X3, που διαθέτει έξυπνα, νέα χαρακτηριστικά και καλύτερη συνδεσιμότητα. Το νέο USB DAC διαθέτει διακριτό,  virtual surround ήχο που υποστηρίζεται από τις τεχνολογίες Sound Blaster, τη βραβευμένη Super X-Fi headphone holography και την Dolby Digital Live για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ήχου στις ταινίες, το gaming και τη μουσική.  Με το νέο SmartComms Kit (για Windows) που προσφέρει αυτόματη σίγαση και αμφίδρομη ακύρωση θορύβου, το Sound Blaster X4 καθιστά την online επικοινωνία εύκολη και χωρίς δυσκολίες για χρήστες που εργάζονται από το σπίτι. Επιπλέον, η εξωτερική κάρτα ήχου Sound Blaster X4 έρχεται με πληθώρα επιλογών συνδεσιμότητας και βολικά χειριστήρια για άμεση ρύθμιση χωρίς προβλήματα, που το καθιστούν  την ιδανική all-in-one αναβάθμιση ήχου για χρήστες PC, Mac, PS5, Χρήστες PS4 και Nintendo Switch.

Audio Knockout με Super X-Fi

Η Sound Blaster X4 διαθέτει την καινοτόμο τεχνολογία Super X-Fi, η οποία έχει κερδίσει 23 βραβεία στο CES 2019-2020. Αναδημιουργεί τον ήχο ενός premium multi-speaker surround system στα ακουστικά και το εξατομικεύει για μια φυσική εμπειρία ακρόασης. Οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν μια μετασχηματιστική εμπειρία ήχου που προσφέρει εντονότερα ηχητικά εφέ – σαν να βρίσκεται ο χρήστης σε έναν πραγματικό κινηματογράφο, σε ένα πεδίο μάχης παιχνιδιών ή μια αίθουσα συναυλιών.

Η Υπογραφή Sound Blaster

Η διάσημη τεχνολογία Surround Virtualization, που αναπτύχθηκε με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον ήχο της τεχνολογίας Sound Blaster, είναι ένα ακόμη σημαντικότερο χαρακτηριστικό της κάρτας ήχου Sound Blaster X4. Βελτιώνει τις χωρικές πληροφορίες του εισερχόμενου ήχου και τον βελτιστοποιεί για να προσφέρει στους χρήστες μια πλήρη και καθηλωτική ακουστική εμπειρία, με έως και 7.1 διακριτά και εικονικά κανάλια ήχου.

Για χρήστες Windows, η κάρτα Sound Blaster X4 διαθέτει κωδικοποίηση Dolby Digital Live για μετατροπή ήχου μέσω αυτού του αναγνωρισμένου πρότυπου πολλαπλών καναλιών surround ήχου σε πραγματικό χρόνο. Η Sound Blaster X4 έρχεται με έως 600Ω και καθαρότητα ήχου 114 dB και αναπαραγωγή υψηλής ανάλυσης 24-bit/ 192 kHz.

Για απλούστερη αλλά πιο έξυπνη επικοινωνία

Με το ολοκαίνουργιο SmartComms Kit, η Sound Blaster X4 χρησιμεύει ως μια ευέλικτη κάρτα ήχου που μπορεί να προσφέρει στους χρήστες έναν απλούστερο αλλά πιο έξυπνο τρόπο επικοινωνίας στο διαδίκτυο. Το χαρακτηριστικό VoiceDetect επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν ελεύθερα χωρίς να ανησυχούν για το κουμπί σίγασης καθώς η κατάσταση σίγασης αλλάζει με την ανίχνευση φωνής – το μικρόφωνο απενεργοποιείται αμέσως όταν εντοπίζεται η φωνή του χρήστη και τίθεται αυτόματα σε σίγαση όταν δεν εντοπίζεται περαιτέρω ομιλία. Δεν παρεμβαίνουν κουμπιά και οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν επικεντρωμένοι στις συνομιλίες χωρίς καμία διακοπή.

