Καλοκαίρι στην πόλη: 4+1 δραστηριότητες που θα «γεμίσουν» τις μέρες σου!

    Το καλοκαίρι δεν είναι πάντα δύο βδομάδες στο αγαπημένο σου νησί ή το χωριό. Αν «ξέμεινες» στην πόλη και δεν ξέρεις πως να περάσεις τον χρόνο σου, εμείς είμαστε εδώ. Παρακάτω θα βρεις πέντε προτάσεις…

    Kalokairi2022

    Το καλοκαίρι δεν είναι πάντα δύο βδομάδες στο αγαπημένο σου νησί ή το χωριό. Αν «ξέμεινες» στην πόλη και δεν ξέρεις πως να περάσεις τον χρόνο σου, εμείς είμαστε εδώ. Παρακάτω θα βρεις πέντε προτάσεις για να διασκεδάσεις μόνος ή με την παρέα σου στην πόλη και… γύρω από αυτή. Άσε τα καράβια και τα αεροπλάνα και ετοιμάσου για διασκέδαση «εντός ορίων».

     

    #1 – Ταινία με φόντο τ’ άστρα!

     

    Ξέφυγε από την κλασική αίθουσα και τις blockbuster κυκλοφορίες. Επισκέψου το θερινό σινεμά της περιοχής σου και απόλαυσε τις ταινίες σε εξωτερικό χώρο. Συνήθως, τα θερινά σινεμά προβάλλουν ταινίες που δεν βλέπουμε στους κινηματογράφους. Έτσι, έχεις την ευκαιρία να δεις κάτι καινούργιο και διαφορετικό! Μην ξεχάσεις να ελέγξεις και τις ανακοινώσεις του δήμου σου καθώς πολλοί από αυτούς πραγματοποιούν προβολές.

     

    #2 – Ποτό με θέα από την ταράτσα!

     

    Δεν έχει νόημα να πίνεις το ποτό σου σε κλειστό χώρο, όταν υπάρχει η… ταράτσα! Πάρε την παρέα σου και καθίστε σε μία ταράτσα για να απολαύσετε το ποτό σας, χαζεύοντας τη θέα και απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι. Ακόμα κι αν δεν βρίσκεις το κατάλληλο μπαράκι, πάρε το φορητό σου ηχείο, μερικά κουτάκια μπύρες και ανέβα στην ταράτσα του σπιτιού σου!

     

    #3 – Βουτιές στην παραλία… ή στην πισίνα.

     

    Το ότι βρίσκεσαι στην πόλη δεν σημαίνει πως λες αντίο στη θάλασσα. Επισκέψου κοντινές παραλίες με το αυτοκίνητο ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όσο να’ ναι μια βουτιά είναι απαραίτητη μέσα στο καλοκαίρι. Δε βρίσκεις κάποια «καλή» παραλία κοντά σου; Ρίξε μια ματιά στα πλησιέστερα ξενοδοχεία με πισίνα! Πριν τρέξεις για τη βουτιά σου, βεβαιώσου πως έχεις όλα τα απαραίτητα μέσα στην τσάντα θαλάσσης.

     

    #4 – Κλείσε την TV και διασκέδασε... «ζωντανά»!

     

    Το καλοκαίρι είναι γνωστό για το… πολιτιστικό του πρόσωπο. Πολλές θεατρικές παραστάσεις κάνουν περιοδεία και είναι η τέλεια ευκαιρία να τις παρακολουθήσεις όπου και αν είσαι! Αντίστοιχα, καλλιτέχνες πραγματοποιούν συναυλίες σε όλη τη χώρα. Μένεις σε πιο μεγάλη πόλη; Τα μουσικά φεστιβάλ «ανθίζουν» και ανεβάζουν τα ντεσιμπέλ!

     

    #5 Bonus – Μουσεία

     

    Είσαι σίγουρος πως έχεις ανακαλύψει τα πάντα για την περιοχή σου; Μάθε περισσότερα για αυτή μέσα από επισκέψεις σε μουσεία για να δεις ευρήματα και να «μεταφερθείς» στο παρελθόν. Προτιμάς το «έξω»; Αναζήτησε αρχαιολογικούς χώρους για να δεις από κοντά μια άλλη εποχή. Μπορεί να μην είναι «κλασικός» τρόπος ψυχαγωγίας, αλλά είμαστε σίγουροι πως θα εκπλαγείς με αυτά που θα μάθεις.  

     

    Όπως και αν περάσεις το καλοκαίρι σου, απόλαυσέ το στο έπακρο, είτε χαλαρώνεις σε κάποιο νησί, είτε απολαμβάνεις πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη σου!

    Καλό Καλοκαίρι!