Τέξας: Έκκληση να περιοριστεί το mining κρυπτονομισμάτων!

    Θέλοντας να βεβαιωθεί ότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης της πολιτείας δεν θα καταρρεύσει (ξανά), ο Κυβερνήτης του Τέξας - Greg Abbot - κάλεσε τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων να διευκολύνουν την κατάσταση…

    Texas-Mining-1
    Θέλοντας να βεβαιωθεί ότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης της πολιτείας δεν θα καταρρεύσει (ξανά), ο Κυβερνήτης του Τέξας - Greg Abbot - κάλεσε τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων να διευκολύνουν την κατάσταση και να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους.
    Σύμφωνα με το Bloomberg, τον περασμένο Οκτώβριο ο Abbot είχε μια συνάντηση με δεκάδες επιχειρηματίες και παράγοντες από το χώρο των κρυπτονομισμάτων, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τερματίσουν τις εξορυκτικές τους δραστηριότητες σε περίπτωση που το δίκτυο ηλεκτροδότησης του Τέξας καταρρεύσει ολοκληρωτικά - όπως τον Φεβρουάριο του 2021. H «φθηνή» ηλεκτρική ενέργεια και οι ευνοϊκές προς τον κλάδο διατάξεις της πολιτείας δημιούργησαν ένα εξαιρετικά δελεαστικό υπόβαθρο για τους miners (βλ. Riot Blockchain, Bitdeer Group, Argo Blockchain κ.ά.), τη στιγμή που διάφορες κυβερνήσεις (από την Κίνα μέχρι το Καζακστάν και την Ισλανδία) έχουν περιορίσει ή απαγορεύσει εντελώς την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων λόγω της πίεσης που ασκείται στα ηλεκτρικά δίκτυα. [caption id="attachment_77206" align="alignnone" width="1000"] Image Credit: AFP/Getty Images[/caption] «Βοηθήστε με να ξεπεράσω αυτόν το δύσκολο χειμώνα», φέρεται να είπε ο κυβερνήτης σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Bloomberg, παίρνοντας μεγάλο ρίσκο, μιας και τα άτομα που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο έχουν επιδείξει στο παρελθόν ελάχιστα περιθώρια φερεγγυότητας ως προς πολιτικούς ή άλλους κρατικούς φορείς. Παρόλα αυτά, δύο εξορύκτες Bitcoin φέρεται να προσφέρθηκαν εθελοντικά να κλείσουν τις «φάρμες» τους σε περίπτωση καταπόνησης του δικτύου, προκειμένου να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, καθώς το Τέξας εισέρχεται σε έναν δυνητικά «παγωμένο» (άρα και επικίνδυνο) Φεβρουάριο. Αντιμετωπίζοντας μια επερχόμενη σκληρή προεκλογική πρόκληση - τόσο από το δικό του κόμμα όσο και από τους Δημοκρατικούς που είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία της ηλεκτρικής υποδομής του Τέξας - ο Abbot δεν είχε και πολλές επιλογές. Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει πως το 60% των Τεξανών αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία της πολιτείας διαχειρίστηκε το θέμα.