Εύκολες μετακινήσεις στην πόλη… à la ηλεκτρικά!

    Πλέον, οι ώρες που βρίσκεσαι εκτός σπιτιού είναι πολλές. Και το πρόγραμμά σου, καθημερινά γεμάτο, από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Κι επειδή το ένα φέρνει τ’ άλλο… Οι μετακινήσεις σου αυξάνονται - οι…

    ηλεκτρικές μετακινήσεις

    Πλέον, οι ώρες που βρίσκεσαι εκτός σπιτιού είναι πολλές. Και το πρόγραμμά σου, καθημερινά γεμάτο, από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Κι επειδή το ένα φέρνει τ’ άλλο… Οι μετακινήσεις σου αυξάνονται - οι ώρες που χάνεις στο δρόμο επίσης – τα έξοδά σου το ίδιο.

     

    Είτε χρησιμοποιείς καθημερινά κάποιο δικό σου όχημα, είτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα… ποδαράκια σου, έχεις σκεφτεί ποτέ να αρχίσεις να μετακινείσαι αλλιώς; Πώς; Με έναν τρόπο που…

     Είναι eco-friendly  

     Σου εξοικονομεί χρήματα

     Σε γυμνάζει  

     Σε γλυτώνει από το μποτιλιάρισμα

     

    …Κινήσου ηλεκτρικά! Και να λοιπόν, που ήρθε η ώρα να το σκεφτείς λίγο πιο σοβαρά. Δε χρειάζεται να «ψαχτείς» και πολύ. Γιατί παρακάτω σου συγκεντρώσαμε όλες τις εναλλακτικές που έχεις στη διάθεσή σου, αλλά και τα οφέλη της καθεμίας. …Για να κάνεις, έτσι απλά, το επόμενο βήμα στις καθημερινές σου μετακινήσεις!

     

    Ερώτηση Νο1: Τι επιλογές έχω;

     

    #01 Ηλεκτρικό Πατίνι  

    #02 Ηλεκτρικό Ποδήλατο 

    #03 Ηλεκτρικό Μηχανάκι 

     

    Ερώτηση Νο2: Ποιο από αυτά να επιλέξω;

     

    Δύσκολο να στο απαντήσουμε έτσι απλά. Γιατί εξαρτάται από εσένα και τις καθημερινές σου συνήθειες.

     

     Διανύεις καθημερινά πολλές, αλλά κοντινές αποστάσεις;

     Συναντάς αρκετή κίνηση τις ώρες που βρίσκεσαι στο δρόμο;

     Έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα μηνιαία έξοδα για τις μετακινήσεις σου;

     

    Τότε, το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στο σωστό σημείο! Γιατί καθίσαμε, μελετήσαμε μία προς μία τις παραπάνω επιλογές και συγκεντρώσαμε τα κυριότερα οφέλη που έχει να σου προσφέρει η καθεμία. Μετά κι από αυτό…

     

    The choice is yours!

     

    #01 Ηλεκτρικό Πατίνι

     

    Κωδικός Πλαίσιο 4299302

     

    Η πιο απλή, θα λέγαμε, αλλά «θαυματουργή» λύση για τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Χάρη στον compact σχεδιασμό του, το ηλεκτρικό πατίνι σου προσφέρει πλήρη ευελιξία. Έχει μικρές διαστάσεις και αναδιπλώνει για να μην πιάνει χώρο, αλλά και για να το μεταφέρεις παντού μαζί σου με άνεση. Είναι κατάλληλο για μικρές μετακινήσεις, καθώς σε βοηθά να αποφεύγεις το μποτιλιάρισμα, δε χρειάζεται να το παρκάρεις, ενώ η ταχύτητα που «πιάνει» είναι υπέρ-αρκετή για τις μετακινήσεις σου εντός πόλης. Έτσι, και φτάνεις στην ώρα σου και δεν έχεις σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο στο δρόμο. Όσο για τα έξοδα; Σχεδόν μηδενικά! Δε χρειάζεται καύσιμα για να κινηθεί, παρά μόνο φόρτιση. Ενώ και το κόστος συντήρησης είναι πολύ χαμηλό. Το μόνο που θα χρειαστεί να ελέγχεις τακτικά, είναι η πίεση των ελαστικών.

