Η πασχαλινή σου λαμπάδα μεταμορφώνεται σε DIY δημιουργίες!

    Δες 3 έξυπνους τρόπους να αξιοποιήσεις την πασχαλινή σου λαμπάδα, για να φτιάξεις τα πιο όμορφα DIY διακοσμητικά... και όχι μόνο!

    πασχαλινή λαμπάδα

    Γιατί και φέτος να κρατήσεις την πασχαλινή σου λαμπάδα κλεισμένη μέσα σε ένα ντουλάπι; Αφού μπορείς, πολύ εύκολα, να την ανακυκλώσεις, μετατρέποντάς τη σε όμορφα διακοσμητικά για το σπίτι!

     

    Επειδή εμείς στο Πλαίσιο🔴, έχουμε το DIY μέσα μας, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικές ιδέες για το τι μπορείς να φτιάξεις με τη λαμπάδα σου. Και φυσικά, τα πιο special μυστικά μας για να πετύχουν σίγουρα οι κατασκευές σου!

    Α. Διακοσμητικά κεριά για το σπίτι

     

    κεριά για το σπίτι

     

    Υλικά που θα χρειαστείς:

     

    ✔️ Την πασχαλινή σου λαμπάδα

    ✔️ Ρηχά δοχεία

    ✔️ Ένα παλιό κατσαρολάκι & μία κουτάλα

    ✔️ Καινούρια φυτίλια (προαιρετικά)

    ✔️ Ξυλάκια ή μανταλάκια

    ✔️ Διάφορα διακοσμητικά για να στολίσεις τα δοχεία

    ✔️ Αιθέρια έλαια (προαιρετικά)

     

    Αρχικά, αποφάσισε σε τι δοχείο θα τοποθετήσεις τα κεριά που θα φτιάξεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρηχά κονσερβοκούτια, γυάλινα βαζάκια ή πήλινα δοχεία. 

    Ύστερα, ανάλογα με το υλικό τους, αποφάσισε πως θα τα διακοσμήσεις.Υπάρχουν άπειρα στολίδια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, για να τα κάνεις όμορφα. 

     

    Γυάλινα βαζάκια:  Χρωμάτισέ τα όπως ακριβώς τα έχεις σκεφτεί, με ειδικά χρώματα για γυαλί. Μπορείς να ζωγραφίσεις τα δικά σου σχέδια ή να «παίξεις» με διάφορα χρώματα, για ένα πιο ζωηρό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, διακόσμησέ τα με ό,τι θες – από κορδέλες, χάντρες ή κουμπιά μέχρι και decoupage!

    Κονσερβοκούτια: Χρωμάτισέ τα όπως θες, με ακρυλικά χρώματα. Καλό θα ήταν να αφαιρέσεις το περιτύλιγμα (αν υπάρχει), ώστε να μείνει «γυμνό» το τενεκεδάκι για να μπορείς να το ζωγραφίσεις με άνεση. Ακόμα μία «έξυπνη» ιδέα είναι, αντί να τα χρωματίσεις, να τα ντύσεις με ύφασμα! Και ύστερα να τα ζωγραφίσεις με ειδικά χρώματα για ύφασμα και να τα διακοσμήσεις με αξεσουάρ της αρεσκείας σου.

     

    Πήλινα δοχεία: Χρησιμοποίησε για να τα χρωματίσεις όπως θες. Μπορείς ακόμα και να ζωγραφίσεις τα δικά σου σχέδια. Γενικά, ο πηλός είναι ένα υλικό, που σου επιτρέπει να κάνεις πολλά πράγματα... Όρεξη να έχεις μόνο, λίιιιγο φαντασία και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

    Και αφού σκεφτήκαμε το «περιτύλιγμα», ώρα να δούμε και πως θα φτιάξουμε το περιεχόμενο. Μεταξύ μας... είναι το πιο εύκολο κομμάτι όλης της διαδικασίας! Πάμε να το δούμε βήμα-βήμα.

     

    ✔️ Κόβουμε τη λαμπάδα σε κομμάτια και αφαιρούμε το φυτίλι. Αν θες, μπορείς να το κρατήσεις, ώστε να το χρησιμοποιήσεις στα καινούργια κεριά που θα φτιάξεις.

