Ετοίμασε «γλυκές αλχημείες» στο.. ΠΙ και ΦΙ!

    Γλυκά! Στο άκουσμα αυτής της λέξης πάντα δημιουργείται ένα «αθώο» χαμόγελο ή ένα ενοχικό βλέμμα. Και πώς να μη συμβεί αυτό, αφού αποτελούν τον πιο γλυκό πειρασμό για κάθε ηλικία. Γνωρίζεις ότι τα…

    Pastry,Chef,Kneads,A,Dough,With,A,Whisk,In,Glass

    Γλυκά! Στο άκουσμα αυτής της λέξης πάντα δημιουργείται ένα «αθώο» χαμόγελο ή ένα ενοχικό βλέμμα. Και πώς να μη συμβεί αυτό, αφού αποτελούν τον πιο γλυκό πειρασμό για κάθε ηλικία. Γνωρίζεις ότι τα έτοιμα γλυκά snacks, περιέχουν περισσότερη ζάχαρη. Άρα είναι πλούσια και σε θερμίδες. Ωστόσο, μήπως ήρθε η στιγμή να αναλάβεις δράση στην κουζίνα σου και να φορέσεις τον σκούφο του pastry chef; Ετοιμάσου να απογειώσεις τις γλυκές σου δημιουργίες, έχοντας στο πλευρό σου κι αυτούς εδώ τους τέλειους συμμάχους.

    Φτιάξε αφράτες βάφλες!

    Το γλύκισμα, που συνοδεύει με επιτυχία τον πρωινό και αρωματικό σου καφέ. Αλλά που είναι και ιδανικό, για να καλύψει τις απογευματινές σου λιγούρες. Εσύ, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ετοιμάσεις το μείγμα και να ακολουθήσεις βήμα-βήμα την εκτέλεση της συνταγής. Ύστερα, σειρά έχει η βαφλιέρα σου.. για να ξεκινήσει τα θαύματα. Δώσ’ της λίγο χρόνο και μόλις δεις το μείγμα να φουσκώνει, είσαι σχεδόν έτοιμος! Μπορείς να σερβίρεις τα βαφλάκια στις design-άτες πιατέλες σου και με ό,τι υλικά εσύ θες. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν το γλυκό τους… «λιτό κι απέριττο», μπορείς να περιχύσεις λίγη λιωμένη σοκολάτα από πάνω και να πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη. Εμείς θα σου προτείναμε να ρίξεις και λίγα φρουτάκια … έτσι για το image βρε παιδί μου! Όπως και να έχει όμως, η επιλογή είναι δική σου. Πρόσθεσε όσα υλικά θες…και καλή απόλαυση!

    Κρέπες: Γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή;

    Με μία συνταγή έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις λαχταριστές κρέπες είτε γλυκιές, είτε αλμυρές, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Το μυστικό για την επιτυχία είναι η χρήση της κρεπιέρας, που θα σου εξασφαλίσει επαγγελματικά αποτελέσματα, αφού το ψήσιμο γίνεται υπό έλεγχο. Επομένως, κάνε μια λίστα με όλα τα υλικά για το μείγμα και τη γέμισή τους και εξέπληξε ευχάριστα όλη την οικογένεια ή τους φίλους σου την επόμενη φορά που θα ετοιμάσεις brunch στο σπίτι.

    … Αλλά πρώτα παγωτό!

    Το αγαπημένο γλυκό όλων κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες είναι ξεκάθαρα το παγωτό.  Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί σ’ αυτό, όταν υπάρχει στην κατάψυξη του ψυγείου; Φυσικά, κανείς! Αφού σε δροσίζει, είναι απολαυστικό και μπορείς να το καταναλώσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Και εάν είναι χειροποίητο… με αγνά και βιολογικά προϊόντα, οι τύψεις ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να φτιάξεις ένα μείγμα με τις αγαπημένες σου γεύσεις και όλα τα υπόλοιπα… τα αναλαμβάνει η παγωτομηχανή.


    TIP!

    Νο1

    Πάντα φρόντισε, τους καλοκαιρινούς μήνες, να βάζεις φρούτα στην κατάψυξη, αφού πρώτα τα έχεις πλύνει και τα έχεις καθαρίσει. Έτσι τα έχεις διαθέσιμα, ανά πάσα στιγμή, και για τα γλυκά σου, αλλά και για δροσερά smoothies.

    Νο2

    Θες να φτιάξεις παγωτό ξυλάκι; Εάν δεν έχεις τις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χάρτινα ποτηράκια. Αφού πρώτα τα γεμίσεις με το παγωτό σου, κάλυψε την επιφάνειά τους με αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια, τρύπησε ένα μικρό σημείο στο κέντρο, έτσι ώστε να περάσεις το ξυλάκι. Διαφορετικά, άφησέ το πολύ λίγο εκτός ψυγείου, πριν το σερβίρεις, για να μπορέσεις να βγάλεις όμορφες μπάλες με το ειδικό scoop παγωτού, ώστε να γεμίσεις τα χωνάκια σου ή να τις σερβίρεις σε ένα όμορφο μπωλάκι.

    No3

    Αν επιθυμείς να μετατρέψεις το παγωτό σε vegan, αντικατάστησε το γιαούρτι με γιαούρτι καρύδας και το μέλι με σιρόπι σφενδάμου. Φρόντισε, αν χρησιμοποιήσεις και σοκολάτα, να είναι vegan.


    Η ζαχαροπλαστική είναι ένα ταξίδι που ξεκινά με συνδυασμούς εκλεκτών υλικών και καταλήγει σε μικρά έργα τέχνης υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής γεύσης. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις αυτό που σου προκαλεί τη μεγαλύτερη λαχτάρα. Κι αυτή η επιλογή είναι ίσως το πιο ευχάριστο δίλημμα που έχεις να αντιμετωπίσεις… 
    Enjoy!