Η AMD φέρνει το Smart Access Memory (Resizable Bar) στους Ryzen 3000 Series

    Η AMD έκανε γνωστό πρόσφατα ότι πρόκειται να φέρει την υποστήριξη Smart Access Memory (Resizable Base Address Register) στους επεξεργαστές της σειράς Ryzen 3000 (Matisse) που βασίζονται στην…

    AMD-SAM
    Η AMD έκανε γνωστό πρόσφατα ότι πρόκειται να φέρει την υποστήριξη Smart Access Memory (Resizable Base Address Register) στους επεξεργαστές της σειράς Ryzen 3000 (Matisse) που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 2 (εξαιρούνται τα μοντέλα Ryzen 3 3200G και Ryzen 5 3400G). Όπως είναι γνωστό, το χαρακτηριστικό μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμο μόνο στην πλατφόρμα Ryzen 5000 Series της εταιρείας. Το Smart Access Memory επιτρέπει στον επεξεργαστή να έχει πρόσβαση στο σύνολο της μνήμης της κάρτας γραφικών, ως ένα διευθυνσιοδοτούμενο «μπλοκ» και όχι προσπελαύνοντας τη μνήμη σε «τμήματα» των 256-megabyte, με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης.

    Σε ορισμένα παιχνίδια που βασίζονται σε μηχανές γραφικών που μπορούν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρηθεί αύξηση της απόδοσης έως και 16%. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή της μητρικής σας για κάποια νέα έκδοση του BIOS που θα σας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε το χαρακτηριστικό.