    ✔️ Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσέχουμε η φωτιά να είναι χαμηλή προς μέτρια.

    ✔️ Μαζεύουμε προσεκτικά με ένα πιρούνι τυχόν ίνες από το φυτίλι ή σκουπιδάκια, όσο λιώνει η λαμπάδα.

    ✔️ Πριν αδειάσουμε το λιωμένο κερί στα βαζάκια, έχουμε φροντίσει να στερεώσουμε το καινούργιο φυτίλι με ένα μανταλάκι ή μία οδοντογλυφίδα στο χείλος του δοχείου, για να μη βυθιστεί. 

    ✔️ Αδειάζουμε το λιωμένο κερί προσεκτικά με μία κουτάλα στα δοχεία μας. Τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν καλά και το κερί στο εσωτερικό τους να σταθεροποιηθεί.

    TIP #01 Αν η λαμπάδα σου δεν είναι ήδη αρωματισμένη, τότε μπορείς να ρίξεις στην κατσαρόλα κάποιο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου. Έτσι, τα κεριά που θα δημιουργήσεις, όσο καίνε, θα κατακλύζουν το χώρο με το αγαπημένο σου άρωμα!

     

    TIP #02 Αν θες να αλλάξεις χρώμα στο κερί, μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα, απλώς ρίχνοντας μέσα στο κατσαρολάκι ένα κομμάτι από κηρομπογιά.

     

    TIP #03 Για ένα πιο... ιδιαίτερο αποτέλεσμα, μπορείς λίγο πριν αδειάσεις το κερί στα δοχεία, να προσθέσεις στο μείγμα διάφορα στολίδια. Μερικές από τις ιδέες μας; Κοχύλια, χρωματιστές πέτρες ή αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού!

    Β. Αρωματικά για τις ντουλάπες

     

    αρωματικά για τις ντουλάπες

     

    Κι όμως... η πασχαλινή σου λαμπάδα μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε αρωματικό για τις ντουλάπες και τα συρτάρια! Αν είναι ήδη αρωματισμένη, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την κόψεις σε μικρά κομμάτια και να την τοποθετήσεις σε πουγκάκια.

     

    Σε αντίθετη περίπτωση, λιώσε το κερί όπως περιγράψαμε παραπάνω, προσθέτοντας στο μείγμα κάποιο αιθέριο έλαιο ή φυσική λεβάντα για να του δώσεις την αγαπημένη σου μυρωδιά. Έπειτα, τοποθέτησε το λιωμένο κερί σε μία παγοθήκη και, μόλις σταθεροποιηθεί το μείγμα, τοποθέτησε τα κομμάτια μέσα σε πουγκάκια.

    Γ. Wax Melt

     

    wax melt diy

     

    Για το τέλος, αφήσαμε την εύκολη λύση: Wax Melt! Είναι ένας γρήγορος και απλός τρόπος, να χαρίσεις στον προσωπικό σου χώρο ένα ευχάριστο άρωμα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το δοχείο Wax Melt και φυσικά, τη λαμπάδα σου. Κόψε το κερί σε μικρά κομμάτια και τοποθέτησε μερικά, ανάλογα με τη χωρητικότητα, στην ειδική βάση καύσης.

     

    wax candle

    Sankoscent Wax Melt Diffuser

     

    Επειδή το ζητούμενο είναι να μυρίσει όμορφα ο χώρος, εμείς θα σου προτείναμε ακόμα κι αν η λαμπάδα σου είναι ήδη αρωματισμένη, να προσθέσεις ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου για πιο έντονο αποτέλεσμα. 

    Ήρθε λοιπόν η ώρα να συγκεντρώσεις στα χέρια σου όλες τις πασχαλινές λαμπάδες της οικογένειας. Απλώς άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και ετοίμασε τα πιο όμορφα, DIY δώρα. Βλέπεις... όταν κάτι είναι χειροποίητο, έχει ανεκτίμητη αξία για τον παραλήπτη του. Γιατί είναι φτιαγμένο με μεράκι, αφοσίωση και σίγουρα πολλή-πολλή αγάπη!