     

    #02 Ηλεκτρικό Ποδήλατο

     

    Κωδικός Πλαίσιο 4144937

     

    Αν σου αρέσει το ποδήλατο, τότε γιατί να μην το χρησιμοποιείς ΚΑΙ στις καθημερινές σου μετακινήσεις; Ναι… Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορείς να πηγαίνεις ακόμα και στη δουλειά! Σου προσφέρει άνεση και ευελιξία, ενώ είναι κατάλληλο για να διανύεις μεγαλύτερες ή δυσκολότερες αποστάσεις -όπως ανηφορικούς δρόμους- καθώς διαθέτει υποβοήθηση. Τί σημαίνει αυτό; Πρακτικά, ο αναβάτης μπορεί να κάνει πετάλι στο ρυθμό που επιθυμεί, μιας και η ηλεκτρική υποβοήθηση που διαθέτει το ποδήλατο, του δίνει μεγαλύτερη ώθηση, αυξάνει την ταχύτητα και τον βοηθά να διανύσει μία απόσταση ευκολότερα και σε λιγότερο χρόνο. Επίσης, παρέχει αρκετά μεγάλη ασφάλεια, καθώς αναπτύσσει ταχύτητα πολύ κοντά με αυτήν των υπόλοιπων οχημάτων στο δρόμο. Όπως πολύ καλά κατάλαβες, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό ποδήλατο κάνεις και γυμναστική! Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το επίπεδο ηλεκτρικής υποβοήθησης που επιθυμείς ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσεις σαν ένα συμβατικό ποδήλατο, χωρίς δηλαδή καθόλου υποβοήθηση. Κάτι ακόμα που πρέπει να γνωρίζεις! Το κόστος χρήσης του είναι μηδαμινό, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι φόρτιση. Κι αυτό, ΑΝ θες να το χρησιμοποιήσεις σαν ηλεκτρικό. Διότι, σε περίπτωση που επιλέξεις να το χρησιμοποιήσεις ως ένα συμβατικό ποδήλατο, τότε δε χρειάζεται ούτε η φόρτιση!

     

    #03 Ηλεκτρικό Μηχανάκι

     

    Κωδικός Πλαίσιο 3884872

     

    Τα ηλεκτρικά scooters έρχονται να αλλάξουν εντελώς το mindset της μετακίνησής σου. Και πίστεψέ μας… δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα βενζινοκίνητα! Όπως και οι δύο προηγούμενες κατηγορίες ηλεκτρικών οχημάτων, έτσι και τα ηλεκτρικά scooters, κινούνται χωρίς καύσιμα. Αυτό, τα καθιστά φιλικά και προς το περιβάλλον -αφού έχουν μηδενική εκπομπή ρύπων- αλλά και προς την «τσέπη» σου -καθώς το μόνο που χρειάζονται για να κινηθούν είναι φόρτιση. Το αποτέλεσμα; Πετυχαίνεις οικονομία έως και 80% ετησίως! Σε όλα τα παραπάνω, πρόσθεσε και το χαμηλό κόστος συντήρησης. Ένα ηλεκτρικό μηχανάκι δε διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσεως, αναλώσιμα, ούτε λάδια που χρειάζονται συχνά αλλαγή και έλεγχο. Επιπλέον, ο θόρυβος που παράγει είναι ελάχιστος έως μηδενικός -το ίδιο και οι κραδασμοί- με αποτέλεσμα να απολαμβάνεις την τέλεια αίσθηση ολίσθησης σε κάθε διαδρομή. Ακόμη ένα σημαντικό πλεονέκτημα… Τα περισσότερα ηλεκτρικά scooters δεν απαιτούν τέλη κυκλοφορίας, ούτε έκδοση νέου διπλώματος. Μπορείς δηλαδή να οδηγήσεις ένα ηλεκτρικό μηχανάκι ακόμα και με δίπλωμα αυτοκινήτου! Οι προϋποθέσεις βέβαια αλλάζουν, ανάλογα με την ισχύ του οχήματος, γι’ αυτό καλό θα ήταν κατά την έρευνα αγοράς σου να τσεκάρεις τι ορίζει ο κατασκευαστής για κάθε μοντέλο.

     

    ideaTIP! Εξοπλίσου με όλα τα απαραίτητα για την ασφάλειά σου και, κυρίως με ένα καλό κράνος. Γιατί μπορεί να κινείσαι ηλεκτρικά, όμως συνεχίζεις να κινείσαι στο δρόμο. Φρόντισε λοιπόν, να παραμένεις ασφαλής! Φεύγοντας από το σπίτι η τελευταία σου σκέψη θα πρέπει να είναι αυτή: Κλειδιά; Check! – Πορτοφόλι; Check! – Κινητό; Check! – Κράνος; Check!

    Δες και μερικά έξυπνα tips οδήγησης εδώ.

     

     

    Και τώρα, ξέρεις τι πρέπει να γίνει; Να βρεις το δικό σου ηλεκτρικό μέσο μεταφοράς! Στο plaisio.gr οι διαθέσιμες επιλογές είναι άπειρες… όρεξη να ‘χεις μόνο!

    Και κάπου εδώ εμείς θα σου πούμε…

    …Καλές βόλτες, ηλεκτρικά και πάντα με ασφάλεια!