Επιπλέον, η αμφίδρομη λειτουργία ακύρωσης θορύβου λειτουργεί επίσης για τη μείωση των ανεπιθύμητων στατικών θορύβων στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια διαδικτυακών κλήσεων και στα δύο άκρα – NoiseClean-in για εισερχόμενο ήχο και NoiseClean-out για εξερχόμενο ήχο – για να προσφέρει κρυστάλλινη επικοινωνία. Επίσης, η τεχνολογία CrystalVoice λειτουργεί για να ενισχύσει τη φωνή για σαφέστερες εγγραφές και καλύτερη επικοινωνία. Για χρήστες που θέλουν να εξερευνήσουν πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, το Voice Morph προσφέρει το διασκεδαστικό στοιχείο αλλαγής της φωνής του χρήστη σε διαφορετικούς χαρακτήρες και τόνους με μια λίστα συντονισμένων προφίλ.

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες είναι προσβάσιμες και προσαρμόσιμες μέσω της ολοκαίνουργιας εφαρμογής Creative, μιας νέας πλατφόρμα λογισμικού διαθέσιμης τόσο σε PC όσο και σε κινητές συσκευές με ενσωματωμένο user interface στα προϊόντα της Creative.

Ευελιξία στη Συνδεσιμότητα

Εξοπλισμένη με μια optical/line-in θύρα που προστέθηκε πρόσφατα, οι χρήστες έχουν μια πιο ολοκληρωμένη γκάμα επιλογών για τη σύνδεση της Sound Blaster X4 σε πολλές συσκευές ήχου, από εξωτερικά μικρόφωνα και ακουστικά σε PC, Mac, PS4, PS5, Nintendo Switch ακόμη και σε πολυκάναλα συστήματα ήχου για άμεση αναβάθμιση της ποιότητας ήχου σε  μια μόνο συσκευή.

Διαχείριση Χωρίς Προβλήματα

Η Sound Blaster X4 προσφέρει στους χρήστες έλεγχο χωρίς προβλήματα με κομψή σχεδίαση μια κατά τι αναβαθμισμένη αίσθηση στο σχεδιασμό σε σύγκριση με το παρελθόν. Είναι επίσης εξοπλισμένη με ειδικά κουμπιά για την ισορροπία ήχου, την επιλογή λειτουργίας ήχου, τη λειτουργία Super X-Fi, καθώς και ένα κουμπί ηχείων (Line-out) και ακουστικών για να διευκολύνεται η εναλλαγή μεταξύ συσκευών.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να ελέγχουν εύκολα τα επίπεδα έντασης μεταξύ δύο πηγών μέσω της  λειτουργίας the Audio Balance σε PC, Mac, PS5 ή PS4. Μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση, οι χρήστες μπορούν απλώς να προσαρμόσουν την ένταση στο κουμπί ελέγχου της περιστρέφοντας το από αριστερά προς τα δεξιά και αντίστροφα – μια δυνατότητα που θα είναι χρήσιμη για τους χρήστες κατά τη διάρκεια κλήσεων συνδιάσκεψης, ενώ ακούνε μουσική ή podcast ή επικοινωνούν με συμπαίκτες τους.

Η κάρτα ήχου Sound Blaster X4 έρχεται επίσης με προσαρμόσιμες λειτουργίες EQ – Music, Movies και Footsteps Enhancer – για διαφορετικούς τύπους περιεχομένου και να προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία ήχου. Με εξαιρετική απόδοση ήχου, μεγαλύτερες επιλογές συνδεσιμότητας και εξυπνότερες λειτουργίες, η Sound Blaster X4 είναι η τέλεια ολοκληρωμένη κάρτα ήχου για εργασία, τηλεκπαίδευση και gaming στο σπίτι.

Γ. Ιωσηφίδης

Γ. Ιωσηφίδης