LEGO: 90 Χρόνια Παιχνίδι!

    Γνώριζες πως τα «τουβλάκια» που όλοι αγαπήσαμε ως παιδιά προέρχονται από τη Δανία; Συγκεκριμένα, η ονομασία LEGO προέρχεται από τις λέξεις “leg godt” που μεταφράζονται ως «παίξε καλά». Με ακριβώς αυτή…

    LEGO: 90 Χρόνια Παιχνίδι!

    Γνώριζες πως τα «τουβλάκια» που όλοι αγαπήσαμε ως παιδιά προέρχονται από τη Δανία; Συγκεκριμένα, η ονομασία LEGO προέρχεται από τις λέξεις “leg godt” που μεταφράζονται ως «παίξε καλά». Με ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία, ο ιδρυτής Ole Kirk Kristiansen δημιούργησε την LEGO Group το 1932, και φέτος κλείνει τα 90 χρόνια!

     

    LEGO bricks

     

    Από τα τουβλάκια στο... Ninjago!

     

    Οι σειρές που έχουν εμφανιστεί στην πορεία της εταιρείας είναι πολλές και απευθύνονται σε όλους. Αλλά, δεν ήταν πάντα όπως το έχεις στο μυαλό σου. Ήξερες ότι οι φιγούρες LEGO εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1978; Ή πως μία από τις πρώτες σειρές ήταν η LEGO DUPLO με μεγαλύτερα κομμάτια για να παίζουν μικρότερα παιδιά; Από τότε μέχρι και σήμερα, έχουν εμφανιστεί πολλές σειρές. Μία από αυτές ασχολείται με τη ρομποτική, η σειρά LEGO MINDSTORMS. Μία άλλη, απευθύνεται σε ενήλικες που ακούει στο όνομα Adults Welcome και χαρακτηρίζεται από τις συσκευασίες που έχουν μαύρο φόντο. Η διασκέδαση, λοιπόν, είναι για όλους!

     

    Οι θεματικές κατηγορίες των set είναι πολλές. Από original, μέχρι συνεργασίες με μεγάλα franchises. Μερικές από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες είναι τα LEGO Friends, City και NINJAGO. Η πρώτη έχει σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τις διαπροσωπικές δεξιότητές τους μέσα από το παιχνίδι. Η σειρά LEGO City φέρνει τη δράση μέσα από τα δημοφιλέστερα μέρη της πόλης. Από την άλλη τα Ninjago σε φέρνουν σε έναν φανταστικό κόσμο που χρειάζεται τη βοήθειά σου!

     

    Πέρα από τις original σειρές, οι συνεργασίες που έχει κλείσει η LEGO είναι αρκετά μεγάλες. Συγκεκριμένα, στη σειρά Adults Welcome, υπάρχουν συνεργασίες με τις Adidas και BMW, αλλά και franchises όπως Star Wars, Back to the Future και DC. Μία από τις νεότερες και μεγαλύτερες συνεργασίες, είναι με τη Nintendo για το LEGO Super Mario. Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει έναν… «ηλεκτρονικό» Mario που αντιδρά ανάλογα με τα τουβλάκια στα οποία πατάει.

     

    LEGO Video Games

     

    Πέρα από τα παιχνίδια...

     

    Η εταιρεία δεν έμεινε μόνο στα παιχνίδια και πήγε ένα βήμα παραπέρα. Το 1968 ανοίγει το πρώτο LEGOLAND πάρκο στη Δανία. Από τότε έχουν ανοίξει συνολικά 10 πάρκα, 4 στην Ευρώπη, 3 στις ΗΠΑ και 3 στην Ασία. Εκτός των πάρκων, η LEGO επεκτάθηκε και σε άλλες μορφές ψυχαγωγίας. Τον κινηματογράφο και τα video games. Το πρώτο video game ήταν το LEGO Fun to Build για το Sega Pico και κυκλοφόρησε το 1995, με περισσότερους τίτλους να εμφανίζονται τα επόμενα χρόνια για PC. Η πρώτη μεγάλη συνεργασία για video game έγινε το 2005, με το LEGO Star Wars. Αυτό εκτόξευσε τα βιντεοπαιχνίδια στα ύψη και από τότε έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 20 video games.

     

    Αντίστοιχα, στον κόσμο του σινεμά, το πρώτο βήμα έγινε με την ταινία The Lego Movie το 2014, με άλλες τρεις ταινίες να κυκλοφορούν μέχρι και το 2019. Μία από τις ωραιότερες καμπάνιες της LEGO ήταν η Build The Future. Μέσα από αυτή, παιδιά μικρής ηλικίας, έχτισαν τις «στολές» από τα επαγγέλματα που θέλουν να ακολουθήσουν όταν μεγαλώσουν. Σκοπός της καμπάνιας ήταν να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους και να τους ωθήσει να χτίσουν το δικό τους μέλλον.

     

    LEGO Build the Future

     

    Το μέλλον της LEGO

     

    Πέρα από αμέτρητες νέες εμπειρίες, το μέλλον της εταιρείας φαίνεται «πράσινο». Στόχος της εταιρείας είναι να αλλάξει όλες τις συσκευασίες της έως το 2025, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιούνται πλαστικά μιας χρήσης. Παράλληλα, αποκάλυψε το πρώτο τουβλάκι από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και επενδύει στην ανανεώσιμη ενέργεια για τα εργοστάσιά της.

     

    Γιόρτασε και εσύ ανανεώνοντας τη συλλογή σου με μερικά νέα κομμάτια. Βρες όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια LEGO εδώ και... «Παίξε καλά»!