LG G6 Hands-on & Camera modes @ MWC17

    Την Κυριακή έγινε η ανακοίνωση από την LG της νέας της ναυαρχίδας στην κατηγορία των smartphones, του εξαιρετικού LG G6 και το Πλαίσιο σας ενημέρωσε από πρώτο χέρι μιας και βρέθηκε στην…

    lg-g6-camera
    Την Κυριακή έγινε η ανακοίνωση από την LG της νέας της ναυαρχίδας στην κατηγορία των smartphones, του εξαιρετικού LG G6 και το Πλαίσιο σας ενημέρωσε από πρώτο χέρι μιας και βρέθηκε στην παρουσίαση. Το νέο LG G6 άφησε πίσω τον modular σχεδιασμό που είδαμε πέρυσι με την ανακοίνωση του LG G5 και έρχεται με unibody κατασκευή η οποία δεν προσφέρει αφαιρούμενη μπαταρία, αλλά είναι πολύ στιβαρή. Η οθόνη του νέου LG G6 έρχεται με αναλογία πλευρών 18:9, κάτι που δεν έχουμε δει σε άλλο smartphone της LG και η αλήθεια είναι ότι θυμίζει τη μεγάλη εμπορική επιτυχία της εταιρείας, το LG G2 έχοντας μικρά bezel γύρω από την οθόνη. Ο νέος λόγος πλευρών φέρνει ελαφρά μεγαλύτερο ύψος στην οθόνη, ενώ υποστηρίζει HDR10 και Dolby Vision για εκπληκτικά χρώματα και υψηλή αντίθεση. Ο χρήστης χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορεί να εκμεταλλευτεί από το smartphone του υπηρεσίες που προσφέρουν ήδη το Netflix και το Amazon Video. Όπως σαφώς δήλωσαν στελέχη της LG στην παρουσίαση, η εταιρεία θέλησε να παρουσιάσει μια συσκευή η οποία θα εμπλουτίσει τη multimedia εμπειρία του χρήστη είτε βλέπει τις φωτογραφίες του, είτε παρακολουθεί κάποιο video. Η οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών με ανάλυση 1.440x2.880 pixels στα 565ppi. Οι πλέον παρατηρητικοί θα έχουν ήδη εντοπίσει ότι οι άκρες της οθόνες είναι καμπυλωτές και σύμφωνα με την εταιρεία αυτό δεν έγινε μόνο για να βελτιωθεί η αισθητική αλλά και επειδή βελτιώνει την ανθεκτικότητα της οθόνης σε μικρές πτώσεις. Η οθόνη βέβαια προστατεύεται από Gorilla Glass 5, ενώ η συσκευή διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο και ο συνδυασμός των παραπάνω έχει βελτιώσει την ανθεκτικότητα της συσκευής. Το LG G6 μάλιστα είναι πλέον αδιάβροχο αλλά και ανθεκτικό στη σκόνη. Στην καρδιά του χτυπά ο Snapdragon 821, μια κορυφαία πρόταση της Qualcomm, όχι όμως το τελευταίο chipset, το οποίο συνοδεύεται από 4GB μνήμης RAM, ενώ ανάλογα την αγορά στην οποία θα διατεθεί η συσκευή θα έρθει με αποθηκευτικό χώρο 32GB ή 64GB. Στην πίσω πλευρά διακρίνουμε το διπλό σύστημα φακών με αισθητήρες 13MPixels το οποίο, όπως μας συνηθίζει η LG στα smartphone της σειράς G, προσφέρει μια σειρά από νέες λειτουργίες και δυνατότητες στο χρήστη. Η πρώτη από τις δύο κάμερες έρχεται με ευρυγώνιο φακό 125 μοιρών και συνεργάζεται με τη δεύτερη κάμερα να έρχεται με φακό 71 μοιρών. Η μετάβαση στις δυο κάμερες είναι απροβλημάτιστη, όπως άλλωστε περιμέναμε από ένα τέτοιο smartphone, ενώ υποστηρίζει και οπτικό zoom το οποίο στη μικρή δοκιμή μας στο booth της LG στο MWC17 μας άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

    Άνθρωπος της LG μας εξηγεί τα camera modes του νέου LG G6

    Όσον αφορά το λογισμικό το νέο LG G6 έρχεται με Android Nougat 7.0 και είναι μια από τις πρώτες συσκευές - η πρώτη αν εξαιρέσουμε τα Pixel της Google - η οποία υποστηρίζει Google Assistant. Ενσωματώνει το νέο γραφικό περιβάλλον της εταιρείας, LG UX6.0, το οποίο σας επιτρέπει να χωρίζεται το περιβάλλον σε παράθυρα και να εκτελείται ταυτόχρονα πολλαπλές ενέργειες. Τέλος υποστηρίζει QuickCharge 3.0 το οποίο μπορεί να φορτίσει τη συσκευή μέσα σε 96 λεπτά ή σε μόλις 32 λεπτά να φτάσει τη μπαταρία στο 50% της χωρητικότητας της. Το νέο LG G6 μας άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα αν και πότε θα διατεθεί επίσημα στην Ελληνική αγορά.